TEKNOLOJİ - 26 Mayıs 2022 Perşembe 13:14

Fan mühendisliğinin uzman kuruluşu AIRONN 10’uncu yılını Ataşehir’de kutladı

A
A
A
Fan mühendisliğinin uzman kuruluşu AIRONN 10’uncu yılını Ataşehir’de kutladı

Türkiye İklimlendirme Havalandırma sektörünün önde gelen şirketlerinden AIRONN A.Ş.’nin 10’uncu yılına özel olarak Ataşehir’de geniş katılımlı bir etkinlik gerçekleştirildi. ‘Aironn 10. Yıl Etkinliği’ne çok sayıda sektörün önde gelen temsilcisi, akademisyen ve iş adamı ile iş kadını katıldı.

Türkiye’nin havalandırma sektöründe önemli yatırımları ile adından söz ettiren fan mühendisliği şirketi Aironn, 10’uncu yılını kutladığı dev organizasyonda duygulu, coşkulu, keyifli anlar yaşandı. Fan mühendisliği ve fan üretiminde söz sahibi olan şirketin 10’uncu yılı kutlama organizasyonu, Ataşehir Sheraton Grand Otel’inde 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşti. Trio dinletisi eşliğinde bir kokteyl ile başlayan etkinlik, Murat Atıl’ın sunuculuğunu yaptığı programla devam etti.

Türkiye Yangın Sektörünün duayeni Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç’ın anıldığı bir video sunumun ardından yaptığı açılış konuşmasında Aironn A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Akgül, “Aironn bizim çocuklarımızdan biri. ‘Bizim’ diyorum, çünkü tüm ekip arkadaşlarımla bu duyguyu paylaştığımızı düşünüyorum. Aslında bu çocuğu sizlerle birlikte büyüttük, sizlerle birlikte güçlü bir aile olduk. Bu sebeple bu geceyi yine sizlerle paylaşarak ölümsüzleştirmek istiyoruz. Çok kolay bir on yıl olduğunu söyleyemem ama idealleriniz varsa, kendinize inanıyorsanız, sevenleriniz ve sizlere güvenenler, bir de arkanızda aileniz varsa aşılamayacak engel yok diyebilirim. Bugün, 1’in yanına bir sıfır koyduk, sıfırları artıracağımız, birlikte büyüyeceğimiz güçleneceğimiz nice yıllarımız olsun temennisindeyim” dedi.

Fan mühendisliğinin uzman kuruluşu AIRONN 10’uncu yılını Ataşehir’de kutladı

Berrak Çetinkaya ve Motto orkestrasının misafirlere keyifli anlar yaşattığı gecede düzenlenen çekilişin birincisine Mauritius’ta iki kişilik bir haftalık tatil, ikincisine IPod, üçüncüsüne ise akıllı saat hediye edildi.

Türkiye’nin makine mühendisliği alanındaki ilk kadın profesörü A.Nilüfer Eğrican’ın öz yaşam öyküsünü anlatan ‘Akife’ isimli kitabın ilk baskısı, yapılan çekilişle üç misafire bizzat Nilüfer Eğrican tarafından takdim edildi.

Aironn A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Akgül, Genel Müdürü Uğur Akgül, Genel Müdür Yardımcısı ve Ar-Ge Direktörü Efe Ünal, etkinliğe katılan basın mensuplarına özetle şunları söyledi: “Bu on yıllık süreç için gururla söyleyebiliyoruz ki Aironn A.Ş. Türkiye havalandırma sektöründe, yurtiçinde ve yurtdışında önemli başarılara ve ‘ilk’lere imza attı. İlk günden bugüne, Aironn Ar-Ge odaklı bir kuruluş oldu, Ar-Ge başarılarımızla ivme kazandık. Bunun ne denli doğru bir strateji olduğunu da elde ettiğimiz kazanımlar ve bu gün vardığımız nokta kanıtlıyor.

Bir örnek vermek gerekirse AMCA 210-16 uluslararası akreditasyona sahip fan test laboratuvarımız, Türkiye’de ve bölge coğrafyasındaki ilk ve tek akredite test düzeneğidir. Bu laboratuvarımız ile kendi ürünlerimizi test edebildiğimiz gibi başka firmaların da bu alanda fan performanslarını test ederek sektöre hizmet verebiliyoruz. Önümüzdeki süreçte bu ve buna benzer ‘ilk’lere imza atacağız, öncülüklerde bulunacağız. Bu da bizim büyümemize katkı sağlayacak. Bugün böylesine güçlü bir katılımla bu organizasyonu gerçekleştirmiş olmaktan, sektör mensuplarımıza, değerli büyüklerimize, dostlarımıza keyifli anlar yaşatabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

Cüneyt Sevindik - Emre Sertdemir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de dolandırıcılık şebekesi çökertildi: 100 milyonluk para trafiği ortaya çıktı Mersin polisinin yaptığı çalışmada 100 milyon liralık para trafiği oluşturan dolandırıcılık şebekesi çökertildi, yakalanan şüphelilerden 7’si tutuklandı. Vatandaşları farklı illerden iş vaadiyle Mersin’e getirerek banka hesabı ve telefon hattı açtırıp dolandırıcılık yapan şüphelilerin 120 kişiyi mağdur ettiği ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik belirlenen bir şebekeye yönelik planlı çalışma yaptı. Ekiplerin çalışmasında vatandaşları farklı illerden iş vaadiyle Mersin’e getirerek banka hesabı ve GSM hattı açtırdıkları, bu hesap ve hatları dolandırıcılık eylemlerinde kullandıkları, para transferlerini yönlendirdikleri ve bir uygulama üzerinden organize şekilde hareket ettikleri tespit edildi. Bunun üzerine operasyon yapan polis 12 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilere ait ev görünümlü ofisler ile araçlarda yapılan aramalarda ise 3 adet ruhsatsız tabanca, 45 adet fişek, 32 adet cep telefonu ile çok sayıda SIM kart, 410 bin TL, 6 adet laptop, farklı şahıslara ait çok sayıda kimlik ve banka kartı ele geçirildi. 100 milyon liralık para trafiği ortaya çıktı Polisin yaptığı detaylı incelemelerde şüphelilerin şu ana kadar 120 kişiyi mağdur ettiği, banka hareketlerinde ise yaklaşık 100 milyon TL üzerinde para trafiği bulunduğu tespit edildi. Emniyette işlemleri yapılan şüphelilerden 1’i ifadesi sonrasında serbest kalırken, 11’i adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 7’si tutuklandı, 4’ü ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Operasyona ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Kayseri Recep Uçar: "İki tane kırılma anı bizim puan almadan gitmemize sebebiyet verdi" Çaykur Rizespor Teknik Direktör Recep Uçar, Kayserispor maçının ardından, "İki tane kırılma anı bugün evimize puan almadan gitmemize sebebiyet verdi" dedi. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Kayserispor’a 2-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, açıklamalarda bulundu. Uçar maçta iki tane kırılma anı olduğunu söyledi. Kayserispor’un beklenenden çok daha iyi mücadele ettiğini belirten Uçar, "Maçtan önce de zor bir maçın beklediğini söylemiştim. Nitekim tahmin ettiğimiz gibi bir maç. Aslında maçı zor kılan unsur oyunun kendisi değil, biraz Kayserispor’un telafisi olmayan bir durumda bulunması. Bugün burada oluşturulan ambiyans maçın zorluk derecesini ciddi oranda artırdı. Aslında baktığımızda onlar; desteğin de etkisiyle daha agresif başladıkları, daha coşkulu başladıkları bir oyun ama sonrasında bizim oyunu dengelediğimiz hatta kontrol ettiğimiz bir oyun. İlk yarı genelinde maçın ikili mücadeleler şeklinde geçen bir oyun ama bence iki tane kırılma anı var. Birincisi bizim attığımız VAR’dan dönen gol. O pozisyonda hem iptal edilmesi hem de iki tane oyuncumuzun sarı kart görmesi. Devre arasına çok büyük moralle gireceğimiz bir oyunda hem golümüzün iptal olduğu hem de cebimizde iki tane sarı kartla girdiğimiz bir oyun bizi negatif anlamda etkilediğini söyleyebilirim. İkinci yarı girdiğimiz pozisyonda her ne kadar ofsayt bayrağı kalksa da yüzde 100 ofsayt olmayan bir pozisyon, muhtemelen VAR’dan dönüp lehimize bir gol olarak geçecekti. Belki de Kayseri adına daha zor bir maç geçecekti. Sonrasında oyunu kazanma hamleleri yaptık, hatta çift santrfora dönerken merkezden bize yakışmayan bir gol yedik. Sonraki bölümde yaptığımız hamleler olsa da ceza sahasından yediğimiz gol bizim adımıza maçı daha zor hale getirdi. İki tane kırılma anı bugün evimize puan almadan gitmemize sebebiyet verdi. Bu dosyayı kapatacağız, Rizespor olarak 3 maçımız var. Hedefimiz ilk 8 sıra içerisinde bitirme hedefimiz. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz, önümüzdeki 3 maçtan maksimum puan alıp yolumuza devam etmeye çalışacağız. Alacağımız dersleri alacağız. Kayserispor’a kalan maçlarda başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.
Denizli Denizli’de çocuklar "Telefonu Bırak, Kitaba Sarıl" çağrısına kulak veriyor Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara unutulmaz anlar yaşatan etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Kutlamalar kapsamında DBB Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen "Çocuk Okuma Şöleni", çocukların kitaplarla iç içe vakit geçirdiği, adeta bir yaşam alanına dönüşen renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğin merkezinde ise Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin dijital bağımlılıkla mücadele amacıyla hayata geçirdiği "Telefonu Bırak, Kitaba Sarıl" projesi yer aldı. Proje kapsamında çocuklar, ekranlardan uzaklaşarak kitaplarla buluşturuldu ve ücretsiz kitap dağıtımıyla okuma alışkanlığına teşvik edildi. Çocukların kitap seçerken yaşadığı heyecan, projenin ne kadar yerinde bir adım olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Minderlere oturup kitap okuyan çocukların oluşturduğu samimi atmosfer, ailelerin de yoğun ilgisiyle daha da anlam kazandı. Veliler, çocuklarıyla birlikte kitap sayfaları arasında vakit geçirerek hem keyifli hem de bilinçlendirici bir gün yaşadı. "Telefonu Bırak, Kitaba Sarıl" "Telefonu Bırak, Kitaba Sarıl" projesi kapsamında yapılan yönlendirmelerde çocuklara, dijital ekranlara alternatif olarak kitap okumanın önemi anlatılırken, görevli eğitmenler ve kütüphane personeli de çocuklarla birebir ilgilendi. Etkinlik boyunca bazı çocuklar aldıkları kitapları hemen okumaya başlarken, bazıları ise arkadaşlarıyla kitaplarını değişerek paylaşım kültürünü de deneyimledi. Kütüphane içinde oluşan bu canlı ve sıcak ortam, projenin sadece bir kampanya değil, aynı zamanda bir farkındalık hareketi olduğunu ortaya koydu. Denizli Büyükşehir Belediyesi, "Telefonu Bırak, Kitaba Sarıl" projesiyle çocukları dijital bağımlılıktan uzaklaştırmayı, onları kitapla, bilgiyle ve hayal gücüyle buluşturmayı hedeflerken 23 Nisan etkinlikleriyle de bu yaklaşımını daha geniş kitlelere ulaştırmaya devam ediyor.