VOLEYBOL - 02 Mart 2013 Cumartesi 23:07

Fenerbahçe finalde kaybetti

A
A
A
Fenerbahçe finalde kaybetti

Voleybol Kadınlar CEV Kupası Finali rövanş maçında Polonya'nın Bank BPS Fakro takımı, Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek şampiyon oldu. Polonya'daki ilk maçı da 3-2 kazanan Bank BPS Fakro, kupayı müzesine götürdü.

İSTANBUL


Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılıklı sayılarla başlayan maçın ilk teknik molasına Polonya temsilcisi 8-6 önde girdi. Savunmada basit hatalar yapan ve manşet almakta zorlanan Fenerbahçe, Dziekiewich'in de etkili servislerine karşılık veremeyince ikinci teknik molayı 16-8 geride kapattı. Oyuna bir türlü ısınamayan Fenerbahçe, ilk seti 25-18 kaybetti.

İkinci sete daha iyi başlayan Fenerbahçe ilk teknik molayı 8-7 önde kapattı. Karşılıklı sayılarla devam eden setin ikinci teknik molasına sarı-lacivertliler 16-15 üstün girdi. File önünde iyi savunma yapan Fenerbahçe, hücumda da Kim ve İpek Soroğlu'nun etkili oyunuyla ikinci seti 25-19 kazandı.

Üçüncü sete çok iyi başlayan Polonya temsilcisi, Fenerbahçe'ye sayı şansı vermediği ilk teknik molayı 8-0 önde tamamladı. Teknik moladan sonra oyuna iyi dönmesine rağmen savunmada manşet hataları yapan sarı-lacivertliler, ikinci teknik molayı 16-9 geride kapattı. Fenerbahçe'nin farkı eritmesine izin vermeyen ve rahat bir oyun ortaya koyan Bank BPS Fakro, üçüncü seti 25-15'lik skorla aldı.
Dördüncü sete taraftarının da desteğini arkasına alarak başlayan Fenerbahçe, Kim'in üstün performansıyla ilk teknik molayı 8-4 önde bitirdi. Savunmada yaptığı basit hatalarla rakibinin sete ortak olmasına yol açan sarı-lacivertliler, buna rağmen ikinci teknik molaya da üstün girdi: 16-14. Rakibinin hücumlarını etkili bloklarla kesen Fenerbahçe, dördüncü seti 25-22 alarak maçı 2-2'ye getirdi.


“Tie break” setine çok kötü başlayan Fenerbahçe, rakibinin etkili hücumları karşısında varlık gösteremedi ve seti 15-11, maçı da 3-2 kaybetti. Bu sonuçla Bank BPS Fakro CEV Kupası'nı kazandı.
Polonya temsilcisine, kupasını Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Asbaşkanı Renato Arena verdi. Şampiyonluk kupasını kaldıran Polonya ekibinin oyuncuları madalyalarını ise Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Talat Yılmaz, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekilleri Akif Üstündağ ve Mustafa Ekşi'den aldı.

Bu arada, finalin en değerli oyuncusu seçilen Bank BPS Fakro takımının 10 numaralı oyuncusu Sanja Popovic'e de maç sonunda ödülünü, Grundig Marka Müdürü Özlem Akbayır verdi.
Kupa töreninde Fenerbahçeli oyunculara ise gümüş madalya verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Güner Apartmanı davasında istinaf kararı: Hükümler bozuldu Malatya’da 6 Şubat depremlerinde 8 kişinin hayatını kaybettiği Güner Apartmanı davasında istinaf mahkemesi yerel mahkemenin verdiği mahkumiyet kararlarını bozdu. İnşaat mühendisi Halil İbrahim Ş.’nin tahliyesine hükmedilirken, müteahhitler hakkındaki tutukluluk halinin devamına karar verildi. Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi’nde bulunan Güner Sitesi A1 Blok’un, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ikinci depremde yıkılması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmişti. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 19 Kasım 2025 tarihli kararında müteahhitler Mehmet Emin G. ve Erdal E. ile inşaat mühendisi Halil İbrahim Ş.’nin "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak tutuklanmalarına hükmetmişti. Sanıklardan Yıldırım D., Yakınca eski belediye başkanları Veysel K. ve Fahri Ö. ile Yakınca Belediyesi teknik personeli İsa G. ise 8 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. Dosyayı inceleyen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 16. Ceza Dairesi, kooperatif yöneticilerinin sorumluluğu, binadaki ek kat ve imza çelişkileri, belediye başkanlarının görev kusuru iddiaları, teknik personelin yeterliliği ile ceza artırım oranlarına ilişkin eksik inceleme yapıldığına kanaat getirerek, yerel mahkemenin kararını bozdu. Dosya, eksikliklerin giderilmesi için yeniden Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İstinaf mahkemesi, sağlık durumu ve tutukluluk süresini dikkate alarak inşaat mühendisi Halil İbrahim Ş.’nin tahliyesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi. Müteahhitler hakkındaki tutukluluk halinin ise devamına hükmedildi. Davaya ilişkin değerlendirmede bulunan avukat Nedim Serhat Alataş, deprem dosyasında ilk istinaf kararının çıktığını belirterek, kararda önemli ayrıntıların yer aldığını ifade etti.