ASAYİŞ - 24 Kasım 2017 Cuma 14:21

FETÖ sanığına 8 yıl ceza

A
A
A
FETÖ sanığına 8 yıl ceza

İzmir'de görülen FETÖ davasında örgüt üyeliğinden yargılanan tutuklu sanık Satılmış Çal, görülen ilk duruşmada 8 yıl 1 ay 15 gün ceza aldı.

İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Satılmış Çal ve sanık avukatı katıldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Satılmış Çal, ByLock kullanmadığını, kapatılan Bank Asya'ya örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla para yatırmadığını ancak evde sakladığı altınları eve hırsız gelir diye bu bankaya yatırdığını söyledi. Sanık Çal, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan iki derneğe nasıl üye yapıldığını bilmediğini ileri sürdü. Örgütten talimat almadığını savunan sanık Çal, ''15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı tarihe kadar örgütün bu boyutta olduğunu bilmiyordum.

Bilseydim çocuğumu onların dershanesine göndermezdim. Beraatimi talep ediyorum'' dedi. Duruşma savcısı verdiği mütalaasında sanığın ByLock yazışma içerikleri, sanığın örgütün talimatıyla Recep Tayyip Erdoğan aleyhine açtığı tazminat davasına ilişkin evraklar ile KHK ile kapatılan derneğe üye olduğu gerekçesiyle örgüt üyeliğinden cezalandırılması talep etti. Karar için verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanık Satılmış Çal'a önce 9 yıl 9 ay hapis cezası verirken sanığın sabıkasız oluşu, duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önünde bulundurarak cezayı 8 yıl 1 ay 15 güne indirip davayı sonlandırdı.

Atakan Şen
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.