ASAYİŞ - 16 Mayıs 2017 Salı 07:53

FETÖ’den aranan kadın hastaneye doğuma gelince yakalandı

A
A
A
FETÖ’den aranan kadın hastaneye doğuma gelince yakalandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında yakalama kararı bulunan kadın öğretmen hastaneye doğum yapmaya gelince polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 31 yaşındaki öğretmen Aysun Aydemir önceki gün özel bir hastaneye doğum yapmak için geldi. Hastaneye giriş yapınca kayıtlarda hakkında yakalama kararı olduğu anlaşılan Aysun Aydemir için polise haber verildi. Hastanede doğum yapan kadın sağlık durumu iyileşince Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Kdz. Ereğli Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkeme tarafından hakkında tutuklama kararı verildi. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen zanlı çocuğu ile birlikte Zonguldak Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevine sevk edildi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün şifreli haberleşme programı Bylook kullandığı tespit edilen zanlının, örgütün katalog evlilik programı dahilinde evlendirildiği ve eşi Murat Aydemir'inde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında arandığı belirtildi.
Kdz. Ereğli’de aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Sultan Atan’da polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Atan’ın emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Vedat Kılıç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, KAYÜ’de konferans verdi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Kayseri Üniversitesi’nde ,’Ermeni Soykırımı İddiaları ve Tarihi Gerçekler’ konulu konferans verdi. Üniversitenin 15 Temmuz Ana Yerleşkesi’nde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Adnan Tezcan, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, senato üyeleri ile çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, konferansında sıkça gündeme getirilen sözde Ermeni soykırım iddialarının tamamen mesnetsiz ve yalan iddialar olduğuna dikkat çekerek, gerçeklerin çarpıtılarak sanki böyle bir şey yaşanmış gibi kamuoyunun inandırılmaya çalışıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, 1915’te tehcir kararı ile yaklaşık 500 bin Ermeni’nin ülkenin güneyine sevk edildiğini, daha sonraki dönemlerde bunların büyük bir bölümünün Suriye’den Lübnan ve Mısır’a daha sonra ise Avrupa ve ABD’ye gittiklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, asılsız iddialar ve yalan haberlerle sözde Ermeni soykırım iddialarının dünyaya kabul ettirilerek, ilk etapta tazminat sonra ise toprak talebinde bulunulmaya çalışıldığını söyledi. Tarihi gerçeklerin hiçbir zaman çarpıtılmaması gerektiğini de kaydeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, Ermeni soykırım iddialarının kesinlikle yalan olduğunu tarihçilerin sürekli dile getirdiğini ve bunu belgelerle sunduğuna da dikkat çekti. Konferansın sonunda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik’e, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa plaket takdim etti.