ASAYİŞ - 30 Kasım 2016 Çarşamba 15:23

Firari FETÖ şüphelisi avukat teslim oldu

A
A
A
Firari FETÖ şüphelisi avukat teslim oldu

FETO kapsamında araması ve yakalanması bulunan Avukat Ali Eroğul, Niğde Adliyesine giderek teslim oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlar da polis tarafından bulunamayan Avukat Ali Eroğul, bugün avukatıyla Niğde Adliyesine giderek teslim oldu.

Firari şüpheli avukat Ali Eroğul’nun avukatı Erkan Şahin yaptığı açıklamada, "FETÖ/ PYD soruşturması kapsamında hakkında gözaltı ve yakalama kararı olan Niğde Baromuzun avukatlarından Ali Eroğul bugün kendi isteği ve rızasıyla teslim olmaya geldi. Birazdan bu süreç başlayacak savcımızla görüştük, kendisine bilgi vermiştik. Biraz sonra ifadesini verecek. Ali Eroğul, kesinlikle yurt dışına kaçmadı. Niğde'deydi sürecin durulmasını, sakinleşmesini bekledi kendi rızasıyla teslim oldu. Kendisi de 15 yılı aşkın Niğde Barosuna kayıtlı avukat ve hukukçu bir arkadaşımızdır. Türkiye'deki yargılama sürecinde 15 Temmuz da biliyorsunuz. Devlete karşı bir kalkışma yani çok sert bir kalkışma ve çok kötü Amerikan'cı bir darbe. Bu darbe sürecinde 15 Temmuz öncesi ve sonrası birbirine karıştı. Yargı çok sıkıntıda bir takım hata yapıyor, yargıda da fazla oldu. Bu sürecin biraz daha durağan hale gelmesi ve biraz daha bu süreci atlatarak gelmek istedi. daha öncede biliyorsunuz Balyoz ve Ergenekon davalarında hepimizin yaşadığı olaylar var. Yani yurt dışından gelen insanlar dahi tutuklandı. 4-5 yıl cezaevinde kaldı. Sonra beraat etti. Bu yüzden yoksa kaçmak gibi bir amacı olduğunu düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi.

Yasin Esen 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında farklı alanlarda işbirliklerini kapsayan 6 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, gerçekleştirdikleri ikili e heyetlerarası görüşmelerin ardından Devlet Nişanı Tevcih ve Anlaşmaları İmza Törenine katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafından Es Sabah’a devlet nişanı tevcih edildi. Tören sonrası iki ülke arasında çeşitli alanlarda önemli iş birliklerini içeren anlaşmaların imza törenine geçildi. Erdoğan ve es-Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı. İmza altına alınan anlaşmalar şu şekilde; " "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Kuveyt Yatırım Kurumu Arasında Yatırım Tanıtım Faaliyetlerinde İşbirliği Konusunda Mutabakat Zaptı" "Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü Tarafından Temsil Edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Doğrudan Yatırım Teşvik Otoritesi Tarafından Temsil Edilen Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Serbest Bölgeler Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" "Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kuveyt Devleti Konut İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı Arasında Konut Refahı ve Altyapısı Alanında Mutabakat Zaptı" "Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Kuveyt Devleti İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Arasında Afet Ve Acil Durum Yönetimi Alanında Mutabakat Zaptı" "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Savunma Bakanlığı (KSB) Tarafından Temsil Edilen Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Devletten Devlete Savunma Sanayii Tedarik Sözleşmelerine İlişkin Uygulama Protokolü" "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Kuveyt Devleti Dışişleri Bakanlığı Arasında Ortak Stratejik Diyalog Kurulmasına Dair Mutabakat Zaptı"