ASAYİŞ - 30 Kasım 2021 Salı 16:46

Fırtınayla uçan çatı yan apartmandaki evin içine girdi

A
A
A
Fırtınayla uçan çatı yan apartmandaki evin içine girdi

Sinop'un Türkeli ilçesinde meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle birçok evin çatısı uçtu. Bir apartmanın uçan çatısı, başka bir apartmanın evine girdi.

İlçede öğle saatlerinde başlayan şiddetli fırtına hayatı felç etti. Çok sayıda apartmanın çatısı uçtu, bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Şiddetli fırtına nedeniyle bir apartmandan kopan çatı, yan binadaki evin içerisine girdi. Evde kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önledi.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir apartmanın çatısının uçarak başka bir apartmana çarparak parçalanması kameralara yansıdı.

Yunus Celal Araz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Endemik vadi öğrencilerle parlıyor Pursaklar Belediyesi tarafından açılan ve Ankara’nın kültürel değerlerine ev sahipliği yapan Endemik Vadi, il genelinde eğitim gören öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşmaya devam ediyor. Pursaklar Belediyesi tarafından hizmete açıldığı günden bu yana Ankara’ya özgü endemik bitki ve endemik hayvanları başta olmak üzere çeşitli hayvan türlerinin bulunduğu Endemik Vadi’ye, ülke genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin ziyaret akını devam ediyor. Çubuk Aksoy Ortaokulundan gelen öğrenciler, Ankara’ya özgü endemik bitkiler, Ankara keçisi, Ankara kedisi, Ankara güvercini ve Ankara tavşanının bulunduğu alanları gezerken, Endemik Vadi içerisinde bulunan, dekoratif figürlerle dikkatleri üzerine çeken Orman Köyünde çeşitli aktiviteler ile gönüllerince eğlendi. “Endemik Vadimizi Ankara halkı büyük ilgi ile karşılaşmaya devam ediyor” Endemik Vadi’ye gelen öğrencilerin Ankara’nın kültürel değerlerini yakından görme ve tanıma fırsatı bulduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Endemik Vadimizi hizmete kazandırdığımız günden bu yana 7’den 70’e yaş farkı gözetmeksizin tüm Ankara halkının büyük ilgisi ile karşılaşmaya devam ediyor. Ankara’nın kültürel mirasına sahip çıktığımız ve vadimizde bulunan Ankara’nın 4 beyazı diye adlandırdığımız; Ankara Kedisi, Ankara Tavşanı, Ankara Takla Güvercini, Ankara Keçisini yakından tanıma fırsatını yakalıyor. Ankara’mıza özgü olan endemik bitki çeşitliliğimiz hakkında bilgi alarak yakından endemik ve aromatik bitkileri inceleme fırsatına da sahip oluyor. Buna ek olarak Endemik Vadimizin içine kurduğumuz ve doğallığı ile huzur veren Orman Köyümüzde vakit geçirmenin tadına varıyorlar. Dolu dolu bir gün ve hoş vakit geçirmek isteyen tüm hemşehrilerimizi Endemik Vadimize davet ediyorum” dedi. Aksoy Ortaokulu öğrencileri, Endemik Vadi’de keyif dolu bir gün geçirirken Orman Köy’de, tohum dikim atölyesi etkinlikleri ile de eğlenirken öğrenmenin tadına vardı.
Yozgat Sultan 2. Abdülhamit Han’ın yadigarı “Hamidiye Saatli Çeşmesi” aslına uygun restore edilecek Yozgat’ta Çapanoğlu ailesi tarafından Sultan 2. Abdülhamit Han’ın tahta çıkışının 25. seneyi devriyesinde saatli çeşme olarak yaptırılan ancak çeşitli nedenlerle yıpranan Hamidiye Çeşmesi, arşivdeki fotoğraflardan istifade edilerek restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun görünümüne tekrar kavuşturulacak. Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde inşa edilen tarihi Çapanoğlu Büyük Cami’nin doğu giriş kısmında bulunan ve halk arasında "Saatli Çeşme" olarak bilinen Hamidiye Çeşmesi, yeniden tarihi görünümüne kavuşturuluyor. 1901 yılında inşa edilen ata yadigarı eser, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Vakıflar Sivas Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında imzalanan protokol çerçevesinde aslına uygun yenilenecek. Titiz bir çalışmanın gerçekleştirildiği tarihi çeşmenin kitabe ve hatları, hattatlar tarafından eski fotoğraflardan okunarak tasnif edilecek. 1937 yılında kitabeleri ve armaları tahrip edilen Hamidiye Saatli Çeşmesi’nde gerçekleştirilecek restorasyon, 6 ay sürecek ve çalışmalar sonrası tarihi çeşme, kentin önemli simgelerinden biri olarak tekrardan hizmet verecek. Kentteki tarihi eserleri gelecek nesillere bırakmak için çalıştıklarını söyleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ata yadigarı tarihi Hamidiye Saatli Çeşmesi’nin aslına uygun restore edileceğini duyurdu. “Kadim kültürümüzü gelecek nesillere taşımak için gayret ediyoruz” Yozgat’ın tarihi ile kadim bir coğrafya üzerine kurulduğunu belirten Vali Özkan, “Bu coğrafyada Türk’ün, Türk milletinin sayısız eseri vücut bulmuş, hali hazırda da bu eserler günümüzde yaşamaya devam ediyor. Yozgat merkezde Çapanoğlu Camisi, Başçavuşzade Camisi, Saat Kulesi ve Yozgat Lisesi ve bunun yanı sıra Hamidiye Saatli Çeşmemiz de Yozgat’ın önemli eserlerinden birisi. Tabi biz geçmiş kadim kültürümüzü coğrafyamızla güzelleştirip insanımızın gelenek ve görenekleriyle yaşattığı kültürü gelecek nesillere taşımak istiyoruz. Biz kadim kültürün bizlere bıraktığı eserleri gelecek nesillere emanet etmek üzere çalışmaya devam ediyoruz. Bu kadim kültürün en önemli eserlerinden birisi de Hamidiye Saatli Çeşmesi’dir. Bu eseri eski görünümüne kavuşturmak üzere Turizm Bakanlığımızın himayesinde ve bölge müdürlüğümüzün çalışmalarıyla birlikte restorasyon çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. İnşallah kadim çeşmemiz aslına uygun bir şekilde 6 ay içerisinde çalışmaları bitirilerek geleceğe emanet edilecek ve bu şehrin bir güzide eseri olarak gelecek nesillere bırakılacak. Ben bu vesile ile tarihi çeşmemizin onarımında emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. "Restorasyon çalışması bizi mutlu ediyor" Tarihi çeşmenin restore edilip aslına kavuşturulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden vatandaşlardan Murat Işık ise, “Yozgat’ta böyle bir eserin restore edilmesi çok güzel bir duygu. Bu çeşmemiz Abdülhamit Han’a ait olması ve restore edilmesi bizi çok mutlu etti.” şeklinde konuştu.
Kayseri Kocasinan, ihalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti Kocasinan Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında bulunan 13 adet taşınmaz için düzenlenen ihalelerde toplam 50 Milyon 905 bin Türk Lirası gelir elde etti. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde, meclis salonunda yapılan ihalelere ilgi yoğun oldu. “Hayırlı olsun” dilekleriyle ihaleyi açan Başkan Çolakbayrakdar ile katılımcılar arasında zaman zaman tatlı pazarlıkların da yaşandığı ihaleler, renkli görüntülere sahne oldu. Encümen huzurunda açık artırma usulüyle gerçekleştirilen ihalelerde 10 adet villa arsası, 1 adet konut arsası, 1 adet ticaret ve konut arsası ve 1 adet konut dışı kentsel çalışma arsası olmak üzere toplam 13 taşınmaz satışa sunuldu. “Hayırlı olsun” dilekleriyle açılış yapan Başkan Çolakbayrakdar ile katılımcılar arasında zaman zaman tatlı pazarlıkların da yaşandığı ihaleler, renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan yatırımlarla Kocasinan’ın daha çok değerlendiğini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, hizmetlerle ilçe sakinlerinin refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin daha da artırılması için gayret ettiklerini söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bölgemizin ve şehrimizin kalkınması, Kocasinan’ımızın daha da güzelleşmesi için gayret gösteriyoruz. Yeni Kocasinan´da mekan sahibi olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. İhalelerden elde ettiğimiz gelir daha iyi ve daha kaliteli hizmetler olarak vatandaşlarımıza geri dönüyor. Elde edilen her kuruş, Kocasinan sakinlerinin yaşam kalitesinin artmasına ve ilçenin aynı zamanda ülkemizin ekonomisinin büyümesine de katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle hem Kocasinan sakinlerine hem de taşınmazları alan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” Kocasinan Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında bulunan ve yüzde 30 peşin, 8 ay taksit seçeneği ile satışa sunduğu taşınmaz ihalelerden toplam 50 Milyon 905 bin Türk Lirası gelir elde etti. Ayrıca Kocasinan Belediyesi’ne ait Sümer ile Saraybosna Mahallesi’nde bulunan arsaların satışı ise önümüzdeki günlerde tekrardan ihaleyle satışı gerçekleştirileceği öğrenildi.