EKONOMİ - 02 Ekim 2018 Salı 10:34

Fora Zeytin'de 2018 hedefi: ihracatta yüzde 50 büyüme

A
A
A
Fora Zeytin'de 2018 hedefi: ihracatta yüzde 50 büyüme

Türkiye pazarının ardından uluslararası pazarlarda da hızlı büyümesini sürdüren Fora Zeytin, 2018 yılının son çeyreğinde ihracat hedeflerini büyüttü.

Fora Zeytin, yurt dışında büyüme hedeflerini artırıyor. Uluslararası piyasada ülkeler arasında ciddi bir rekabet olduğunu söyleyen Fora Zeytin Genel Müdürü Efe Yazıcı, “50’ye yakın ülkeye ihracat yapıyoruz, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere Avrupa ülkeleri gibi zeytin ithal eden önemli pazarların yanı sıra, Ortadoğu, Balkanlar, Romanya, Azerbaycan gibi yakın ülkelere de ürünlerimizi gönderiyoruz. Yeni pazarlara ulaşmak için sürekli fuarlara katılıyoruz, Afrika, Çin ve Japonya gibi damak tadı farklı ülkelere de zeytinlerini ve zeytinyağımızı tanıtıyoruz” dedi. 

“Her ülkenin kalite standartlarına uygun üretim yapıyoruz”
Amerika ve Rusya gibi daha önce ihracat yapılmayan ülkeler ile sıcak temas halinde olduklarını da ekleyen Yazıcı, “Ülkelerin bizleri tercih etmesinde en önemli nokta her ülkenin kalite standartlarına uygun üretim yapabilmemiz. Gıda üretimi ve satışı tüm dünyada hassas olunması gereken bir konu. Ayrıca dünyanın en büyük entegre zeytin işleme fabrikasına sahip olduğumuz için Amerika ve Rusya gibi çok büyük tonajda talebi hızlı şekilde karşılayabiliriz” diye konuştu.

En iyi zeytinleri seçerek, modern tesislerde işleyip sağlıklı ambalajlarda sofralara ulaştırdıklarını söyleyen Yazıcı, “200’den fazla ürün çeşidi ile tüketicilerimiz ile buluşturuyoruz. Herkesin damak tadı ve sofrasına göre farklı zeytin üretiyoruz. Yurt dışında da tüm çeşitlerimiz beğeni ile karşılanıyor. Herkesin tercihi olan Fora Fit’e karşı da özel bir ilgi var” dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana İsrailli organ şebekesini Adana polisi çökertti Adana’da polisin sahte pasaport üzerine yaptığı incelemede Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ şebekesi deşifre oldu. Suriyeli şüphelilerin böbreklerini para karşılığı sattığı, nakil işleminin gerçekleşebilmesi için alıcı İsrailli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabası gibi gösterilerek sahte pasaport düzenlendiği tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir ay önce sağlık turizmi için İsrail’den ülkeye gelen 7 kişinin pasaportunda yaptığı incelemede, 2’sinin sahte olduğunu tespit etti. Adana Havalimanı’ndan alınan güvenlik kameralarından detaylı görüntü ve fotoğraf incelemesi yapan ekipler, İsrailli gibi gösterilen 2 kişinin aslında Suriye uyruklu Z.M.Z. (21) ve A.S. (20) olduğunu tespit etti. Soruşturma derinleştirildi Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, Suriye uyruklu şüphelilerin böbreklerini para karşılığı sattığını, nakil işleminin gerçekleşebilmesi için de alıcı İsrailli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabası gibi gösterilerek sahte pasaport düzenlendiğini tespit etti. Organ ticareti deşifre oldu Bu bilgiler doğrultusunda ekiplerin başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ şebekesi deşifre oldu. Organizatör turizm acentesi patronu çıktı Ayrıca polisin yaptığı incelemede 7 şüphelinin yanı sıra Türkiye’deki organizatörlerin de turizm acentesi patronu M.A.U. (58), A.K. (31) ile E.D. (51) ve F.Ö. (49) isimli kadınlar olduğu belirlendi. Şebekenin İsrail ayağını ise M.A.S.’nin (32) yönettiği tespit edildi. Bu bilgiler üzerine harekete geçen polis, belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda ise 65 bin dolar, 10 bin 400 TL, 994 İsrail Şekeli, çok sayıda sahte pasaport ile dijital materyal ele geçirildi. Şahısların, böbrekleri 1 milyon lira karşılığında aldıkları öne sürüldü. Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.