DÜNYA - 28 Şubat 2021 Pazar 23:44

Fransa’da son 24 saatte 19 bin 952 yeni vaka

A
A
A
Fransa’da son 24 saatte 19 bin 952 yeni vaka

Fransa’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 19 bin 952 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 3 milyon 755 bin 968’e ulaştı.

Fransa’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında vaka ve can kayıpları artmaya devam ediyor. Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 19 bin 952 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayısının 3 milyon 755 bin 968’e ulaştığı bildirildi. Son 24 saatte 122 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, toplam can kaybı 86 bin 454’e yükseldi. Ülke genelinde bin 871’i yoğun bakımda olmak üzere toplam 9 bin 613 kişi hastanelerde tedavi görüyor.

Özlem Kaplan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep HKÜ’lü Akademisyenlerin, Sınıraşan Kitlesel Göçle Radikalleşmesi ilişkisine yönelik projesi başladı Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in proje yürütücülüğünü yaptığı, “Sınıraşan Kitlesel Göç Kaynaklı Radikalleşme: Risk ve Nedenlerinin Belirlenmesi ile Uyum Politikalarının Güçlendirilmesi” konulu 1001 projesi başladı. Açılış programı Cine Amfi’de, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Vali Yardımcıları Murat Akyüz ve Hüseyin Kaptan, öğretim elemanları ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Proje ekibinde İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in yanı sıra HKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramin Aliyev, Başkent Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Yeniçeri, Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Onur Bilginer ve HKÜ İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aliyev’in bulunduğu proje; Sınıraşan kitlesel göçle ilgili göç eden ve göçü kabul eden toplumda radikalleşme riskinin var olup olmadığını araştırarak radikalleşme düzeyleri üzerinde etkili olan risk faktörleri ile nedenlerini tespit etmek ve bu risklerin yönetimi ile toplumsal uyumu güçlendirmeye ilişkin politika ve program önerileri geliştirmeyi planlıyor.