GÜNDEM - 22 Ocak 2016 Cuma 10:56

Füzenin vurduğu okulda gözyaşıyla karne töreni

A
A
A
Füzenin vurduğu okulda gözyaşıyla karne töreni

Kilis'e IŞİD tarafından Suriye’den atılan füzenin tahrip ettiği Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ile bitişiğindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokulu’nda sabah saatlerinde karne dağıtımında öğrenciler gözyaşlarına boğulurken, veliler yaşananlara tepki gösterdi.

18 Ocak pazartesi günü saat 09.30 sıralarında Suriye’den IŞİD tarafından atılan füzenin Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ile Nazlı Ömer Çetin İlkokulu'na isabet etmesi sonucu temizlik görevlisi Ayşegül Polat (25) olay yerinde hayatını kaybederken, öğrenci Gülten Canpolat (13) ile okulda öğretmen olarak görev yapan Galip Polat ise yaralanmıştı.

Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ile Nazlı Ömer Çetin İlkokulu'nda bu sabah karne töreni düzenlendi. 192 öğrencinin bulunduğu Eyüp Gökçeimam Ortaokulu'na 50 civarında öğrenci karne almak üzere gelirken, öğrencilerin ağlaması dikkat çekti. Bazı öğrenciler birbirlerine sarılarak ağlarken, velililer ise Suriyelilere tepki gösterdiler. Öğretmenler, öğrencilerini teskin etmeye çalışırken, bazı öğrenci velileri, çocukları ile birlikte okula geldi. Öğrenciler patlama günü yaşananları anlatırken ağlayanlar oldu. Bazı öğrenciler, Gülten Canpolat’ın bir an önce iyileşerek aralarına dönmelerini istediler.

Okul Müdürü Ahmet Polat ise duygusal bir konuşma yaparak, “Acı bir olay yaşadık. Unutacağız, geçmişi bu bize birbirimize daha çok sımsıkı sarılmamızı öğretti. Birbirimize daha çok sıkı sarılacağız. Dünya kısa bir dünya, birbirimizi daha çok seveceğiz, daha çok çalışacağız. Birilerine inat daha dimdik duracağız. İnşallah 15 gün sonra okulumuz eskisinden daha güzel olacak. O konuda söz veriyoruz. Birilerine inat daha çok birbirimizi seveceğiz” diye konuştu.

MEHMET ALİ DAĞ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)