SPOR - 19 Nisan 2015 Pazar 21:18

Galatasaray 4 maç sonra kaybetti, liderlik gitti

A
A
A
Galatasaray 4 maç sonra kaybetti, liderlik gitti

Ligde bu akşam Trabzonspor’a konuk olan Galatasaray, 4 maç aradan sonra kan kaybederek şampiyonluk yolunda yara aldı. Sarı-kırmızılılar en son 23. haftada Fenerbahçe maçında mağlup olarak sahadan puansız ayrılmıştı.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Trabzonspor’a konuk olan Galatasaray, deplasmanda 3 puan bırakarak şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı. Sarı-kırmızılılar, aldığı mağlubiyetle 58 puanda kalarak maç fazlasıyla ikinci sırada kaldı. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe'nin yarın Bursaspor'u yenmesi durumunda 3. sıraya gerileyecek.

HAMİT SAKATLANDI
Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmanın 33. dakikasında mecburi bir değişiklik yapmak zorunda kaldı. Sarı-kırmızılı takımın tecrübeli futbolcusu Hamit Altıntop, Trabzonspor karşılaşmasının henüz 33. dakikasında sakatlanarak yerini Emre Çolak’a bıraktı. Genç yıldız, etkili oyununu bir golle süslerken, takımının mağlup olmasına engel olamadı. Son 2 aydır sakatlığı yüzünden takımdan ayrı kalan Brezilyalı Felipe Melo’nun yerine görev alan ve yükselen performansıyla dikkatleri üzerine çeken Hamit’in bu sakatlığı sarı-kırmızılı cepheyi korkuttu. Tecrübeli futbolcunun sakatlığı hakkında Trabzonspor maçı sonrası bilgi verileceği belirtildi.

YASİN ÖZTEKİN’E 45 DAKİKA…
Galatasaray’da son dönemde başarılı grafik çizen futbolculardan Yasin Öztekin, Trabzonspor maçında Hamza Hamzaoğlu’nu memnun edemedi. Oyunda olduğu 45 dakika boyunca hiçbir varlık gösteremeyen Yasin, hocası Hamzaoğlu tarafından maçın ikinci yarısı başlamadan oyundan alındı. Yasin Öztekin’in yerine ise karşılaşmanın 46. dakikasında Olcan Adın oyuna dahil oldu. Olcan Adın da karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında görev almasına rağmen neredeyse oyunda hiç gözükmedi.

BURAK ÇIKTI, PANDEV GİRDİ
Galatasaray’da sakatlıklardan dönen bir diğer futbolcu Burak Yılmaz da eski takımına karşı bugün ilk 11’de şans buldu. Golcü futbolcu oyunda kaldığı 66 dakika boyunca neredeyse hiçbir varyasyon gösteremezken, ileri uçta birlikte oynadığı Umut Bulut da kopuk bir performans sergiledi. Hamzaoğlu, kendileri adına 1-0 devam eden karşılaşmanın 66. dakikasında Burak’ın yerine Pandev’i sahaya sürdü. Bulgar oyuncu da sarı-kırmızılılara gol yollarında yardımcı olamadı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.