SPOR - 01 Kasım 2019 Cuma 18:20

Galatasaray Çaykur Rizespor Canlı Anlatımı

A
A
A
Galatasaray Çaykur Rizespor Canlı Anlatımı

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlıyor. İşte karşılaşmanın canlı anlatımı...

CANLI ANLATIM

GALATASARAY 2 - 0 ÇAYKUR RİZESPOR

 

74' Seri'nin uzun pasını göğsüyle yumuşatan Andone uzaklardan kaleyi denedi, top Tarık'ta kaldı.

72' Hakeme itiraz eden Fatih Terim sarı kart gördü

72' Orta çizgide hava topu mücadelesinde Andone'ye faul yapan Talbi sarı kart gördü

71' Barış'ın sağdan ortasında Ahmet Çalık'ı geçen topa Oğulcan vurmak istedi ancak etkisiz.

70' Andone ile Talbi, topu kazanmak için girdikleri mücadelede çarpıştı. İki oyuncu da yerde kaldı. Tedavilerinin ardından oyun devam ediyor.

60' Sağ kanatta Barış Alıcı'ya faul yapan Babel sarı kart gördüSarı Kart - Ryan Babel

59' Aminu'nun pasında Melnjak yine sol çaprazdan vurdu, bu kez top yandan dışarı gitti.

58' Emre Mor'un pasında Lemina ceza alanında topla buluştu, içeriye pasında Babel penaltı noktası üzerinde topu iyi kontrol edemedi.

56' Rizespor'da Gökhan'ın yerine Tarık kaleye geçtiGökhan Akkan - Tarik Cetin

55' Çaykur Rizespor'da da kaleci Gökhan sakatlandı. Değişiklik hazırlığı var

54' Galatasaray'da Şener'in yerine Mariano oyunda

54' Rizespor gole yaklaştı! Soldan ceza alanına giren Melnjak'ın dar açıdan sert şutu Muslera'nın bacaklarının arasında kaldı.

52' Şener için değişiklik işaret edildi. Mariano oyuna girecek.

51' Şener Özbayraklı sağ arka adalesinden sakatlandı. Tedavisi yapılıyor

49' Emre Mor sağdan köşe vuruşu kullandı, Luyindama'nın vuramadığı topu arka direkte Ahmet kafayla doldurdu, yine Luyindama şansını denedi ancak iyi vuramadı. Devamında top dışarı çıktı

46' İkinci yarı başladı

İlk yarı sona erdi

45' Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna 2 dakika uzatma ilave edildi.

43' Ömer Bayram'a sol çizgide faul yapan Diomande sarı kart gördü.

41' Galatasaray çok organize çıktı hücuma. İyi paslar sonrası Babel soldan ceza alanına girip sıfıra indi, ortasında arka direkte Andone topa kafayı vuramadı, devamında Emre Mor'un pasını savunma kesti.

39' Girdiği pozisyonun ardından Ryan Babel yerde kaldı, tedavisi yapılıyor

38' Ömer'in ara pasında Babel sol çaprazdan ceza alanına girdi, griye doğru pasında Emre Mor topa vuramadı. Pozisyon geçtikten sonra Babel için ofsayt bayrağı kalktı.

35' Ahmet Çalık ve Vetrih oyuna devam ediyor.

34' Ahmet Çalık sedyeyle kenara alındı. Boldrin'in kullandığı serbest vuruşta Muslera çıktı ve topu yumruklarken Vetrih ile çarpıştı. Vetrih yerde kaldı.

33' Ahmet Çalık hava topu mücadelesinde Vetrih'e faul yaptı, düdük geldi. Pozisyon sonrası Ahmet yere düşerken dizinde bir sıkıntı oluştu, sağlık görevlileri oyun alanında

29' Ceza alanı solundan sıfıra inen Oğulcan yerden çevirdi, Muslera'yı geçen topa kale sahasında kimse dokunamadı.

27' Aminu soldan korneri kullandı, Lemina ön direkte uzaklaştırdı topu.

27' Boldrin ceza alanı dışından sert vurdu, Muslera köşeye giden topu son anda kornere çeldi.

26' Babel'in geriye doğru pasında Seri'nin sektirdiği topu alan Oğulcan ceza alanı dışından sert vurdu, top üstten dışarı gitti.

23' Moroziuk'un soldan kullandığı köşe vuruşunda Luyindama'nın karşıladığı topa Boldrin gelişine vurdu, top Muslera'da kaldı.

21' Çalımlarla ceza alanına sokulan Emre Mor yerde kaldı, hakem oyunu devam ettirdi. Ardından atağa çıkan Vetrih'i Seri faulle durdurdu.

19' Gol sonrası hakeme itiraz eden Rizespor teknik direktörü İsmail Kartal sarı kart gördü.

18' GOL! Ryan Babel penaltıyı gole çevirdi! Galatasaray 3 dakikada 2-0 üstünlük yakaladı

17' Galatasaray penaltı kazandı! Şener'in ortasında elle oynama işaret etti Abdulkadir Bitigen

16' Soldan yapılan ortada Andone'yi aşan topa kafayı vuran Talbi topu kendi ağlarına yolladı.

15' GOL! Talbi kendi kalesine attı! Galatasaray öne geçiyor...

11' İlk bölümde topun ve oyunun kontrolü Galatasaray'da olsa da Çaykur Rizespor savunmada dikkatli bekliyor. Galatasaray etkili ve organize bir pozisyona girebilmiş değil.

6' Nagatomo'nun ceza alanı dışından şutunda top Gökhan'ın üzerine geldi.

4' Babel'in soldan ortasında Andone'nin kafa vuruşunda top kaleci Gökhan'da kaldı.

3' Luyindama'nın uzun pasında Babel ceza yayı üzerinde topu önüne indirdi ancak elle oynamayı işaret etti hakem.

1' Maç başladı! İki takıma da başarılar...

 

İlk 11'ler:

Galatasaray: Muslera, Şener, Ahmet, Seri, Babel, Ömer, Andone, Luyindama, Nagatomo, Emre Mor, Lemina

Çaykur Rizespor: Gökhan, Moroziuk, Abarhoun, Talbi, Meljnak, Diomande, Attamah, Vetrih, Boldrin, Umar Aminu, Oğulcan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplandı Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, hububat alımlarının yaklaştığı bu günlerde çiftçilerin yaşayabilecekleri sorunlar ele alındı. Adıyaman Ziraat Odasında gerçekleşen toplantıya İl Koordinasyon Kurulu Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan Başkanlığında, TMO Adıyaman Başmüdürü Hasan Ulaş, Kahta Ziraat Odası Başkanı F. Rüştü Zorlu Turanlı, Besni Ziraat Odası Başkanı Ali Günaydın, Samsat Ziraat Odası Başkanı Kadir Kuştepe, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Cuma Ali Aras, Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel, Tut Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bozan ve Gerger Ziraat Odası Başkanı Eşref Perçin’in katılımıyla gerçekleşti. Adıyaman Ziraat Odasında yapılan toplantıda hububat alımlarında yaşanabilecek sorunlar ele alındı. Hububat alımları ile ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, “Tarla fareleri birçok ilde olduğu gibi ilimizde de ekili hububat alanlarını istila etti. Bu durum zirai ilaç maliyetini geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 oranında artırdı. Bununla birlikte mazot ve gübrede son bir yılda ise yüzde 105 oranında artış göstermesi maliyetleri oldukça arttırdı. Çiftçilerimizin hububat alanlarının hazırlanmasından hasada kadar yapacağı harcamalar dikkate alınarak yapılan maliyet hesabında, kuru şartlarda üretimi yapılan buğdayın ortalama maliyeti geçen yıla göre yüzde 62 oranında artarak kilogramı yaklaşık olarak 11 lira olarak tespit edilmiştir. Devletimiz bu maliyetleri göz önüne alarak alım fiyatlarını açıklamaları ayrıca prim desteklerinin en az 3 TL olması çok önemlidir. 2024 Yılı hububat alım sezonunun, başta çiftçilerimiz olmak üzere ülkemize bolluk ve bereket getirmesini dilerim” dedi. Özkan ayrıca, Adıyaman’da TMO tarafından hububat gelişiminin gözlemlendiğini, 2024 alım kampanyası için gerekli hazırlıkların başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ve depolama ihtiyacını giderecek çalışmaların bitirildiğini belirterek, Mayıs ayının son haftasında Adıyaman’da hasadın başlamasıyla beraber TMO’nun alımlara hazır olduğunun müjdesini verdi.
Bursa Başkan Bozbey’den yeğen açıklaması Bursa’da son iki gündür tartışmaya sebep olan öz yeğeninin Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atamasıyla ilgili açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Daha netleşmemiş, süreci tamamlanmamış konunun bu kadar kamuoyunun gündemine gelmesini elbette önemsiyorum. Bu konuyla alakalı gereğini yaptığımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum" dedi. Bursa’da gazetecilerle bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son iki gündür gündemi meşgul eden konuya açıklık getirmek istediğini söyledi. Başkan Bozbey, "Halkımızın hassasiyetlerini anlıyorum. Bunun için daha netleşmemiş, süreci tamamlanmamış konunun bu kadar kamuoyunun gündemine gelmesini elbette önemsiyorum. Bu konuyla alakalı gereğini yaptığımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum. Belediyemizi yönetirken liyakatlı ve deneyimli kadrolarla hizmetlerimizi en iyi şekilde sunacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum. 1 Nisan sabahı hemşehrilerimizin takdiri ile gülümseyen Bursa sabahına uyandığımızdan bu yana gelişmeleri sizlerle paylaşmak için biraradayız. Bu vesileyle bizi bu göreve layık gören tüm vatandaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki ve kentimizdeki değişim ve gelişimden yana gösterilen büyük isteğin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak, oy veren ya da vermeyen tüm Bursalıların belediye başkanı olacağımı sizlerin huzurunda tekrarlamak ve söz vermek istiyorum. Kentimizin sorunları için yapıcı çözümler bulurken asla ayrımcılık yapmayacağız. Hizmetlerimizi ortak akılla ve kapsayıcı bir şekilde yapacağız" dedi.
Kahramanmaraş Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov Kahramanmaraş’ta Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş’ta inşa edilen Azerbaycan Mahallesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Azerbaycan Devleti ve TOKİ iş birliğiyle Hayrullah Mahallesi’nde yapımına başlanan konut ve iş yerlerinin inşası hummalı bir şekilde sürdürülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in canlı bağlantıyla katılım sağladığı programla temeli atılan ve hızlı bir şekilde inşası devam eden inşaat alanında incelemelerde bulunan Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, devam eden inşaatlar hakkında yetkilerden bilgi aldı. “2025 Şubat ayında Azerbaycan Mahallesi inşa olacak” İnşaat alanlarını gezen Asadov, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Asadov, “Bizim Türkiye’ye ayın 7’si ve 8’inde seferimiz var, ilk seferi biz Kahramanmaraş’a yaptık. Kahramanmaraş’ta geçen yılın Şubat ayında olan depremin neticeleri Türkiye halkı ile beraber Azerbaycan halkı da sıkıntılardan beraber geçti. Azerbaycan halkı, bu depremin neticelerini sizlerle berabere yaşadı. Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in anında talimatı ile Kahramanmaraş’ta Azerbaycan Mahallesi inşa edilsin. Bugün ben burada işlerin gidişatını görmek için Kahramanmaraş’a geldim. İşlerin gidişatını inceledik, işler normaldir ve verilen talimatlara uygun olarak icra ediliyor. Verilen talimatlara uygun olarak bizim MİDA kurumumuz ile TOKİ’nin beraber faaliyeti neticesinde işler yerine getiriliyor. 2025 yılının Şubat ayında Azerbaycan Mahallesi tam şekliyle inşa olacak” dedi.