BASKETBOL - 09 Aralık 2013 Pazartesi 23:01

Galatasaray Liv Hospital 72 - Fenerbahçe Ülker 62

A
A
A
Galatasaray Liv Hospital 72 - Fenerbahçe Ülker 62

Beko Basketbol Ligi’nin 9. haftasında Galatasaray Liv Hospital kendi evinde Fenerbahçe Ülker’i 72-62 mağlup etti.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Kleiza ve Macvan’ın karşılıklı basketleriyle başlayan maçın ilk dakikaları Galatasaray’ın skor üstünlüğü ile geçerken, dış atışlarda etkili olan sarı-kırmızı ekip ilk periyodu 23-12 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe McCalebb’in üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe Ülker, Bjelica’nın sayısıyla maçta durumu 23-19’a getirdi. McCalebb ile üst üste basketler bulan sarı-lacivertliler, ilk yarının bitimine 3,5 dakika kala farkı 2 sayıya indirdi. Ender ve Mensah-Bonsu ile sayılar bulan Galatasaray, soyunma odasına 35-31 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısı karşılıklı basketlerle başladı. Ender Arslan’ın 3 sayılık basketiyle skoru 40-34’e getiren Galatasaray Liv Hospital, çeyreği 53-40 önde tamamladı.

Maçın son çeyreğinde farkı 10 sayıya indiren Fenerbahçe, son 3 dakikaya girilirken farkı 6 sayıya kadar indirse de Galatasaray Liv Hospital, karşılaşmadan 72-62 galip ayrıldı.

GALATASARA LIV HOSPITAL BAŞ ANTRENÖRÜ ERGİN ATAMAN:“NET BİR GALİBİYET ALDIK”

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman, kendileri açısından çok zorlu bir derbi mücadelesi olduğunu belirterek, “Oyuncularım, bu akşam müthiş bir performans ve efor ortaya koydu. Hepsini kutluyorum. Taraftarımıza da verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Galatasaray takımı, bu akşam her koşulda Türkiye şampiyonluğunu sonuna kadar kovalayacağını tüm basketbol camiasına çok güzel bir derbi galibiyetiyle gösterdi. O açıdan çok mutluyum. Fenerbahçe Ülker, Avrupa Ligi'nde son haftaların en formda takımı ve çok önemli galibiyetler alarak buraya geldi. Biz de taraftarımız önünde çok akıllı bir basketbol oynadık” dedi.

“NET BİR GALİBİYET ALDIK”
Maçın başından itibaren çok iyi savunma yaptıklarına değinen Ataman, “Son periyot hariç Fenerbahçe'yi hep 10-12 sayılarda tutmayı başardık. Fenerbahçe'nin ikili oyunlarını ve kısa adamlara yapmış oldukları hücumlarında Bogdanovic ve Preldzic'i çok iyi durdurduk. Böyle olunca maça özellikle fiziksel olarak da ağırlık koyduk. Sadece ikinci periyotta çok fazla top kaybı yaptığımız için hızımızı alamadık. İkinci devrede Ender'in de oyuna girmesiyle içeriye dalarak, Vidmar'ın yokluğunda Fenerbahçe'nin savunmada zayıf olan pota altını delerek, net bir galibiyet aldık” diye konuştu.
Galatasaray Liv Hospital basketbolcusu Furkan Aldemir, Galatasaray taraftarlarına teşekkür ederek, “Bugün karşımızda çok önemli ve iyi bir kadro vardı ancak biz kendi kapasitemizi biliyoruz. Asıl gücümüzü bugün gösterdik. Yılın sonuna galibiyet serisiyle gireceğiz” şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE ÜLKER CEPHESİ
Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Zeljko Obradovic ise, Galatasaray’ın gerçekten yürekli oynadıkları için kendilerini tebrik ettiğini belirterek, “Galatasaray’ı tebrik etmek istiyorum. Gerçekten yürekli oynadılar. İlk çeyrek aslında maçın anahtar bölümüydü. Hücum açısından çok kötüydük. Daha öncede söylediğim gibi daha hala sezonun başındayız ve tüm oyuncuların hazır olması gerekiyor. Oyuncularımız aslında çok iyi çalışıyorlar ve onlara inancım sonsuz. Aynı şekilde devam edeceğiz ve inancımızı kaybetmeyeceğiz" dedi.
Fenerbahçe Ülker basketbolcusu Metecan Birsen, özellikle 2. yarıda farkı kapatmayı başardıklarını ancak Galatasaray’ın çok iyi oynadığını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Tabutunun üzerine damatlığı konuldu: İran’da hayatını kaybeden tır şoförü son yolculuğuna uğurlandı Afganistan dönüşünde İran’ın Tebriz şehrinde tırına füzenin şarapnel parçasının isabet etmesiyle hayatını kaybeden Hataylı tır şoförü Hüseyin Fırat, memleketi Reyhanlı ilçesinde damatlığının üzerine konulduğu tabutuyla kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğunu uğurlandı. Saldırı anına tanık olan babası Coşkun Fırat, "Bir gümleme sesi geldi, ben lastik patladığını düşünmüştüm ve aynaya baktığımda oğlumun aracı alev almıştı" dedi. Reyhanlı ilçesi Bağlar Mahallesi’nde yaşayan 29 yaşındaki Hüseyin Fırat, askerlik mesleğini bıraktıktan sonra baba mesleği olan tır şoförlüğünü sürdürerek ekmek parasını kazanıyordu. İstanbul’dan aldığı yükle Afganistan’a doğru yola çıkan Fırat, dönüş yolunda İran’ın Tebriz şehrine geldiği esnada düşen füzenin şarapnel parçalarının tıra isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ağır yaralanan tır şoförü Fırat, İran’ın Zencan Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Fırat, İran’da hastanede 6 gün süren hayat mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti. Fırat’ın cenazesi diplomatik işlemlerin ardından İran’dan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde baba ocağına getirilerek helallik alındı. Genç tır şoförünün cansız bedeni Reyhanlı Mezarlık Kompleksi’nde göz yaşları içerisinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Fırat’ın tabutunun üzerinde yer alan damatlığıysa yürekleri dağladı. "İran’da bir güvence yok, cesetler dolu ve masum insanlar rast gele öldürülüyor" Evladının tırına şarapnel parçası isabet ettiği anları anlatan baba Coşkun Fırat, "İsrail ve Amerika’yı kınıyorum. Oğlumla peş peşe gidiyorduk, aramızda sadece 30 metre vardı. Bir gümleme sesi geldi, ben lastik patladığını düşünmüştüm ve aynaya baktığımda oğlumun aracı alev almıştı. Şu an da İran’da bir güvence yok, masum insanlar rastgele öldürülüyor. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Bize İran’da hastanede güzel baktılar" dedi. "Bu oğlumun damatlığı, daha çiçeği üstünde" Evladının damatlığını ceketini bağrına basarak acı dolu anlar yaşayan Hayriye Fırat, "Bu oğlumun damatlığı, daha çiçeği üstünde. Mekanın cennet olsun Hüseyin’im. Kahrolsun İsrail, oğlumu aldı elimden" dedi.
Aydın Köşk’te İncir Yetiştiriciliği, Muhafaza ve Gıda Güvenirliği Eğitimi gerçekleşti Köşk İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda "İncir Yetiştiriciliği, Muhafaza ve Gıda Güvenilirliği Eğitimi" gerçekleşti. Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Aydın İncirinde kalite ve verimliliği artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında üreticilerle buluşmalar devam ediyor. Aydın İl genelinde gerçekleştirilen üretici toplantılarının bir diğer durağı Köşk ilçesi oldu. Köşklü incir üreticileri ile gerçekleştirilen toplantıda ilçenin incir üretim potansiyeli, üretimde kaliteyi artırmaya yönelik uygulamalar ve teknik konular ele alındı. Gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Armağan Tanrıkulu, Köşk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selahattin Serdar Aykut, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli, Köşk Ziraat Odası personeli ve tarım danışmanları, incir depo ve ihracatçıları ve incir üreticileri katıldı. Üreticilere yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmaları Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü ile Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile bilimsel veriler ve teknik bilgi temelli olarak gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda, Bilimsel üretim teknikleri ve sürdürülebilir incir yetiştiriciliği, Kurutma sürecinde ürün kalitesinin korunmasına yönelik uygulamalar, Hastalık ve zararlılarla mücadelede doğru yöntemler, Verim ve kaliteyi artırmaya yönelik güncel teknik yaklaşımlar hakkında üreticilere detaylı bilgiler verildi. Kaliteli incir üretiminin en önemli aşamalarından biri olan ilekleme sürecinin doğru uygulanması konusuna da özellikle değinildi. Son iki yılda, incirde sürdürülebilir ve kaliteli üretim materyali sağlanması amacıyla Aydın Valiliği destekleriyle ilimizde iki adet ilek bahçesi tesis edildi. Gerçekleştirilen toplantıda üreticilerle bilgi paylaşımı yapılarak, bilimsel üretim yöntemlerinin sahada yaygınlaştırılması ve Aydın İnciri’nin kalite standartlarının daha da güçlendirilmesi hedeflendi açıklandı. Köşk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aykut toplantı sonrası; "Değerli uzmanların anlatımıyla ’İncir Yetiştiriciliği, Hastalık ve Zararlıları, Depolama, Muhafaza ve Gıda Güvenilirliği’ konularında verimli geçen toplantımızı gerçekleştirdik. Yoğun katılım sağlayan ve emeği geçen tüm herkese teşekkür ederiz. Ürününüz bol ve bereketli olsun" açıklamasında bulundu.
İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Çebi, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ilçede faaliyet gösteren hastane ve sağlık merkezlerini ziyaret etti, sağlık çalışanlarının Tıp bayramını kutladı. Büyükçekmece Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını unutturmamak ve günlerini kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Mustafa Büyükyılmaz, Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü Seçkin Özdemir ile birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren devlet hastaneleri, özel sağlık kuruluşlarını ziyaret etti. Hastanelerin başhekimleri tarafından karşılanan Başkan Vekili Çebi ve berberindeki heyet doktor, hemşire ve sağlık görevlilerine çiçek takdim ederek, günlerini kutladı. "İnsanlık için kutsal bir görevi üstleniyorlar" Sağlık alanında hizmet veren her sağlık çalışanının toplumlar için büyük bir önem taşıdığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, "İnsan sağlığını ve yaşam hakkını koruyan, her koşulda sorumluluğunun bilincinde olan hekimlerimiz ve tüm sağlık personelimiz, gece gündüz demeden insanlık için kutsal bir görevi üstleniyorlar. Bu vesileyle hayatımızın her anında yanımızda olan ve kendilerine çok şey borçlu olduğumuz hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor; tüm insanlığa sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum" dedi.