EKONOMİ - 15 Mayıs 2018 Salı 11:14

'Gayrimenkul sektöründe yavaşlama girişimciler için fırsat'

A
A
A
'Gayrimenkul sektöründe yavaşlama girişimciler için fırsat'

Küçük bir bütçe ile kendi işinin patronu olmak isteyen girişimcilere önerilerde bulunan ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, sektörde yavaşlamanın görüldüğü dönemlerin girişimciler için kaçırmayacak bir fırsat olduğunu vurguladı.

Küçük bir bütçe ile kendi işinin patronu olmak isteyen girişimcilerle farklı şehirlerde düzenlediği etkinliklerle bir araya gelen ERA Gayrimenkul Türkiye, son olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de girişimcilerle buluşarak öğütlerde bulundu. ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, gayrimenkul sektöründe olmak isteyen girişimciler nasıl bir yol izlemeli, sektöre girme düşüncesi var ise ilk dikkat etmesi gereken kriterler, gayrimenkul sektörünün yatırım maliyeti, getirileri konularındaki tecrübelerini paylaştı. 

Özellikle mevsimsellik ve sektörde yaşanan durgunlukları bir kriz değil fırsat olarak değerlendirmeleri gerektiğini girişimcilerle paylaşan Tümen , “Günümüzde girişimciliğin yaşı giderek düşüyor. İnsanlar emekli olduktan sonra hayalleri peşinde koşarken artık üniversiteyi bitirdikten sonra kendi işini kurmak isteyenlerle dolu. Biz de bu girişimcilerimizle bir araya gelerek edindiğimiz tecrübeleri paylaşmak istiyoruz. Çünkü nereden başlaması gerektiğini öğrenmek girişimciliğin ya da yeni bir işin ilk ve en önemli adımıdır. Sektörde fark oluşturan işler yapabilmeleri için gayrimenkulde kendi işinin patronu olmak isteyenlere maliyetinden, işin risklerine kadar tüm detayları kendilerine uygulamalı olarak verdiğimiz eğitimlerde aktarıyoruz” dedi.

“Sektördeki yavaşlama iyi değerlendirilmeli” 

Girişimci adaylarının gayrimenkul sektöründe yaşanan yavaşlamayı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Tümen sözlerine şöyle devam etti: “Gayrimenkul sektörüne danışman ya da broker olarak girmek isteyen girişimciler, sektöründe yaşanan yavaşlamayı çok iyi değerlendirmeliler. Bu yavaşlamayı bir fırsat olarak görmeliler ve geniş bir emlak ve müşteri portföyü oluşturmalılar. Sektör hareketlenmeye başladığı anda bu emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklardır.”

“İzmir girişimciler için fırsat” 

Yatırım amacı ile konut satın alma dinamiklerinin 2017 yılından itibaren değiştiğini ve yeni bir döneme girildiği söyleyen Tümen, “2017 yılında yüzde 11,3 artan konut satış fiyatlarının, İzmir’de Türkiye ortalamasının çok üzerinde yüzde 19,4 artığını görüyoruz. Bu da İzmir’de hala bir talep olduğunu, hem gayrimenkul yatırımcısının hem de gayrimenkul danışmanının iyi değerlendirmesi gereken bir fırsat olduğunu göstermektedir” diye konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor’u 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Balotelli’nin uzun pasında ceza sahası içine hareketlenen Mendoza’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 53. dakikada Maestro’nun ceza yayı üzerinde kontrol edemediği topu alan Hakim Ziyech’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 62. dakikada Kerem Demirbay’ın ters dokunuşunda kaleciyle karşı karşıya kalan Mendoza’nın vuruşunu kaleci Muslera kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 63. dakikada topla ilerleyen Mendoza’nın pasında ceza sahası içine hareketlenen Yusuf Barasi’nin şutunda kaleci Muslera meşin yuvarlağı kurtardı. 64. dakikada ceza sahası içinde sağ tarafta topla buluşan Kerem Demirbay’ın çizgiye inip uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 90+1. dakikada Dries Mertens’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Maurı Icardi düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y. Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut (Tayfun Aydoğan dk. 66), Maestro, Yusuf Barasi (Alioui dk. 66), Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli (Aimbetov dk. 85) Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Dorukhan Toköz, Fougeu Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan (Aurier dk. 82), Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson (Davinson Sanchez dk. 88), Derrick Köhn, Lucas Torreira (Berkan Kutlu dk. 82), Kerem Demirbay, Hakim Ziyech (Kerem Aktürkoğlu dk.71), Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz (Tete dk. 82), Mauro Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Ndombele, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Hakim Ziyech (dk. 53), Kerem Demirbay (dk. 64), Mauro Icardi (dk. 90+1) (Galatasaray) Sarı kartlar: Mendoza, Gravillon (Y.Adana Demirspor)