GÜNDEM - 05 Şubat 2016 Cuma 16:32

Gazi Üniversitesi öğrencilerinin yardım kampanyasına Kayseri’den destek

A
A
A
Gazi Üniversitesi öğrencilerinin yardım kampanyasına Kayseri’den destek

Ankara Gazi Üniversitesi yardım gönüllülerinin düzenlediği yardım kampanyasına Kayseri’den de destek geldi.

Yürütücülüğünü Ankara Gazi Üniversitesi yardım gönüllülerinin, proje danışmanlığını ise Ezgi Has’ın yaptığı projeye, Kayseri’de bulunan Türkiye’nin ilk kitap kahve evinden de Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere bin adet kitap ile destek geldi. Yardım projesine genç manken Emre Toprak da 500 kitap ile destek verdi. Toprak, ilerleyen dönemlerde manken arkadaşlarının da projeye destek vereceğini söyledi.

Ankara Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Topluluğu Başkanı Emrah Altuntaş, “Öncelikle kampanyamıza Kayseri’den destek veren Don Kişot Kitap&Kahve Evi'ne çok teşekkür ederiz. Onların sayesinde kampanyamız daha çok insana ulaşacak. Daha önce yaptığımız organizasyonları takip etmek isteyenler sosyal medya üzerinden Facebook’taki (Ankara Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüler) sayfamızdan bilgi alabilirler. Manken Emre Toprak Bey'e de çok teşekkür ederiz. Kampanyamız onun sayesinde sanat camiasında da duyuldu ve inanıyoruz ki onun da desteği ile sanat camiasındaki birçok tanınmış kişiye de ulaşacağız. Bu kampanyamızda bize destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Biz inanıyoruz ki bu projemiz bir kartopu misali çığ gibi büyüyerek çoğalacak ve daha fazla ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaşacağız” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Çal’da asırlık gelenek bu yılda sürdürüldü DENİZLİ(İHA) – Her yıl geleneksel olarak Çal ilçesinde düzenlenen Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, 8 asırdır yaşatılırken bu yıl da düzenlendi. Çal Belediyesi’nin organizasyonuyla imece usulüyle 31 kazan keşkek ve 22 kuzu eti pişirildi. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum.” dedi Denizli’nin Çal İlçesi Akkent Mahallesi’nde Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, bu yıl büyük bir coşku ile düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Ahmet Hoca Türbesi yanında hazırlanan alanda kazanlar kuruldu, keşkekler hazırlandı ve ardından davetlilere ikram edildi. Mırtlak etkinliğinde geleneklere uygun olarak at yarışı, cirit oyunu ise nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Çal Belediyesi, 31 kazan keşkeğin dağıtımını öğle saatlerinde gerçekleştirdi. Tarihçilere göre Orta Asya’dan Balkan ülkeleri ile Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Irak, Mısır ve Suriye’ye yayılan Oğuz boylarının geleneği Denizli’nin Çal ilçesinde sürdürülüyor. Kaynaklara göre bilenen Donsuz Ahmet Hoca olarak anılan ve “don” kelimesi gelenekte “don değiştirme”, “şekil değiştirme” olarak bir hayvan kılığında görünme anlamlarında kullanıldığı kaynaklarda bilinmektedir. Ahmet Hoca’nın özgünlüğünü koruduğu ve herhangi bir kılığa girmeyen evliyalardan olduğu belirtilirken tüm bu bilgiler ve gelenekler ışığında, 8 asırdır geleneksel olarak yaşatılan Mırtlak Etkinliğine bu yıl Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir ve çok sayıda davetliler katıldı. “Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum” Mırtlak etkinliğini düzenleyen Akkentliler’in tarihlerine sahip çıktığını ve önemli bir geleneği yaşattıklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum. Asırlardır Donsuz Ahmet Hoca Türbesi’nin yanında toplanan insanlarımız Mırtlak etkinliğini düzenlemiş, Hıdrellez’i hep birlikte karşılamış türbeye gelen vatandaşlara yüzyıllarca keşkek ikramı yapılmış. Mırtlak etkinliği ilelebet yaşatılması gereken manevi bir etkinliktir. Bizim de başlıca görevlerimizden biri tarihimize sahip çıkıp ileriye götürmektir” diye konuştu.