EĞİTİM - 28 Mayıs 2018 Pazartesi 14:25

Gaziantep’e 30 milyon değerinde nitelikli eğitim yatırımı

A
A
A
Gaziantep’e 30 milyon değerinde nitelikli eğitim yatırımı

Uğur Okulları, yeni kampüs yatırımıyla akademik ve bilimsel eğitimi Gaziantep’te devam ettirmeye hazırlanıyor. Uğur markasının yarım asırlık deneyimi, vizyonu ve uluslararası başarısı Gaziantep’te hizmet verecek Uğur Okulları Gaziantep Kampüsünde öğrencilerle buluşacak.

Uğur Okulları, Gaziantep Kampüsü ile yatırımlarına bu yıl bir yenisini daha ekliyor. Yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vermek üzere yapılacak 17 yeni okul yatırımından biri olan Gaziantep Kampüsünün tanıtım toplantısı dün Divan Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kamil Uslu, Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcıları, Güneydoğu Bölge Koordinatörü Hasan Köse, Gaziantep Kampüsü Kurucusu Fatih Sarıtaşlı, Kampüs Müdürü Kasım Ateş katıldı.

Uğur Okulları, geçtiğimiz yıl açılan 28 kampüsün ardından bu yıl 17 yeni yatırım daha yapmaya hazırlanıyor. Akademik kadrosuyla, sunulan çağdaş eğitim ortamı, öğrencilerin sorgulama ve analitik düşünme becerilerini geliştiren STEM eğitimi, 50 yıllık sınava hazırlık geçmişi, yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi, kişiye özgü çözüm odaklı ve proaktif rehberlik hizmetleriyle ayrıcalıklı bir eğitim kurumu olmayı sürdürüyor.

Uğur Okulları Gaziantep Kampüsü açılıyor

Gaziantep Kampüsü tanıtım toplantısında konuşması yapan Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, Türkiye genelindeki 17 yeni kampüs yatırımdan birinin Gaziantep Kampüsü olduğunu belirterek, Gaziantep’te eğitim alanında öncü adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi. 30 Milyon Türk Lirası tutarında yatırım yapıldığını ve kampüsün 9 bin 500 metrekarelik bir alanda yükseldiğini belirten Kulaberoğlu, "Gaziantep Kampüsümüzü, ilimize kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimize hem fiziki şartları hem de eğitmen kadrosu ile mükemmel bir eğitim öğretim hizmeti sunacağız. Okul öncesinden lise son sınıfa kadar eğitim veren, 41 derslikli kampüsümüzde STEM laboratuvarı, görsel sanatlar ve müzik laboratuvarları, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, konferans salonu, açık ve kapalı spor alanları gibi birçok imkan yer alıyor. Teknoloji, spor ve sanat alanlarında çağa uygun donanımıyla hizmet verecek olan kampüsümüz önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Gazianteplilerle buluşacak" dedi.

“Çağın gerekliliklerine uygun eğitim yaklaşımları”

50’nci yılını kutlayan köklü ve global bir eğitim kurumu olarak, öğrencilerin 21’nci yüzyıl becerileriyle donanması üzerine eğitim stratejilerini kurguladıklarını belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu "Uğur Okulları olarak, akademik ve bilimsel eğitimi yeni yatırımlarımızla devam ettiriyoruz. Yarım asırlık deneyimimizi, vizyonumuzu ve uluslararası başarımızı bu yıl İstanbul, İzmir, Antalya, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Samsun ve Kahramanmaraş’ta hizmet verecek yeni okullarımızda öğrencilerle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Gaziantep Kampüsümüz öğrencilerimize sağlayacağı çağın gerekliliklerine uygun eğitim yaklaşımlarıyla öğrencilerini geleceğe hazırlayacak" diye konuştu.

“Uğur Sınava Hazırlık Merkezleri ile öğrenciler geleceğe hazırlanıyor”

Öğrenci ve velilerine, ulusal sınav sistemleri hakkında bilgilendirme sunan ve öğrencinin akademik başarısını destekleyen Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, belirlenen hedef ve kişisel analiz çerçevesinde öğrencinin bilişsel gelişimine, tercih hedeflerine uygun çalışma planı ve materyaller hazırlıyor. Uğur Okullarının günümüz eğitim sistemindeki en önemli özelliklerinden birinin sınavlara hazırlık olduğunu belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, "Sistem ne sıklıkla değişirse değişsin, ülkemizde ortaokul ve liseden sonra öğrencilerimizin girmek durumunda olduğu sınavlar mevcut olmaya devam ediyor. Uğur Okulları, yarım asırlık sınavlara hazırlık deneyimini en başarılı bir şekilde okullarına entegre etmiş olan ve bunu başarı ile uygulayan ilk ve en önemli kurumdur. Geçtiğimiz yıl yine bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdiğimiz 'Uğur Sınava Hazırlık Merkezleri' ile öğrencilerimizin sınav başarısının artırılması, sosyal sorumluluk ve bilimsel projeler hayata geçirmeleri için teşvik edilmesi, yurt dışı lise ve üniversite başvuruları için portfolyo oluşturulması konularında onları destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

“Sorgulayan, araştıran, üreten nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz”

Uğur Okullarının sorgulayan, araştıran, üreten nesiller yetiştirmeyi amaçladığına değinen Kulaberoğlu, "Uğur Okullarında Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersi okul öncesinden başlayarak lise yıllarına kadar devam ediyor. Öğrencilerin, algoritma mantığı kavratılarak problem çözme becerisi kazanmalarını amaçlayan Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersi müfredatı, bütünleşik eğitim modeline uygun ve modüler olarak tasarlanıyor. Bilgi ve İletişim Teknolojileri dersinde, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ortaklığı ile hazırlanan müfredat temelli profesyonel yayınlar ders kitapları olarak kullanılıyor. Okul öncesinden 10’uncu sınıfa kadar yine Bahçeşehir Üniversitesi desteği ile hayata geçirilen Bilgi ve İletişim Teknolojileri Modülleri (Kodlama, Robotik, Animasyon, Dijital Vatandaşlık, Oyun Tasarımı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri) ile öğrencilerimiz kod tüketen değil kodlarla birlikte üreten öğrenciler olarak yetişiyorlar." dedi.

Yurt dışı eğitimde BAU Global pasaportu

Uğur Okulları mezunlarının yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde, uluslararası merkezlerde uygulanan TOEFL, IELTS gibi İngilizce yeterlilik sınavlarında başarılı olmaları ve yetkin dil kullanım becerileriyle donanmalarını amaçlıyor. Uğur Okulları bünyesinde bulunan; yurt dışı üniversite ve lise programları, yaz okulu, yurt dışı ve yurt içi geziler konusunda danışmanlık hizmeti sunan Uğur International ile öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlanıyor. Öğrenciler, BAU Global iletişim ağında yer alan 5 üniversite, 4 dil okulu ve 5 akademik merkez başta olmak üzere, dünyanın saygın üniversitelerinde öğrenim bursu ve sertifika programı olanaklarından faydalanabiliyor. Ayrıca İngiltere, Kanada, Washington D.C. gibi farklı ülke ve şehirlerde ücretsiz yabancı dil öğrenimi görebilme imkanına sahip oluyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı Kayaşehir’de metroda tacize uğrayan genç kız, yaşadıklarını anlattı. Başakşehir’de dün sabah saatlerinde işe gitmek için Kayaşehir metrosuna binen Zeynep Bilici isimli genç kız, karşısına oturan bir şahsın tacizine maruz kaldı. Metrodaki kalabalığa aldırış etmeden cinsel organını çıkartarak mastürbasyon yapan şahsı fark eden genç kız, korku içerisinde o anları görüntüledi. Yaşananlar sonrasında elindeki görüntüyle Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olan genç kız, yaşadığı dehşet anlarını İHA’ya anlattı. “Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor” Zeynep Bilici, “Ben sabah saat 10.00 sıralarında metroya bindim. Ben bindiğimde o şahısta metrodaydı. Oturdum, bir süre beni süzmeye başladı ve ben bakışlarından rahatsız oldum. Üzerimde de uzun bir kıyafet vardı. Ben durumu fark ettiğimde o beni rahatsız etmeye devam etti. Üzerimi düzelttim ben, sol yanımda iki hanımefendi ve sağ yanımda başka bir hanımefendi de vardı. Ben hareketleri fark ettim ama emin olamadım. Bu nedenle kamera kaydını açtım. Kamera kaydından bakıldığında cinsel organıyla oynadığı görülüyor. Ben tepki verdim ve bağırdım. Hemen çantasını alıp kalktı, o esnada fermuarı da açıktı. Kendisi inkar etti. Şahıs kaçtı, ben Başakşehir Karakolu’na şikayette bulundum. Bunun bir cinsiyetle alakası yok, insan olmakla alakası var. Ben kendisinden davacı oldum. Bu sürecin peşini hiçbir şekilde bırakmayacağım. Kamera kayıtları şu anda inceleniyor. Umarım bulunur. Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor” ifadelerini kullandı. Polis ekipleri metro kameralarını tek tek inceleyerek, şahsı tespit etmeye çalışıyor.
Batman Kozluk’ta taziyelerde verilen yemekler sınırlandırıldı Batman’ın Kozluk Kaymakamlığı tarafından taziye evlerinde uygulama birliğini sağlamak üzere ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, kanaat önderleri, köy ve mahalle muhtarları ile toplantı yaparak taziye evleri ile ilgili taziye evlerini kullanma esaslarını belirledi. Yapılan toplantıdan sonra açıklama yapan Kaymakamı Ekrem Güngör, cenaze sahiplerinin ölen yakınlarının üzüntüsünü yaşamaktan ziyade, taziyeye gelenlere yemek verme ve yapma telaşına düştüklerini, taziyelerin cenaze sahiplerini maddi ve manevi anlamda zor duruma düşürmekte olduğunu söyledi. Cenaze sahipleri taziyelerini yapmak için borç para arayışına girmekte olduğuna değinen Kaymakam Güngör, "Cenaze sonrası taziye adetinin gösterişe dönüşmesi, abartılı lüks yemek verilmesi, cenazenin ve ölümün ikinci plana atılması, ölen kişinin aziz hatırasına saygısızlık olmakta, hem İslami değerlerimize hem de geleneklerimizle uyuşmamaktadır. Bu kapsamda bizlere, belediyelere, muhtarlarımıza ve kanaat önderlerimize gelen talepler ve şikayetler doğrultusunda taziye yemeği uygulamasını sadece çorba ikramı ile sınırlandırdık ve taziye evlerini kullanma esaslarını yeniden belirledik. Taziye evlerini kullanma esaslarının uygulanması ile hem cenaze sahibine yük olunmayacak, hem de ilçe geneli bir karar olduğu için herkes aynı şartlar altında taziyesini gerçekleştirmiş olacaktır” dedi.
Trabzon Onuachu: "İkinci yarı iyi bir karakter ortaya koyduk" Trabzonspor’un golcü oyuncusu Onuachu, Gaziantep FK maçının ikinci yarısında önemli bir karakter ortaya koyarak sahadan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Gaziantep FK’yı 4-2 mağlup eden Trabzonspor’da attığı 3 golle mükemmel bir geri dönüşe imza atan Onuachu, "Bugün 3 gol atmamda takım arkadaşlarım bana yardım etti. Onların yardımı olmasıydı ben de bu kadar gol atmayı başaramazdım. İlk yarıda biraz sıkıntılar yaşadık ama tecrübeli oyuncular olduğunuzda neler yapmanız gerektiği noktasında oyunu okumaya çalıştım. Neler yapmam gerektiği noktasında takım arkadaşlarımla birlikte ikinci yarıda bunları doğru uygulayarak 4-2 gibi bir skor ile sahadan ayrıldık. İkinci yarıda sahaya iyi bir karakter ortaya koyduk" dedi. Böyle gollerle geri dönmenin oyuncuya özgüven kazandırdığını belirten Onuachu, "Kolumdan yaşadığımız sakatlık nedeniyle yüzde yüz hazır olmasam da, elimden gelen en iyi mücadeleyi kulübüm ve arkadaşlarım için vermeye çalışıyorum. En iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum. Böyle gollerle geri dönmek özgüven için önemli bir katkı sağlar. Hem takım için hem benim için" diye konuştu. Sözleşmesiyle ilgili olarak ise Onuachu, "Bu soruya her zaman şu cevabı veriyorum. Bura da mutluyum tabii ki kalmak istiyorum ama sonuç olarak kulübümün vereceği bir karar var" ifadelerini kullandı. Gol krallığı yarışı ile ilgili bir soruya ise Nijeryalı oyuncu, "Bu kadar uzun süre sahalardan ve takımdan ayrı kaldıktan sonra gol yarışına dahil olmak o kadar kolay değil. Aylar sonra bende dönüş gerçekleştirdim ama ben her maçı kendi özelinde değerlendirmeyi, her maçı ayrı ayrı bakabilmeyi ve eğer o maçta gol atabilirsem takıma katkıda bulunmayı düşünüyorum" diye cevap verdi.