DÜNYA - 20 Mayıs 2024 Pazartesi 16:23 | Son Güncelleme : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 16:25

Gazze’de can kaybı 35 bin 562’ye yükseldi

A
A
A

İsrail’in yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 562’ye, yaralıların sayısı ise 79 bin 652’ye yükseldi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki bombardımanı 227 gündür devam ediyor. Bölgedeki sivilleri hedef alan İsrail ordusu, yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarıyla soykırım gerçekleştiriyor. Dünyanın gözünü kapattığı saldırılarda hayatta kalmaya çalışan Filistinliler ise açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. İsrail’in geri adım atmadığı, tam tersine güneydeki Refah kentine genişlettiği saldırılar nedeniyle çoğu çocuk yüzlerce Filistinli günden güne katlediliyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçleri tarafından son 24 saatte gerçekleştirilen 10 saldırıda 106 kişinin öldüğünü, 176 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana ortaya çıkan bilançonun da aktarıldığı açıklamada, can kaybının 35 bin 562’ye, yaralı sayısının da 79 bin 652’ye yükseldiği bildirildi.

İsrail Savunma Bakanı Gallant’tan Refah açıklaması
İsrail Savunma Bakanı Yoav Galllant, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile gerçekleştirdiği görüşmede, ülkesinin Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde yürüttüğü operasyonu genişletmeye kararlı olduğunu söyledi. İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Gallant Sullivan’a toplantı sırasında “Refah'taki kara operasyonunu Hamas'ın temizlenmesi ve rehinelerin kurtarılması amacıyla genişletmeye kararlıyız” dedi. Gallant, İsrail’in Refah’taki tahliye operasyonlarında düzenlemeler yaptığını söyledi.

Refah’tan 800 bin kişi göç etti

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, Refah’taki operasyonların başlamasından bu yana geçen 2 haftayı aşkın sürede 800 bin kişinin farklı bölgelere göç ettiği ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Traktörler bu kez şenlik için sahada Kocaeli’de "Dünya Çiftçiler Günü", yüzlerce çiftçinin katıldığı kortej ve şenlikle kutlandı. Avrupa’nın birçok kentinde eylemlerle gündeme gelen traktörler, Kocaeli’de süslenerek sokakları bayram yerine çevirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin merkezi İzmit oldu. Cumhuriyet Bulvarı’nda gerçekleştirilen korteje, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ziraat odası başkanları, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı. Bando takımı eşliğinde yürüyen kortejde, yöresel kıyafetleriyle yer alan kadın çiftçiler de renkli görüntüler oluşturdu. 7 yılda 1,5 milyar liralık dev destek Etkinlikte konuşan Başkan Tahir Büyükakın, 2019 yılından bu yana tarım ve hayvancılığa yönelik 97 projeye toplam 1,5 milyar TL destek sağladıklarını vurguladı. Gübreden fideden, mazottan sulama sistemlerine kadar her alanda üreticinin yanında olduklarını belirten Büyükakın, "Toprağın ekilmeye devam etmesi, önümüzdeki süreçte yaşanabilecek olan gıda krizleri açısından son derece önemli. Bunu çok ciddiye almak gerekiyor ve toprağın ekilmeye devam edilmesi gerekiyor. Biz de var gücümüzle destekliyoruz. Bir yandan sulama sistemleri kuruyoruz, altyapıyı güçlendiriyoruz. Destekler zaten devam ediyor. Organik üretime de çok büyük emek veriyoruz. Teknolojiyi tarıma entegre ediyoruz. Tüm bu destekler topraktan kopmamak için. Bütün gayretimiz bu. Toprağımız bereketli olsun inşallah" dedi. Başkan Büyükakın, bir süre traktör koltuğuna oturarak korteje eşlik ederken, tüm vatandaşları 17 Mayıs Pazar günü Sapakpınar Mahallesi’nde düzenlenecek olan 11. Çiftçi Şenliği’ne davet etti.
Düzce Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği Düzce Belediyesi’nce Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen Engelsiz Yaşam Pikniği, Gölyaka Kültür Park’ta yoğun katılımla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, özel bireyler ve aileleri keyifli bir gün geçirdi. Düzce Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği Engelsiz Yaşam Pikniğini bu yıl da renkli etkinliklerle gerçekleştirdi. Gölyaka Kültür Park’taki programa özel eğitim öğrencileri, Kusursuz Kafe çalışanları, engelli bireyler ve aileleri katıldı. "1,1 milyar TL kaynak ayrıldı" Programda konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Engelsiz Yaşam Pikniğini her yıl düzenlediklerini belirterek, "Sosyal hizmetler noktasında gerçekten Türkiye’de çok önemli mesafeler kat edildi. Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için hükümetimiz 23 yıldır çok ciddi mesafeler kat etti. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz. Aile bakanlığımızın faaliyetlerini biliyoruz. Biz de Düzce Belediyesi olarak gücümüz yettiğince bu konuya eğiliyoruz ve engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırıcı faaliyetler yapıyoruz. Bunlar elbette yeterli değil, daha da artıracağız" dedi. Başkan Özlü konuşmasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Konuralp Antik Tiyatro kazıları için 350 milyon TL ve müze projesi için 750 milyon TL kaynak ayrıldığını belirterek, "Müzeyi bitirdiğimizde antik tiyatroyu restore ettiğimizde Düzce çok önemli bir turizm destinasyon merkezi olacak, emin olun. Daha şimdiden onlarca insan geliyor. Ben bu vesileyle saygıdeğer cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten Düzce’yi seviyor, gerçekten biz de onu çok seviyoruz. Düzce’de güzel şeyler oluyor" ifadelerinde bulundu. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık da Düzce Belediyesi’nin özel bireylere yönelik çalışmalarının Türkiye’de örnek gösterilecek nitelikte olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan Faruk Özlü ve protokol üyeleri masaları tek tek gezerek katılımcılarla sohbet etti. Düzce Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında alan balonlarla süslendi. Düzce Belediyesi Bandosu mini konser verirken, Kusursuz Kafe çalışanlarından oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu. Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çeşitli spor etkinlikleri ve yarışmalar düzenlenirken, Çocuk Üniversitesi tarafından açılan stantta özel çocuklara kağıttan yapılmış sihirli değnek ve şapka gibi hediyeler verildi. Sağlık Müdürlüğü’nün gezici sağlık tarama aracında ağız, diş ve göz kontrolleri gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında at binme etkinliği de düzenlenirken, katılımcılar müzik eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi. Yemek ikramının yapıldığı organizasyonda ayrıca dondurma, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları da yer aldı.