ASAYİŞ - 19 Temmuz 2016 Salı 23:06

Gebze'de 15 hakim ve savcı tutuklandı

A
A
A
Gebze'de 15 hakim ve savcı tutuklandı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gözaltına alınan hakim ve savcılardan 15’i tutuklanırken 7 tanesi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY üyesi bir grup tarafından yapılan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 25 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, bunlardan 12 hakim ve 10 savcı yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar emniyette yapılan işlemlerinin ardından dün Gebze Adliyesine sevk edilmişti.

Gebze Adliyesine bugün akşam saatlerinde ifade işlemleri sona eren hakimlerden Adnan Şimşek, Abdullah Çakır, İbrahim Balık, Hamdi Vural, Mustafa Akgül, Mehmet Yavuz, Sait Çağlar tutuklanırken, savcılardan Ramazan Apaçık, Hacı Sedat Karslı, Yunus Önal, Sinan Temel, İbrahim Işıktaş, Serkan Nogay ve Hamza Kul tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Savcı Hasan K. ve Adnan K. ile Hakimlerden Ramazan A., Muhsine Ü.K., Figen A., Süleyman M., Zürriyet A. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken Savcılar Ayhan Ulu, Fatih Çelik ve Muhammet Sait Çetin hakkında yakalama kararı olup arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. 

Kaan Kızıl

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Çal’da asırlık gelenek bu yılda sürdürüldü DENİZLİ(İHA) – Her yıl geleneksel olarak Çal ilçesinde düzenlenen Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, 8 asırdır yaşatılırken bu yıl da düzenlendi. Çal Belediyesi’nin organizasyonuyla imece usulüyle 31 kazan keşkek ve 22 kuzu eti pişirildi. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum.” dedi Denizli’nin Çal İlçesi Akkent Mahallesi’nde Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, bu yıl büyük bir coşku ile düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Ahmet Hoca Türbesi yanında hazırlanan alanda kazanlar kuruldu, keşkekler hazırlandı ve ardından davetlilere ikram edildi. Mırtlak etkinliğinde geleneklere uygun olarak at yarışı, cirit oyunu ise nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Çal Belediyesi, 31 kazan keşkeğin dağıtımını öğle saatlerinde gerçekleştirdi. Tarihçilere göre Orta Asya’dan Balkan ülkeleri ile Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Irak, Mısır ve Suriye’ye yayılan Oğuz boylarının geleneği Denizli’nin Çal ilçesinde sürdürülüyor. Kaynaklara göre bilenen Donsuz Ahmet Hoca olarak anılan ve “don” kelimesi gelenekte “don değiştirme”, “şekil değiştirme” olarak bir hayvan kılığında görünme anlamlarında kullanıldığı kaynaklarda bilinmektedir. Ahmet Hoca’nın özgünlüğünü koruduğu ve herhangi bir kılığa girmeyen evliyalardan olduğu belirtilirken tüm bu bilgiler ve gelenekler ışığında, 8 asırdır geleneksel olarak yaşatılan Mırtlak Etkinliğine bu yıl Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir ve çok sayıda davetliler katıldı. “Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum” Mırtlak etkinliğini düzenleyen Akkentliler’in tarihlerine sahip çıktığını ve önemli bir geleneği yaşattıklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum. Asırlardır Donsuz Ahmet Hoca Türbesi’nin yanında toplanan insanlarımız Mırtlak etkinliğini düzenlemiş, Hıdrellez’i hep birlikte karşılamış türbeye gelen vatandaşlara yüzyıllarca keşkek ikramı yapılmış. Mırtlak etkinliği ilelebet yaşatılması gereken manevi bir etkinliktir. Bizim de başlıca görevlerimizden biri tarihimize sahip çıkıp ileriye götürmektir” diye konuştu.