GÜNDEM - 21 Nisan 2019 Pazar 15:06

Geçen yıl böbreğini satılığa çıkaran adam bu kez ciğer

A
A
A
Geçen yıl böbreğini satılığa çıkaran adam bu kez ciğer

Isparta’da yaklaşık 1 yıl önce kira borçları ve sağlığı için gerekli olan oksijen solunum cihazı ile elektrikli engelli aracı almak için üzerine astığı "Acil ihtiyaç nedeniyle böbreğimi satıyorum" yazısıyla sokakta yürüyen şahıs, bu kez ‘böbreğimi ve ciğerimi satıyorum’ yazısıyla yürüdü.

Isparta’da ev kirasını ödeyemediği ve sağlık giderlerini karşılayamadığı gerekçesiyle yaklaşık 1 yıl önce 9 bin 900 TL için böbreğini satılığa çıkaran 67 yaşındaki Hasan Demir, bu kez kent merkezinde “Acil ihtiyaç nedeniyle böbreğimi ciğerimi satıyorum” yazısıyla yürüdü. Görenlerin hayretler içinde izlediği Demir, “Kira borcum var, doğalgazım kesik. Evde üşümesin diye kızımı ablasına gönderdim. Ben tek başıma yaşıyorum” dedi.

Evde kesik olan doğalgaz nedeniyle çoğu zaman tanıdığı işletmelere giderek ısındığını belirten Demir, kendisini soğuk havada sokakta görenlerin neden böyle bir yazı astığını sorduklarını ancak çözüm olmadıklarını söyledi. Kendisinin fotoğrafını çekenlerin olduğunu ancak şu ana kadar çözüme ulaşılamadığını kaydeden Demir, 6 bin 800 lira borcu bulunduğunu söyledi. Borçlarını kapatıncaya kadar bu yazıyla dolaşacağını ifade eden Demir, “6 bin 800 lira borcum var, bu iş bitene kadar böyle dolaşacağım” dedi.

2018 yılı Mayıs ayında da böbreğinin satılık olduğuna dair yazıyla Isparta il merkezinde gezen Demir, 9 bin 900 lira, engelli aracı ve oksijen cihazına ihtiyacı olduğu için böyle bir yönteme başvurduğunu söylemişti. Demir'e çıkan haberler sonrasında yardım eli uzanmış ve Hasan Demir engelli aracı ile oksijenli solunum cihazına kavuşmuştu.  

Feti Kılıç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.