GENEL - 10 Temmuz 2009 Cuma 16:43

Genelkurmay'dan açıklama

A
A
A
Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, bir uzman çavuşunun oğlunun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, talimatlardaki girişle ilgili kurallara uymadığı tespit edilen 4 gencin tesislere girmesine müsaade edilmediğini bildirdi.

MUAMMER TAN / ANKARA

Genelkurmay Başkanlığı, bir uzman çavuşun oğlunun askeri sosyal tesise alınmaması, kaçak girerken de elektrik akımına kapılması üzerine hayatını kaybettiğine ilişkin basında yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

"9 Temmuz 2009 günü bazı yayın organlarında yer alan haberin, doğru bilgiye dayalı oluş şekli ilgili yayın organlarına iletilmesine rağmen, bazı haber ve yorumların 9 Temmuz 2009 tarihindeki haber paralelinde verilmeye devam ettiği görülmüştür" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle, daha önce ilgili yayın organlarına gönderilen açıklama metninin yayınlanmasına ihtiyaç görülmüştür. Yaşları 15-16 arasında 3'ü astsubay, biri uzman çavuş çocuğu olan dört genç, 5. Kolordu Komutanlığının Marmara Ereğlisi'ndeki Sosyal Tesislerine günü birlik giriş yapmak için, 6 Temmuz 2009 tarihinde saat 16.45 sularında nizamiye bölgesine gelmişlerdir. Talimatlardaki giriş ile ilgili kurallara uymadığı tespit edilen 4 gencin tesislere girmesine müsaade edilmemiştir. Nizamiye bölgesini terk eden 4 genç, kampın başka bir bölgesinden kaçak olarak içeri giriş yapmaya çalışırlarken, Emrah Uçar tel örgüye tırmanmış, bu sırada tel örgü yakınında bulunan aydınlatma direğinden destek almak için tutunmuş ve elektrik akımına kapılmıştır. Şahsın yanında bulunan arkadaşları ise çevreye ve nöbetçilere bağırarak olayı duyurmuşlar ve yardım istemişlerdir.  Olay bölgesine intikal eden iki askeri tabip (kardiyoloji uzmanı ve pratisyen) tarafından Emrah Uçar'a ilk müdahale yapılmış ve saat 17.15'te ambulansla Çorlu Asker Hastanesine sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir."

Açıklamada, olayla ilgili olarak 5.Kolordu Komutanlığı'nın idari, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın (Tekirdağ) ise adli soruşturma başlattığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir