GÜNDEM - 29 Ocak 2019 Salı 11:00

GİMDES'den kardeşlik sözleşmesi yayınlandı

A
A
A
GİMDES'den kardeşlik sözleşmesi yayınlandı

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES), gönüllü organizasyonuyla kardeşlik sözleşmesi yayınlandı.

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, dernek ve gönüllülerin iştirakiyle kardeşlik sözleşmesi yayınlandığını duyurdu. 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Dr. Büyüközer, haksızlığa ve sömürüye karşı yegane kurtuluş yolunun İslam olduğunu belirterek, "Yeryüzü yeryüzü olalı, kim bilir kaçıncı seferdir, zulmün ve küfrün baskıları, dayatmaları altında inliyor. İnsanlık, korkunç bir kâbusun kıskacında perişan bir haldedir. Her taraf adeta yangın yerine dönmüş. Bir tarafta sefalet kol gezerken, diğer tarafta sefahat arş-ı alaya çıkmış. Bir tarafta oluk oluk kanı akıtılan mazlumlar, diğer tarafta sömüren ve kan akıtan efendiler. Bir tarafta ezilen, öldürülen fakir milletler, diğer tarafta sanayi ve teknoloji çarkını büyük bir hasetle elinden kaptırmamak için canavarlaşan emperyalist güya medeni ülkeler. Haksızlığa, sömürüye karşı yegane çare İslam’dır. Gelin inandığını söylediğin bu mübarek dinin, atmosferinde birleşelim" ifadelerine yer verdi.

Büyüközer, "Zulümle, aldatma ile iktidarlarını sürdürme ihtirası içinde olan batıl güçler ise bir yandan, yığınlara kurtuluş yolunu göstermemek için yaldızlı, aldatıcı ve uyuşturucu propagandalarını sürdürürken, diğer yandan kurtuluş yolunu görebilmiş ve yığınlara gösterebilecek insanlara karşı acımasızca iftira ve yalan iddialarla karalama, çatıştırma, parçalama ve yok etme metodu ile hücuma devam etmekteler. Yüzyıldır dayattıkları sistemleri ile insanlığa mutluluk, saadet, huzur ve adalet getireceklerini iddia eden sefiller. Yüz yılın sonunda insanlığı getirdiğiniz şu bataklığa bakın. Her yerde kan, her yerde ölüm, her yerde acı, her yerde zulüm, her yerde açlık, her yerde sefalet. Peki nasıl kurtulabiliriz? Derken, bu soruya akıllı bir cevap vermeliyiz. Biz diyoruz ki, bu soruya akıllı bir cevap ancak başta nefsimiz olmak üzere bütün kardeşlerimizi İslam’da Birlik ve Kardeşliğe çağrıdır" dedi.

"Gelin İslam’da birleşelim"
Hak ve Hakikatin kaynağı adalet, sevgi ve hoşgörü iklimi İslam’da birleşmeye ve İslam’da kardeşliğe çağırdıklarını deklare eden Dr. Büyüközer, "Haksızlığa karşı yürekleri isyanla dolu insanlarımızı, sömürüye karşı sosyal adalet isteyen kardeşlerimizi, kurtulmak için kurtarmak gerektiğine inanan kardeşlerimizi, inançlarına, ahlak ve şereflerine saygı isteyen kardeşlerimizi, yolsuzluk ve suistimal çetelerine yeter diyen kardeşlerimizi, haksız yere kan dökülmesine paydos diyen kardeşlerimizi, birbirini seven, huzur dolu, sevgi dolu, barış dolu güzel bir dünya arayan kardeşlerimizi, İslam’da birleşmeye ve İslam’da kardeşliğe çağırıyoruz" sözlerine yer verdi.

"Kör cahillik ve anlamsız ayrılıklar son bulmalı"
Anlamsız ayrılıkların son bulması gerektiğine inanan Dr. Büyüközer, "Hangi meşrepte, hangi gurupta, hangi cemaatte olursan ol ben de Müslümanım diyen kardeşim, kör taassubu, cahilliği, anlamsız ayrılığı bir tarafa atarak, inançlarımıza, kitabımıza, peygamberimize ve milli değerlerimize karşı amansız eylemler, zulümler düzenleyen küfre karşı, ister şu veya bu ırkın ırkçılığını sürdüren olsun İslam’a ve İslam’ın değer ve kurumlarına karşı eylemler yapan, mazluma gözyaşı döktüren, ahlakı yıkıp ahlaksızlığı ve hayâsızlığı, iffet ve namusu yok edip, iffetsiz ve namussuz bir sürü oluşturmak isteyenlere, arkadan terör odaklarını destekleyip kan akıtmayı, tetikçilerine öldürtmeyi bile göze alan, bu eylemlerini her gün tekrar etmekten bir an dahi fütur getirmeyen dinsiz ve imansızlara, vatan ve millet düşmanlarına, topyekûn şeytanın taraftarlarına karşı bir ve beraber olalım. Sen, hayat verici şuur ve bilgiye sahip olması gereken insan. Ayağa kalk, kendine gel, çevrene sevgi, merhamet ve birlik tohumlarını ek! Ta ki gayret ruhu, iman ruhu neşvünema bulsun" dedi.

Dr. Büyüközer, "Hak yolda el ele kardeş olalım. İslam'ın adalet ve sevgi ikliminde, huzur dolu bir dünya için bir ve beraber olalım. Bu çağrımıza can-u gönülden evet diyen kardeşlerimizi, kardeşlik sözleşmesinin altına imza koymaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kuryeler ’Ata Emre’ için kornalarını çaldı Balıkesir’de motokuryeler, üniversite eğitimini sürdürürken bir zincir restoranda kuryelik yapan ve götürdüğü bir sipariş sonrasında defalarca kez bıçaklanarak öldürülen Ata Emre Akman (20) için kornalarını çaldı. Balıkesir’de bir zincir restoranda kurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman, önünü kesen E.Ö. tarafından öldürüldü. Balıkesir’de faaliyet gösteren motosikletli kuryeler, Akman’ın öldürülmesiyle ilgili eylem yaptı. Balıkesir Hacıilbey Mahallesinde Şadırvan mevkiinde toplanan motosikletli kuryeler, Balıkesir sokaklarında kısa süreli tur attı. Grup adına konuşan Fatih Uçarcı şunları söyledi: “Bu akşam burada Ata Emre Akman kardeşimiz için toplandık. Dün akşamcı acı haber bizi fazlasıyla derinden yaraladı. Biz herhangi bir siyasi parti ya da her hangi bir markaya mensup değiliz. Burada birlik beraberlik açısından bir şeyler yapalım istedik. Kuryeliğin zorluklarını göstermek istedik. Umarım sesimizi bir nebze duyurabilmiş olabiliriz. Davulun sesi bazen uzaktan kolay gelebiliyor. Ama nitekim işin içine girdiğinizde, tamam evimize ekmek götürebiliyoruz ama çok zor şartlar altında çalışıyoruz ve önemsenmiyoruz. Bizi düşünmüyor ve hor görüyorlar. Umarım bu hepimize ders olur ve güzel günler yarınlar ülkemiz için hayırlara vesile olur. Allah yardımcımız olsun” dedi. Şehrin caddelerinde kornalarına basarak tur atan kuryeler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Aksaray Alkolden ehliyetine el konuldu, “Nasıl yapacağız?” diye polise sordu Aksaray’da direksiyon başına alkollü geçen sürücü polislere yakalanıp ehliyetine el konulunca adeta hayrete düşerek, “Nasıl yapacağız?” diye polis memuruna gülerek sordu. 1.02 promil alkollü çıkmasına rağmen “Bir bira içtim” diyen sürücüye 6 bin 439 TL para cezası kesilerek ehliyetine 6 ay el konuldu. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekipleri şüphe üzerine 68 HK 292 plakalı hafif ticari aracı durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen T.G. (40) isimli sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden alkollü olabileceği şüphesine kapılan trafik polisleri sürücüyü alkol kontrolünden geçirdi. Alkol muayenesinden geçirileceğini anlayan sürücü “1 bira içtim, devamı da olmayacaktı yani” diye muayeneden kurtulmak isterken, alkol metreye üflemesiyle 1.02 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ceza işlemleri için polis otosu başına alınan alkollü sürücüye polis memurları tarafından bilgiler verildi. Polis memurunun, “Ehliyetinize 6 ay el konuldu. Bu süre zarfında araç kullanmayın” demesi üzerine adeta şoka giren alkollü sürücü ilginç bir cevap vererek, “Amirim ama ben esnafım. Nasıl yapacağız?” diye sordu. Ceza ve ehliyetine el konulmasından kurtulmak isteyen sürücü polis memurlarına uzun süre dil dökerken, “Vallahi ilk defa böyle bir şey başıma geliyor yemin ederim. Vallahi mahvoluruz amirim yapmayın gözünüzü seveyim” dedi. Alkollü sürücüye yasal sınırın üzerinde alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine ise 6 ay süreyle el konuldu. Araç sürücünün bir yakınına teslim edildi. Alkollü sürücü ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.