ASAYİŞ - 24 Ocak 2022 Pazartesi 17:41

Giresun’da otobüs kazası: 10 yaralı

A
A
A
Giresun’da otobüs kazası: 10 yaralı

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde bugün bir yolcu otobüsü karlı ve buzlu yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

Edinilen bilgilere göre, Gümüşhane'den İstanbul'a giden Serdar Özer idaresindeki Özlem Seyahat'e ait 29 AJ 029 plakalı yolcu otobüsü, Şebinkarahisar çıkışı Aspasa mevki'inde karlı ve buzlu yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

39 yolcunun bulunduğu otobüste 1’i ağır 10 kişi yaralanırken, yaralılar Şebinkarahisar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

Metin Kütükçü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da iş adamını gasp eden çetenin lideri yakalandı Bolu’da otomobiline bindiği sırada iş adamını gasp eden 4 şüphelinin tutuklandığı davanın soruşturması çerçevesinde çetenin liderliğini yaptığı belirlenen şüpheli de polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı. 4 kişilik çete, silahla tehdit ederek iş adamının bin 80 euro, 950 dolar ve 16 bin 400 TL’sini çalmıştı. Olay, 22 Mart günü sabah saat 07.30 sıralarında Yaşamkent Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yaşamkent Mahallesi’nde bir sitenin otoparkında otomobiline binmek isteyen iş insanını silahla tehdit ederek Ali Durum, Zafer Altay, Suphi Öz ve Musa Vartan, bin 80 euro, 950 dolar ve 16 bin 400 TL para gasp etti. Olay yerinden kaçan 4 şüpheli polis ekiplerinin 46 farklı noktadan 360 saatlik güvenlik kamera kayıtlarının incelemesi neticesinde İstanbul ve Muğla’da düzenlenen operasyonla yakalanarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından ‘Silahlı yağma’ suçundan tutuklandı. Olayın ardından devam eden soruşturma çerçevesinde iş insanını gasp eden çetenin liderliğini yaptığı tespit edilen M.Ş.A.’nin(42) yakalanması için çalışma başlatıldı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul’da düzenlenen operasyonda şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bolu’ya getirilen M.Ş.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin benzer suçlardan 10 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi.
Mersin Mersin Valisi Pehlivan: "2024 yılı başından bu yana 8 bin 242 kişi işe yerleştirilmiştir" Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İŞKUR çalışma ve faaliyetlerine ilişkin, bu yıl nisan ayı itibariyle 8 bin 242 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. Vali Pehlivan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlığında Video Konferans Sistemi (VKS) yoluyla gerçekleştirilen 2024 Nisan dönemi İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı’na katıldı. Bakan Işıkhan’ın kurullara hitabının ardından Vali Pehlivan başkanlığında Mersin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim toplantısı, gündem maddeleri doğrultusunda gerçekleştirildi. İlin iş gücünü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim, okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği arttırmak, yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak amacıyla yapılan toplantıda; İİMEK’in etkinleştirilmesi, İş Gücü Araştırma Raporu, Yüzyılın Kadın İstihdamı İş Pozitif Programı Protokolü, Engelsiz Kariyer Günü düzenlenmesi, Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği, il genelindeki okul ve kurumlar bünyesinde verilen eğitimler hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Vali Pehlivan, toplantıda İŞKUR’un 2024 yılı çalışma ve faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "2024 yılında İşbaşı Eğitimi Programı (İEP) kapsamında 115 program açılmış, 93 erkek, 102 kadın olmak üzere 195 kişi faydalanmaktadır. Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde 35 program açılmış, bin 324 erkek, 3 bin 736 kadın olmak üzere toplam 5 bin 60 kişi programdan faydalanmaktadır. 2024 yılı başından bu yana, nisan ayı itibariyle 8 bin 242 kişi işe yerleştirilmiştir. Hedef yıl sonuna kadar 32 bin istihdama ulaşmaktır." Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yılmaz, İl müdürleri, oda, birlik, dernek, kooperatif ve OSB’lerin temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve akademisyenler katıldı.