EĞİTİM - 06 Ekim 2021 Çarşamba 15:38

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini büyük bir heyecanla giydi

A
A
A
Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini büyük bir heyecanla giydi

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 2021-2022 akademik yılında katılan yeni öğrenciler beyaz önlüklerini törenle giydi.

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak yeni eğitim dönemine başlayan öğrenciler, Prof. Dr. İlkay Salihoğlu Cumhuriyet Salonunda düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. Covid-19 tedbirleri sebebiyle iki aşamalı olarak düzenlenen beyaz önlük giyme törenine Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, genel sekreter, dekanlar, enstitü müdürleri, meslek yüksekokulu müdürleri, başhekimler, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Beyaz önlüklerini giyen 78 öğrenci, Prof. Dr. Rüveyde Bundak’ın öncülüğünde toplu olarak ant içti. Prof. Dr. Halil İbrahim Seçer tarafından verilen “Bilimin Metodolojisi - Bağlantısal Bütünsellik” konulu ilk ders ise öğrenciler ve konuklar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Geleceğin doktorlarının ilk kez beyaz önlük giydiği törende, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ve Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak birer konuşma yaptı.

Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini büyük bir heyecanla giydi

“Öğrencilerimizi, güçlü bir kadrodan aldıkları eğitimle donanımlı hekimler olarak mezun edeceğiz”
Konuşmasına, büyük bir emek ve çabanın sonucunda Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencileri tebrik ederek başlayan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, “Hayallerini gerçekleştirmek üzere Tıp Fakültemize giren öğrencilerimizi, seçkin akademisyenlerden oluşan güçlü bir kadrodan aldıkları eğitimle donanımlı hekimler olarak mezun edeceğiz” ifadesini kullandı.

Girne Üniversitesi’nin Covid-19 sürecinde büyümeyi sürdürerek bünyesine Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ve Büyük Kütüphane’yi eklediğini söyleyen Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Günsel Ailesi’nin Girne Üniversitesi’ne verdiği sürekli desteğin önemine işaret ederek şükranlarını sundu.

İlkay Salihoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı’nın bir yazısında “Tıp Fakültesinden mezun olduğunuzda doktor olursunuz ancak işinizle para ilişkisini bitirdiğinizde ise hekim olursunuz” dediğini vurgulayarak, öğrencilerin bu özel törenle ile ilk adımı attıkları hekimlik mesleğinin toplumsal öneminin altını çizdi.

“Tam donanımlı altyapı imkânlarıyla kaliteli ve eksiksiz bir eğitim veriyoruz”
Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak ise 2016'da Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte ilk tıp fakültesi öğrencilerini almaya başladıklarını söyledi. Tam donanımlı Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ile eğitim ve sağlık hizmetini paralel olarak verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Rüveyde Bundak, “Tıp fakültemizde aldıkları teorik eğitimi, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanemiz’de temel bilimler, anatomi biyokimya, mikrobiyoloji ve histoloji laboratuvarlarını da kapsayan tam donanımlı altyapı imkânlarıyla tecrübeye dönüştüren öğrencilerimizi geleceğin hekimleri olarak yetiştiriyoruz” dedi.

Rüveyde Bundak, beyaz önlüğün “saflık ve temizlik” anlamına değinerek, hekim adaylarına bu önlüğün getirdiği sorumluluğu meslek hayatları boyunca unutmamalarını ve etik değerlere saygı duymalarını öğütledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Üzümlü’de çiftçilere bağcılık, meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalıkları hususunda eğitim verildi Bağcılık, meyvecilik ve sebzecilik gibi tarımın alt sektörleriyle Erzincan’da ön plana çıkan Üzümlü çiftçisi, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen toplantıyla bilgilendirildi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ilçe merkezlerinde başlattığı eğitim ve yayım çalışmalarını sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tarım sektörü hareketlenirken tarım teşkilatı da eğitim ve yayım çalışmalarına hız verdi. Erzincan Valiliği’nin himayesinde Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde çiftçilere eğitim verildi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere yöreye uygun olarak başta bağcılık ve kiraz yetiştiriciliği olmak üzere meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı. Çiftçilerin istekleri doğrultusunda eğitim ve yayım çalışmalarını hızlandıran tarım teşkilatı ilçe merkezlerinde hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de eğitim ve yayım hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor. Üzümlü ilçesinde yapılan bilgilendirme toplantısına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Lezzeti ile ülke genelinde tanınan coğrafi işaretli Cimin Üzümünün daha geniş alanlarda yetiştirilmesini, verimi ve kaliteyi artırmak üzere çalışmalarını sürdüren Erzincan İl Müdürlüğü, çiftçilerin yaşadığı sorunların çözümü noktasında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile birlikte çalışıyor. Tarım sektöründe yapılması gerekenleri, yaşanan yenilikleri Müdürlüğe ait sosyal medya platformları ile duyuran, birçok alanda çiftçileri sürekli sms ile bilgilendiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, alanda da oluşturduğu teknik ekipler ile sürekli çiftçilerin yanında yer alıyor.