DÜNYADAN FUTBOL - 19 Kasım 2017 Pazar 03:10

Giuliano bir Alex değil

A
A
A
Giuliano bir Alex değil

Fenerbahçe’nin bu sezon 10 numara mevkisi için transfer ettiği Brezilyalı Giuliano bekleneni veremiyor. Transfer edildiğinde Alex de Souza ile kıyaslanan Sambacı oynadığı maçlarda bir varlık gösteremedi.

Fenerbahçe’nin bu sezon büyük umutlarla Zenit’ten transfer ettiği Brezilyalı 10 numara Giuliano, sarı-lacivertlileri hüsrana uğrattı. Geçtiğimiz sezon Zenit formasıyla 11 haftada 6 gol atıp 3 asist yapan 27 yaşındaki futbolcu bu sezon giydiği Fenerbahçe formasıyla 11 haftada 4 kez fileleri havalandırdı. Giuliano’nun kıyaslandığı sarı-lacivertlilerin efsane futbolcusu Alex de Souza, 2004-2005 sezonunda Brezilya ekibi Cruzeiro’dan Fenerbahçe’ye transfer olmuş ve sarı-lacivertli formayla ilk 11 haftada 5 gol 5 asistlik bir performans sergilemişti. Alex de Souza ile aynı yaşta Fenerbahçe’ye transfer olan Giuliano’nun sarı-lacivertli formayla gelecek haftalarda göstereceği performans ise merak konusu.
 

Ozan Buğra Koşar
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta Bedesten Bölgesi’nde estetik tartışması Kars’ın en yoğun ve turistik noktalarından biri olan Bedesten Bölgesi’nde yer alan beton köprü, son yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın en dikkat çeken konularından biri oldu. Her gün binlerce vatandaşın ve ziyaretçinin kullandığı köprü, estetik açıdan yetersiz bulunarak eleştirilerin odağına yerleşti. "Vali Ziya Polat: "Şehir dokusu ile uyumlu değil" Toplantıda konuşan Vali Ziya Polat, köprünün mevcut haliyle şehrin tarihi ve mimari dokusuna uyum sağlamadığını açık bir dille ifade etti. Bölgedeki diğer yapılarla kıyaslama yapan Polat, özellikle karşı tarafta bulunan tarihi köprünün estetik değerine dikkat çekti. Polat, "O köprüye bakıyoruz, fotoğraf çekiyoruz, keyif alıyoruz. Ama bizim yaptığımız köprü için aynı şeyleri söylemek mümkün değil" dedi. "Ya Kaldırılsın ya da yeniden düzenlensin" Vali Polat, köprünün tamamen kaldırılması ya da estetik açıdan yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı. Özellikle köprünün korkuluk sisteminin bölgedeki diğer yapılarla uyumlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Alternatif olarak, yan tarafta bulunan demir köprünün örnek alınabileceğini ifade ederek öneride bulundu. Polat, "Aynı tarzda yeniden inşa edilmesi veya en azından çelik korkuluklarla daha estetik bir görünüm kazandırılması gerekiyor" diye konuştu. "DSİ’den açıklama: "Proje revize edildi" Toplantıda söz alan DSİ Bölge Müdürü Serdar Kotan ise sürecin teknik boyutuna ilişkin bilgi verdi. Kotan, köprünün yeni bir proje olmadığını ve 2021 yılında ihale sürecinin başlatıldığını belirtti. Kotan, projeye ilişkin son durumu şu sözlerle açıkladı: "Projenin tamamen iptal edilmediği, ancak çeşitli nedenlerle revizyona gidildiği ve Koruma kurulundan onay çıkmaması üzerine tasfiye aşamasına getirildi" şeklinde konuştu. "Şehir estetiği yeniden gündemde" Bedesten Bölgesi’ndeki beton köprü tartışması, şehir estetiği ve kamu projelerinde mimari uyum konularını yeniden gündeme taşıdı. Tarihi dokunun korunması ve yeni yapıların bu dokuya uygun şekilde tasarlanması gerektiği yönündeki görüşler ağırlık kazandı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı bu alanda nasıl bir düzenleme yapılacağı merak konusu olurken, ilgili kurumların alacağı yeni kararlar yakından takip ediliyor. Köprünün geleceği, hem estetik hem de işlevsellik açısından şehir için önemli bir sınav olarak görülüyor.
Ankara Hisarcıklıoğlu, işçilerin bayramını kutladı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda emeğin, üretimin ve kalkınmanın en temel unsuru olduğunu belirtti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamalarda alın teriyle çalışan, üreten ve değer katan tüm emekçilerin, güçlü Türkiye’nin inşasında büyük paya sahip olduğunu belirtti. İşçinin ve işverenin, birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki unsur olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, müreffeh Türkiye’ye ancak bu birlik ve beraberlikle ulaşabileceklerini sözlerine ekledi. "TOBB olarak iş dünyamızın her kademesinde emeğin hakkının korunmasını önemsiyoruz" Türkiye’nin büyümesi ve refahının artmasının işçi ve işverenin karşılıklı diyaloğundan geçtiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emeğin kutsallığını, dayanışmanın gücünü ve birlikte üretmenin önemini bir kez daha hatırladığımız anlamlı bir gündür. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiası olarak, girişimciliği, yatırımı önemsediğimiz gibi iş dünyamızın her kademesinde emeğin hakkının korunmasını, çalışma hayatının daha adil ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını da samimiyetle önemsiyoruz. Ülkemizin büyümesi, refahın artması ve küresel rekabette daha güçlü bir konuma ulaşması; işçi ve işverenin karşılıklı anlayış, diyalog ve iş birliği içinde hareket etmesiyle mümkündür. Ortak hedefimiz; daha fazla istihdam, daha güçlü üretim ve herkes için daha müreffeh bir Türkiye’dir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; sağlık, huzur ve başarı dolu bir gelecek diliyorum" ifadelerini kullandı.