EKONOMİ - 18 Kasım 2009 Çarşamba 14:53

GM yeniden doğuyor

A
A
A
GM yeniden doğuyor

General Motors Türkiye, Yeni General Motors'un marka odaklı hareket etme stratejisi doğrultusunda tek bir çatı altında götürdüğü çoklu marka yönetiminden marka odaklı yönetime geçti.

İSTANBUL

Avrupa genelinde olduğu gibi Türkiye pazarında da Opel ve Chevrolet markaları birbirinden bağımsız organizasyonlar konumuna geldi. 

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, "Opel ailesi olarak bayisinden çalışanına müşterilerimize tutku ile bağlıyız. Sadece satışa odaklı değil aynı zamanda müşterisini en çok sahiplenen otomobil firması olma hedefimizle yolumuza devam etme amacındayız" dedi.
Keklik, "Opel markamızı yeniden yapılandırmak için gerekli kaynaklara sahibiz. Opel markamız yeni ve bağımsız bir operasyon olarak yeniden yapılandırılırken, Opel markamızın GM'in global ürün geliştirme organizasyonuna entegre kalması ve teknoloji paylaşımını gerçekleştirmesi planlarımız dahilinde yer alıyor" diye konuştu. 

General Motors yeni bir başlangıç yapmak, daha rekabetçi ve güçlü ürünler ile müşteri ihtiyaç ve taleplerine en iyi şekilde cevap verme hedefleri paralelinde, kuvvetli olduğu faaliyet alanları ve dünyada kuvvetli olduğu markalar ile yeni bir GM oluşturmak üzere bir süredir devam eden, yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, Opel markasının GM çatısı altında kalmasına karar verdi. GM Markalarını daha güçlü kılacak yeni marka odaklı hareket etme stratejisinin bir parcası olarak Türkiye pazarında da Opel ve Chevrolet markaları birbirinden bağımsız organizasyonlar konumuna geldi. 

Bu gelişme çerçevesinde General Motors çatısı altında yer alan ve bazı faaliyet alanları çoklu marka stratejisi içinde yürütülen çalışmalar bundan böyle iki bağımsız operasyon olarak yürütülmeye başlayacak. GM Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik Opel markası Genel Müdürü, Murat Aydın ise Chevrolet markasının Genel Müdürü olarak görevlerine devam edecek. 

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, marka odaklı stratejiler doğrultusunda Opel markasının pazarda çok daha güçlü bir konuma geleceğini ve bu yeni oluşum paralelinde son dönemlerde yaşanan değişiklikleri bir fırsat haline getirme amacında olduklarını vurgulayarak, Opel markasını canlandıracak daha heyecanlı ve müşterileri ile daha duygusal bağlar kuran bir marka haline getirmek üzere yoğun çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Keklik ayrıca, "Yeni Opel marka söylemimiz - Markamızın özünün
sadece otomobil üretmek değil, insanlar için otomobil üretmek olduğudur" dedi.
Keklik, "Farkındayız ki ürünlerimiz geleceğimizdir. Yeni otomobiller serimiz, başarımız için büyük bir temel oluşturmaktadır. Müşterilerimiz, çalışanlarımız, bayilerimiz ve tedarikçilerimiz için işimize her zamankinden daha fazla odaklandık. Ve Opel olarak, her gün daha da gelişerek ve büyüyerek işimize devam etmek üzere buradayız" şeklinde konuştu.
Opel Türkiye Genel Müdürü Keklik, "Üstün Alman Mühendisliği ve Teknolojisine sahip Opel markamızın yeni ürün geliştirme yatırımları hız kesmeden devam etmektedir. Opel Insignia ve çok yakında pazara sunacağımız yeni Opel Astra bu konudaki çalışmalarımıza en güzel örneklerdir" şeklinde konuştu. 

Keklik, "Ürün yelpazemiz daha da genişleyecektir. Bu gelişmelere paralel olarak geleceğe yön verecek ve elektrikle çalışan Opel Ampera modelimiz, 2010 yılında Avrupa'da yollara çıkacak ilk seri üretim otomobil olacak. Bu ve benzeri yatırımlarımız, Opel'in geleceğe yönelik uzun vadeli bakış açısının en güzel örneklerini oluşturmaktadır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.