Gençlerin uğrak mekanlarının yoğun olduğu Karanfil, Konur sokakları ile Yüksel ve Selanik caddelerinde göze çarpan işgaller ile apartmanların ve işhanlarının ortak alanları PVC'lerle kapatılarak yeni işyeri ve ek dükkan eklemeleri yapılması, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i çileden çıkardı.
Gökçek, son günlerde Kızılay'da kafe ve barların önünde imar dışı ilavelerin çoğaldığına dikkat çekerek, Çankaya Belediyesi'ne onlarca yazı yazdıklarını, hukuken buna müsaade etmenin mümkün olmayacağını söyledi.
Çankaya Belediyesi'nin modern gecekondulaşmaya izin vermesinden dolayı suç işlediğini savunan Gökçek, "Bu konuda yasal işlem yapmayan Çankaya Belediyesi'ne suç duyurusunda bulunacağız. Büyükşehir zabıta ekibim esnafa soruyor. Esnaf 'Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz' diyor. Buna açıklık getirmek gerekir. Çankaya Belediyesi imar dışı ilavelere izin veriyor" dedi.
Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuyu meclise taşıdığına dikkat çekerek, Çankaya Belediyesi'ni göreve davet etti.
TAHSİN KARAKAYA-ANKARA








