GÜNDEM - 15 Kasım 2018 Perşembe 15:51

Göl manzaralı Hazar Baba Dağı karla kaplandı

A
A
A
Göl manzaralı Hazar Baba Dağı karla kaplandı

Doğunun gizli denizi olarak bilinen Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü manzaralı bin 850 rakımlı Hazar Baba dağı karla kaplandı. Kayak merkezininde de 20 santimetrekare kar kalınlığı oluştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kış turizminin gözde mekanlarından olan 1850 rakımlı Hazar Baba Kayak Merkezi’ninde bulunduğu Hazar Baba Dağına kar yağdı. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden yağış sonrasında kar kalınlığı bölgede 20 santimetreyi buldu. Hazar Gölü manzarası ile de görsel şölen sunan kayak merkezin pistlerinin, Aralık ayı içerisinde açılmasının planlandığı belirtildi. 

Sezonun beklenen ilk karının yağdığını belirten Kayak Merkezi İşletmecisi Sercan Durmuş, “Önümüzdeki günlerde de yağış devam edecek. En kısa zamanda pistimizi açacağız. Bu kış tüm kayak severleri Hazarbaba Kayak Merkezine bekliyoruz. Tesisimizin tüm bakımları yapıldı. Misafirlerimizi bekliyoruz. Yağış dün öğlen başladı. Şu an 20 santim kadar kar var. Önümüzdeki günlerde de yağış bekleniyor. Bu kış kar erken yağdı, bizlerinde yüzünü güldürdü. Bu sezon inşallah erken başlayacağız. Tahmini olarak Aralık ayı içerisinde açılır. Burası Türkiye’de nadir bulunan bir yer. Çünkü göl manzarası var. Dünyada da sayılı denebilir” dedi. 

Diyarbakır’dan geldiklerini dile getiren Mehmet Can ise, "Sezonun ilk karı yağdı. Bu bölgeyi iyi biliyoruz. Güzelliklerinden faydalanıyoruz. Hazar Gölü uzun bir tarihe sahip. Buraları herkesin görmesini isterim. Ailecek çocuklarla eğlenmeye geldik. Kayak sezonu da açılacak. Bayağı kar yağdı. Yarın da karlı gözüküyor" ifadelerini kullandı. 

Kamil Can Kılıç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.