GÜNDEM - 21 Kasım 2014 Cuma 15:37

Görme engelli tabela

A
A
A
Görme engelli tabela

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yapımı devam eden Kepez-Gülüç yolunun kenarında görme engelliler için yapılan kaldırımın ortasına “DUR” ikazında bulunan tabela konulması herkesi şaşırttı.

Kdz. Ereğli ilçesinde Karayolları ekipleri Kepez Mahallesi ile Gülüç Beldesi arasında kalan karayolunda çalışmalara devam ederken yol kenarında görme engellilerin yürüyebilmesi için yapılan şeridin ortasına “DUR” tabelası dikildi. Görme engelliler için yapılan kaldırıma dikilen tabelayı görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Mahalle sakinlerinden Mehmet Emin Ünal, görme engelliler için yapılan kaldırım yolunun üzerinde neden böyle bir tabelanın dikildiğini anlayamadığını söyledi.

Ünal “Bir akıl erdiremedim. Hem görme engelliler için yol yapmışlar hem de “DUR” tabelası dikmişler” dedi. Elmatepe Mahallesi Muhtarı Muammer Arslan ise Karayolları ekiplerinin görme engelliler yolunun ortasına tabela dikmesine temel fıkrasına benzetti. Arslan gazetecilere yaptığı açıklamada,

“Karayollarının yapmış olduğu yaya yolu. Burada da görmüş oldunuz gibi engelli yolu var. Engelli yolunun ortasında da “DUR” tabelası var. Yetkililer herhalde bunun gereğini yaparlar. Bu işe diyecek bir şey bulamıyoruz. Temel fıkrası gibi.” diye konuştu.

Karayolları yetkilileri ise köprülü kavşak ile yan yolun birleştiği yolun kenarına araçları ikaz etmek için konulan “DUR” tabelasının yerinin en kısa sürede değiştirileceğini ifade ettiler. 

VEDAT KILIÇ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa Serpil öğretmene ağlıyor Manisa’nın Salihli ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan anaokulu öğretmeni Serpil Birol, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza, öğle saatlerinde Salihli-Köprübaşı yolu Taytan Mahallesi Bezirganlı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın (64) kullandığı 35 APU 277 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Serpil Birol (28) yönetimindeki 45 ALT 936 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada her iki otomobil sürücüsü ile yolcu konumunda bulunan M.K. (60) yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 3 kişi ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Salihli Devlet Hastanesi ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Özel hastanede ilk müdahalesi yapılan Serpil Birol, sevk edildiği Salihli Devlet Hastanesi’nde tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Salihli’deki özel bir okulda anaokulu öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenilen Serpil Birol’un ölüm haberi yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Serpil Birol’un 2 ay önce özel okulda göreve başladığı, kullandığı otomobili de kısa bir süre aldığı öğrenildi. Öte yandan, kazada yaralanan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın’ın ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenilirken, diğer yaralı Mehmet K.’nın tedavisinin ise Salihli Devlet Hastanesi’nde devam ettiği öğrenildi.