ASAYİŞ - 24 Temmuz 2014 Perşembe 15:21

Gözaltındaki polis ailelerinden açıklama

A
A
A
Gözaltındaki polis ailelerinden açıklama

Paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında ‘casusluk’ ve ‘yasa dışı dinleme’ ile suçlanarak gözaltına alınan emniyet görevlilerinin aileleri gözaltındaki yakınlarına destek vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Gözaltındaki emniyet mensuplarının aileleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle emniyet önünde bir araya gelen aileler, gözaltındaki yakınlarına destek verdi. Aileler adına basın açıklamasını İstanbul Terörle Mücadele eski müdürü ve şuanda gözaltında bulunan Ömer Köse’nin eşi Semra Köse yaptı. Gözaltındakilere sistematik psikolojik işkence yapıldığını söyleyen Semra Köse, ‘’Bu ne akla, mantığa ne de insanlığa, vicdana sığmaktadır’’ şeklinde konuştu.

Köse yaptığı açıklamada, eşinin 21 yıldır gururla emniyet teşkilatında hizmet ettiğini ve 17 Aralık 2013 tarihine kadar sayısız başarı belgeleri, takdirnameleri, tertemiz bir sicile sahip olduğunu ve emniyet müdürüyken bir anda hakkında açılan soruşturmaların hayli manidar olduğunu söyledi. 

Köse yaptığı açıklamada, söz konusu tarihte ortaya çıkarılan gerçek yolsuzluk olduğunu belirtip ‘’Toplumdan hızla kaçırıldı, üstü örtüldü ve hızla görevlerini yapan Türk polisini karalama kampanyası başlatıldı’’ dedi.
Köse şunları kaydetti: ‘’Aynı yatakta iki şüphelinin yatmaya mecbur bırakıldıkları nezarethanelerde hiç söndürülmeyen lambaların oluşu, aşırı gürültülü ve aşırı sıcak bir ortamın oluşu bir yere kadar katlanılabilir konulardır. İnsani hakların ihlalleridir, kasten zarar vermeye yönelik süreklilik arz etmese tabiî ki. Ama yüzde 90’ı Müslüman olan bir ülkede inancı veya etik değerleri açısından oruç tutulan Ramazan ayında kendisinin oruç tuttuğu bilinmesine rağmen karşısında yemek yeniliyor olması, sahur yapmasın diye tam da sahur vaktinde doktor raporu almak üzere hastaneye götürülmesi, elleri kelepçeli iken yemek yemeye mecbur bırakılması ise asla kabul edilemez.’’ dedi.

Köse, ‘’Bizler bugün burada iradesi ve imanı sağlam vatan evlatlarının manevi hissiyatını sizlere tüm gerçekliği ile aksettirmek için buradayız. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’ Duruşundan yola çıkarak devlete ve millete hizmet yolunda ömrünü adamış, yeri geldiğinde anadan ve serden geçen, görev bilincini namus belleyen, namusu ise baştan aşağı bir yaşam biçimi olarak benimseyen yiğit vatan evlatlarının aileleri olarak buradayız.’’ diye konuştu. 

Gözaltındakilere sistematik psikolojik işkence yapıldığını iddia eden Semra Köse, ‘’Bu ne akla, mantığa ne de insanlığa, vicdana sığmaktadır. Oruçlarını zor koşullarda dahi aksatmamaya özen gösteren eşim Ömer Köse ve gözaltındaki mesai arkadaşlarının şu an gördükleri muamele kan donduran cinsten’’ dedi. 

İLYAS KAÇAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Organik Sason çileğinde yılın ilk hasadı bereketli başladı Batman’ın Sason ilçesinde organik olarak yetiştirilen, rengiyle göze hitap eden, tadı ve kokusuyla da iştah kabartan meşhur Sason çileğinde yılın ilk hasadına başlandı. Devletin sağladığı yüzde 80 hibeyle ekilen çilek tarlalarında 2024 yılının ilk hasadına başlanmasıyla çiftçinin de yüzü gülüyor. Tütüne alternatif olarak 2011 yılında devlet desteği ile ilçede ekimine başlanan ve her geçen yıl yaygınlaştırılan Sason çileği, hasadın başlanmasıyla tezgahlarda yerini aldı. İlçede organik olarak yetiştirilen, rengiyle göze hitap eden, tadı ve kokusuyla da iştah kabartan meşhur Sason çileği tezgahlarda şu anda kilogramı 50 liradan, kasa halinde ise 150 liradan satılıyor. Kış ayları ve ilkbahardaki yağışların normal geçmesinin ardından bol ve bereketli bir hasat beklediklerini belirten çilek yetiştiricilerinden Hasan Erikli, "Sason’da organik olarak yetiştirilen çilekte yılın ilk hasadına başladık. Bereketli bol bir hasat bekliyoruz. Ürünlerimiz oldukça sağlıklı görünüyor. Organik çilek üretiyoruz. İlk hasadımız olduğu için şimdilik 1 kilogramını 50 TL’den satıyoruz. Daha sonra mahsulümüz arttığında zamanla fiyatını daha aşağıya çekeceğiz. İlk hasadımızdan elde ettiğimiz çileği Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde satışa sunuyoruz. İlerleyen zamanda mahsulün artmasıyla komisyoncuların aracılığıyla batıdaki bütün illere göndererek satıyoruz" dedi. “Organik Sason çileğinin tadı ve kokusu çok güzel” Havaların ısınmasıyla birlikte çilek hasadına başladıklarını belirten hasatta çalışarak geçimini sağlayan kadınlardan Menice Erikli, “Çilek olgunlaştıkça tadı ve kokusu daha da güzelleşiyor. Bu yıl havaların güzel olması nedeniyle daha erken toplanmaya başladık. Bizler topladıkça buraya gelen komisyonculara satışa sunuyoruz. Bazı çiftçilerimiz de yolda satışa sunuyor. Bölgedeki kadınlara da iş olanağı sağlıyor. Ev hanımları sadece evde değil çilek tarlalarında da çalışarak geçimlerine katkı sağlıyor. Sason çileğinin farkı organik olarak yetiştirilmesinden kaynaklanıyor” diye konuştu. Özellikle Batman yolu üzerindeki köylerde yaşayan vatandaşların önemli geçim kaynakları arasında olan Sason çileğinin, 8 ay boyunca üretimi devam etmesi bekleniyor.
Trabzon Akçaabat’ta robotik kodlama kursu yoğun ilgi görüyor Trabzon’un Akçaabat ilçesinde belediye tarafından açılan Robotik Kodlama ve Steam kursu, geleceğin yazılımcı minikleri tarafından yoğun ilgi görüyor. Akçaabat Belediyesi Spor Eğitim Merkezinde hafta sonu alanında uzman eğitmenler tarafından verilen Robotik Kodlama ve Steam kursunda toplamda 80 öğrenci yer alıyor. Robotik Kodlama ve Steam kursuyla inovatif düşünce ile geleceğin yazılımcılarını yetiştirmenin yanı sıra teknolojiyi tüketen değil üreten bir nesil inşa etmeyi amaçladıklarını belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Robotik kodlama eğitiminde örnek bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı, teknoloji alanında yenilikçi fikirler üreten gençlerin azmi ve gayretiyle kök salacaktır. Robotik Kodlama ve Steam Atölyemizde öğrencilerimize robotik kodlamanın tüm aşamaları üzerine eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimiz burada temel kodlama kavramlarıyla eğlenceli bir şekilde tanışmış oluyor ve güçlü bir kodlama temeli kazanarak kendini geliştirebilme şansına da ulaşmış oluyor. Öğrencilerimizi bilişim alanında üretici hale getirip, teknolojiler üretecek genç nesillerin yetiştirilmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Kursumuzun açıldığı günden beri yoğun bir ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Robotik kodlama eğitimlerinde örnek ve öncü bir ilçe olmak için büyük bir gayret ve özveriyle çalışıyoruz. Bu kurs sayesinde çocuklarımız bilgisayar ve tablet oyunlarını sadece oynayarak pasif olmaktan çıkacaklar ve o bilgisayar oyunlarını yazan, baştan oluşturan çocuklar haline dönüşmüş olacaklar. Ailelerimiz çocuklarını buraya gönül rahatlığıyla gönderiyor, çünkü burada bilimsel çalışma var, teknolojik eğitimler var, çocuklarımız hem eğleniyorlar hem de kendi yeteneklerini ön plana çıkartıyorlar. Geleceğin en gözde mesleklerinden olan kodlama ve yazılım konularında verilen eğitimlerle birlikte gençlerimiz kendilerini bu alanda geliştirmek için gereken temel yöntemleri yenilikçi bir yaklaşım ve eğitim ile öğrenmiş oluyor” dedi.
Kayseri Kadın kooperatifleri sayısı 43’e ulaştı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in özel önem vererek gerek büyükşehir gerek valilik gerekse diğer kurum ve kuruluşların destek verdikleri Kayseri Kadın Kooperatifleri’nin sayısı 43’e ulaştı. Kayseri’de, kadın girişimcilerin gelişmesi, girişimlerinin desteklenerek kentte üretim ile ticaretin birer halkası haline gelmesi için kurularak yaygınlaştırılması sağlanan Kayseri Kadın Kooperatifleri, sayısını arttırıyor. Kayseri Valiliği koordinasyonunda başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kentteki kurum ve kuruluşlar tarafından da desteklenen Kayseri Kadın Kooperatifleri, hem sayısını hem de üretimlerini çoğaltıyor. Vali Gökmen Çiçek önderliğinde kurulan Kayseri Kadın Kooperatifleri Koordinasyon Merkezi’nde faaliyetlerini yürüten ve Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kurum kuruluşların destek verdiği Kayseri Kadın Kooperatifleri’nin sayısı başta 22 iken, aradan geçen yaklaşık 2 yıllık süreçte ortalama iki kat artış göstererek 43’e ulaştı. Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Valiliği iş birliğinde kadın girişimini desteklemek ve kadın istihdamını arttırmak amacıyla kurulan Kayseri Kadın Kooperatifleri, her geçen gün büyürken pek çok alanda da üretim gerçekleştiriyor. Gıdadan el işlerine, giyimden ev eşyasına kadar pek çok konuda kadın eli üretimde söz sahibi olurken, istihdam da gerçekleştirilmiş oluyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in önderliğinde kurulan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda ise Büyükşehir Belediyesi tarafından kuruluşunda yer tahsisinden, malzeme, ekipman ve pazarlama desteğine, ürün desteğinden bütçe desteğine kadar önemli desteklerin sağlandığı Kayseri Kadın Kooperatifleri’nin üyeleri ise her fırsatta Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’a söz konusu irade ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletiyor. Sayıları artan Kayseri Kadın Kooperatifleri, her geçen gün üretimini de arttırarak ürün yelpazesini genişletiyor.