GENEL - 18 Temmuz 2009 Cumartesi 09:01

Günay Balıkesir'de

A
A
A
Günay Balıkesir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gece geç saatlerde karayolu ile geldiği Balıkesir'de kalabalık bir protokol tarafından karşıladı.

MUSTAFA YAMANER/BALIKESİR

Ankara'dan karayolu ile Bandırma'daki turistik Eken Prestige otele gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdelen, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı ve kalabalık bir protokol tarafından karşıladı. Saat 00.00'a kadar protokol ile otel restoranında çay içip, sohbet eden Bakan Günay, Cumartesi günü Erdek ilçesini ziyaret edip, akşam saatlerinde de Muğla'ya geçecek.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma Arkeloji Müzesi ve Ergili köyünde 22 yıldır kazı çalışması süren Daskyleion antik kenti hakkında Bakan Günay'a bilgi verirken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan da Erdek ilçesindeki Kyzikos antik kentinde süren kazı çalışmasını anlattı. Pekel, Paşabayır Mahallesi'nde ödenek yetersizliğinden dolayı 10 yıldır yarım kalan Kültür Merkezi binasının tamamlanması için Bakan Günay'dan destek isteyerek, kültür merkezi binası ile ilgili hazırladığı dosyayı bakana teslim etti.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NA BAĞLI MÜZELER VE ÖREN YERLERİNİ GEZMEK ÜCRETSİZ

Bakan Günay, "Bakanlık olarak tarihi, arkeolojik ve kültürel değerleri daha geniş çevreye tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarmak için müze ve ören yerlerine girişi ücretsiz yaptık Bandırma Arkeoloji Müzesi, İzmir Ödemiş Müzesi, Malatya Aslantepe ören yeri, Adıyaman Müzesi, Bolu Müzesi, Eskişehir Yunus Emre Müzesi, Karadeniz Ereğli Müzesi, Çanakkale Alexandra Troia ören yeri, Adana Anavarza ören yeri, Mersin Tarsus Müzesi, Konya Etnografya Müzesi, Nevşehir Ürgüp Müzesi, Eğerli Müzesi, Hatay Atcana ören yerini isteyen herkes gezebilecek. Ülkemizin güzelliklerini Bakanlık olarak yurt içinde ve yurtdışında tanıtacağız" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir