DÜNYA - 26 Şubat 2021 Cuma 16:41

Güney Kore'de Covid-19'a karşı aşılama başladı

A
A
A
Güney Kore'de Covid-19'a karşı aşılama başladı

Güney Kore'de korona virüsle mücadele kapsamında ülke genelinde aşılama uygulaması başladı.

Dünya genelinde korona virüsle mücadele çerçevesinde birçok ülkede başlayan aşılama uygulamaları devam ediyor. Güney Kore de aşılama programı başlatan ülkeler arasına girdi. Bugün ülke genelinde yerel saatle 09.00'da huzurevi çalışanlarına ve bazı hastalara yapılan ilk dozlarla aşılama başladı. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine (KDCA) göre saat 18.00'e kadar 16 bin 813 kişi aşının ilk dozunu aldı. Yetkililer, yarın da korona virüs tedavi merkezlerindeki yaklaşık 55 bin sağlık çalışanının aşılanmasına başlamayı planlıyor.
Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, başkent Seul'deki aşılama merkezlerinden birini ziyaret ederek süreci denetledi. Kasım ayına kadar sürü bağışıklığı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Moon Jae-in, ülkenin 52 milyon nüfusunun tamamına ücretsiz aşı sağlama sözü verdi.

Ülkede korona virüs salgınında son 24 saatte 406 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 88 bin 922'ye yükseldi. Son 24 saatte virüs nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı bin 585'e ulaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Öğrenci servisi kaza yaptı: 15 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde öğrencileri taşıyan servis aracı ile kamyonetin çarpışması sonucu 14’ü öğrenci 15 kişi yaralandı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde bu sabah saat 07.10 sularında öğrenci servisi ile hafriyat kamyonu çarpıştı. Cizre ilçe girişinde bulunan köprü üzerinden geçiş yapmak üzere olan öğrenci servisi ile Silop’i yolu güzergahından Cizre’ye doğru seyir halinde olan Halil Zeybek yönetimindeki 21 ADK 056 plakalı Ford marka hafriyat kamyonu ile Sinan Sevgi yönetimindeki 73 M 104 plakalı Ford marka öğrenci servisi çarpıştı. Servisin içerisinde bulunan Ç.B., Z.A., G.Y., N.Y., O.Y., M.Y., E.Y., Y.Y., İ.B., İ.E., İ.A., C.Y., İ.E., İ.A. isimli öğrenciler ve servis şoförü Sinan Sevgi yaralandı. Olay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve emniyet ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde öğrenci ve servis şoförüne yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Vali Cevdet Atay öğrencileri ziyaret etti Meydana gelen trafik kazasının ardından Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte Cizre Devlet Hastanesi’ne geçerek yaralanan öğrencilerin durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Vali Atay daha sonra müşahede altında bulunan öğrencilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.