DÜNYA - 08 Kasım 2021 Pazartesi 18:26

Gürcistan eski Cumhrubaşkanı Mihail Saakaşvili hastaneye kaldırıldı

A
A
A
Gürcistan eski Cumhrubaşkanı Mihail Saakaşvili hastaneye kaldırıldı

Gürcistan’ın açlık grevindeki eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, bulunduğu Rustavi 12 No’lu Cezaevinden başkent Tiflis’teki Gldani 18 No’lu Cezaevinin hastanesine kaldırıldı.

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, 8 yıl sonra geldiği ülkesinde yerel seçimlere 1 gün kala 1 Ekim Cuma günü başkent Tiflis'te gözaltına alınarak Rustavi 12 No’lu Cezaevine götürülmüştü. Tutuklanmasının ardından açlık grevine başlayan Saakaşvili’nin sağlık durumunun kötüleşmesini engellemek amacıyla bulunduğu cezaevinden başkent Tiflis’teki Gldani 18 No’lu Cezaevi hastanesine kaldırıldığı açıklandı.

Gürcistan Özel Ceza İnfaz Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Mahkum Mihail Saakaşvili’nin sağlığının bozulmasını önlemek ve tehlikenin artmaması için Rustavi 12 No’lu Cezaevinden Gldani 18 No’lu Cezaevine nakledildi. Ek olarak kamuoyuna bilgi sağlanacak” denildi.

“Hapishane çalışanları beni içeri almadılar”

12 No’lu Cezaevinin önünde gazetecilere açıklamada bulunan Saakaşvili’nin annesi Giuli Alasania, “Oğlumu görmek için geldim, lakin gözümün önünde onu gönderdiler. Gerçek şu ki Saakaşvili’yi zırhlı araca bindirdiler, daha sonra ise bir helikoptere. Nereye götürdüler bilmiyorum. Hapishane çalışanları beni içeri almadılar ve hiçbir bilgi vermediler. Kendi gözlerimle gördüm helikopterin nasıl uçtuğunu. Oğlumun artık burada, bu hapishanede olmadığı bir gerçek” dedi.

İlkin Hüseynov

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.