DÜNYA - 26 Şubat 2021 Cuma 13:52

Haiti'de hapishaneden firar: 8 ölü

A
A
A
Haiti'de hapishaneden firar: 8 ölü

Haiti'nin başkenti Port Au Prince'deki bir hapishaneden aralarında ülkenin en güçlü çete liderlerinden biri olan Arnel Joseph'in de bulunduğu bazı mahkumlar firar ederken, çıkan olaylarda 1'i cezaevi müdürü olmak üzere toplam 8 kişi öldü.

Haiti'nin başkenti Port Au Prince'ta bulunan Croix-des-Bouquets Hapishanesinde dün mahkumların firar ettiği sırada çıkan olaylarda 1'i cezaevi müdürü olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetti. Haiti ulusal polisi sözcüsü Gary Desrosier yaptığı açıklamada, "Croix des Bouquets hapishanesinden sorumlu müdür hapishanede öldürüldü" dedi. Görgü tanıkları, bir grup ağır silahlı kişilerin mahkumlar kaçmaya başlamadan önce hapishanedeki gardiyanlara ateş etmeye başladığını söyledi. İsmini vermek istemeyen bir polis memuru ise güvenlik güçlerinin cezaevinde kontrolü yeniden sağladığını ifade ederek tutukluları "silahlı ve tehlikeli" olarak nitelendirdi.

Kaçanlar arasında Haiti'nin en güçlü çete liderlerinden biri olan Arnel Joseph'in de bulunduğu aktarıldı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde, mahkumların elini kolunu sallayarak kaçtığı görülüyor.

Firar girişimi sırasında çıkan olaylarda sırtından vurulan 37 yaşındaki Jhon Hippolyte, cinayetten hapis yattığını ve herkesin kaçtığını görünce onlara katılmaya karar verdiğini ifade etti.

Öte yandan, Kanada tarafından 2012 yılında inşa edilen Croix-des-Bouquets Sivil Hapishanesi, 2014 yılında 300'den fazla mahkumun kaçtığı firarla gündeme gelmişti. Kaçış sırasında hapishanede 899 kişi bulunuyordu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sadettin Saran, Fenerbahçe başkan adaylığıyla ilgili tarihi açıkladı Fenerbahçe Başkan Adayı Sadettin Saran, Ali Koç’un adaylıkla ilgili kararını beklediklerini belirterek, "Başkanımız cuma gününe kadar aday olma yönünde bir irade ortaya koyarsa, sözümüzün gereği başkanımız lehine seçimlerden çekileceğiz ve kulübümüzü maddi manevi desteklemeyi sürdüreceğiz. Diğer durumda pazartesi gününden itibaren kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu ilan edeceğiz" dedi. İş İnsanı Sadettin Saran, Fenerbahçe başkan adaylığı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Mevcut başkan Ali Koç’un kesin kararını beklediklerini yineleyen Saran, şu ifadeleri kullandı: "Bilindiği üzere, Ekim ayından beri kulübümüze hizmet etmek için yoğun çalışma içinde olduğumuzu, başkanımız Ali Koç’un göreve devam etmemesi halinde bu kutsal göreve talip olduğumuzu bugüne kadar birçok defa farklı vesilelerle ifade etmiştik. Ancak geldiğimiz noktada, seçime çok kısa bir süre kalmış olmasına rağmen, başkanımız sayın Ali Koç’un aday olup olmama konusunda ortaya hala bir irade koymaması, hazırlıklarımızı son derece zora sokmuş; bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır. Özellikle futbol takımımızın aldığı kötü sonuçlarla, şampiyonluk şansımızın zora girmesinin kulübümüz içindeki akbaba kültürünü nasıl heveslendirdiği de dikkate alınırsa, sayın Başkanın devam edip etmemesi ile ilgili artık bir karar verme zorunluluğu daha da büyük bir önem kazanmaktadır. Değerli camiamıza, bugüne kadar maddi manevi büyük fedakarlıklar yapan sayın başkanımıza, kamuoyuna, sözümüzün arkasında durma kararlılığımız nedeniyle bizlere korkak diyenlere bu vesileyle sesleniyoruz: Başkanımız cuma gününe kadar aday olma yönünde bir irade ortaya koyarsa, sözümüzün gereği, başkanımız lehine seçimlerden çekileceğiz ve başkanımızın önderliğinde kulübümüzü maddi manevi desteklemeyi sürdüreceğiz. Diğer durumda, pazartesi gününden itibaren, şartsız olarak kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu ilan edecek; Türk spor tarihinin en hazır yönetimi olma iddiamız ve süre sabır istemeden derhal başarı hedefimize odaklanarak çalışmalarımızı hızlandıracağız."