ASAYİŞ - 21 Şubat 2017 Salı 13:37

Hakimden 'Gülen'in damadı'na uyarı: Sırıtma, burası mahkeme

A
A
A
Hakimden 'Gülen'in damadı'na uyarı: Sırıtma, burası mahkeme

Konya’daki FETÖ davasında tutuklu sanıklardan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni ile evli Suat Adıyaman savunmasını yaptı. Hakim karşısına çıkan Suat Adıyaman’ın gülmesi üzerine mahkeme başkanı, “Sırıtarak konuşma, burası mahkeme” diyerek ikaz etti.

Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, müştekiler, taraf avukatları katıldı. Duruşmada tutuklu sanıklardan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni ile evli Suat Adıyaman, engelli kadrosundan memur olarak belediyeye atandığını belirterek, “Belediyede uzun yıllar çalıştım. Belediyede çalıştığım sırada bana ‘Gülen’in damadı’ deniliyordu.

Fethullah Gülen o zamanlar popüler olduğu için bana gelenler oluyordu. Çocuklarını özel okula yazdırmak için yardımcı olur musunuz diyorlardı. Akrabalık bağım olduğu için örgütün her şeyini biliyorum zannediyorlar. Fethullah Gülen’in damadısın diye bize yardım et diyenler 17-25 Aralık’tan sonra beni düşman bildiler. Eşim ile 2006 yılında Erzurum’da evlendim. Eşim, amcası Fethullah Gülen’i Türkiye’de iken taziyelerine geldiğinde bir kere görmüş. Gazete aboneliğimi de 17-25 Aralık’tan sonra iptal ettirdim” dedi.

Gülen’in damadını uyardı: Sırıtma!

Adıyaman'ın, hakkındaki iddialar dışında konuşmasını sürdürmesi üzerine mahkeme başkanı, Adıyaman’ı ikaz ederek, iddialara ilişkin konuşmasını istedi. Hakim, Adıyaman’ın savunmasını yaparken gülümsemesi üzerine, “Sırıtarak konuşma, burası mahkeme” dedi. 

Mustafa Beşer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçim döneminde açıkladığı ‘Osmangazi’nin Mahallelerine Kreş’ projesi çerçevesinde ilk kreşin Hamitler Mahallesi’nde inşa edileceğini müjdeledi. Seçim döneminde açıkladığı beyannamede Osmangazi’nin birçok noktasına kreş inşa edecekleri belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve gelmesinin ardından bu vaadini yerine getirmek adına çalışmalara başladı. Çocuklara çağdaş ve nitelikli bir eğitim imkanı sunmanın önemine dikkat çeken Başkan Aydın, bu hedef çerçevesinde ilk kreşi Hamitler Mahallesi’nde inşa edeceklerini belirtti. Osmangazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Aydın, Hamitler Mahallesi’nde mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait arazi üzerine hayata geçirilecek kreşin Metin Azak isimli hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla inşa edileceğini söyledi. Çocukların gelişimini çok yönlü destekleyebilmek için çağdaş ve güncel bir eğitim programı sunacak olan kreş için ilk kazmanın en kısa süre içerisinde vurulacağını dile getiren Aydın, kreşe hayırsever vatandaşın vefat eden kızının ismi olan Ayça Azak adının verileceğini açıkladı. Başkan Aydın, kreşin 80 çocuğa eğitim verebilecek kapasitede inşa edileceğini dile getirdi. Osmangazi Belediye Meclisi’nde görüşülen kreş inşa edilmesi yönündeki şartlı bağış maddesi, kreş, gündüz bakım evi, çocuk kulübü ve belediye hizmet alanlarında kullanılmak üzere ifadesinin eklenmesi ve Ayça Azak isminin verilmesi şartı ile oy birliğiyle kabul edildi.