ASAYİŞ - 21 Ağustos 2014 Perşembe 08:28

Hakkari’de Lice protestoları gece boyunca sürdü

A
A
A
Hakkari’de Lice protestoları gece boyunca sürdü

Hakkari Kent Meclisi öncülüğünde, binlerin katıldığı Lice’de katledilen Mehdin Taşkın ve Mahsum Korkmaz’ın heykelinin indirilmesini protesto eden YDG-H üyeleri Minik Kent olarak adlandırılan askeri yerleşkeye havai fişeklerle saldırdı.

Hakkari’de Lice’de katledilen Mehdin Taşkın ve indirilen Mahsum Korkmaz’ın heykelini protesto etmek amacı ile düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasının ardından çıkan olaylar ve sonrasında polisin de sert müdahalesi sonucu olaylar kentte bulunan bir çok mahalleye sıçradı.

YDG-H üyesi gruplar gece saatlerinde Dağgöl Mahallesi’nde bulunan Minik Kent olarak adlandırılan askeri yerleşkeye havai fişeklerle saldırdı. Minik Kent’e, “Lice halkı yalnız değildir”, sloganları eşliğinde saldıran gençlere polisin anında müdahale etmesi ile gençler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Atılan havai fişeklerin yol kenarındaki kurumuş otların içine girmesi ile küçük çapta yangın çıktı. Yangını gören Mahalle sakinleri ellerine aldıkları içi su dolu bidonlar ile yangını söndürdü.

Atatürk Heykeli korumada Bulvar Caddesi üzerinde bulunan ve gündüz saatlerinde atılan yağlı boyaların ardından ise polislerin, TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlar ile gece boyunca Atatürk Heykeli’ni çembere almaları dikkat çekti.

HABER: MİMAR KAYA 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir