GENEL - 23 Nisan 2015 Perşembe 14:15

Bu Da Üç Çocuk Kampanyası

A
A
A
Bu Da Üç Çocuk Kampanyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailelere üç çocuk tavsiyesine Giresunlu bir esnaf da ilginç bir kampanya ile destek verdi.
Giresun’un Espiye ilçesinde esnaflık yapan Bekir Yılmaz, üç çocuğu bulunan annelere çocuk bezi, emzik ve beşik hediye ederek kampanya başlattı.
İlçede üçüncü çocuğuna hamile olduğuyla ilgili hamilelik testini getirenlere emziği, hamilelik döneminde gelenlere ise beşik ve bezi verdiklerini belirten Bekir Yılmaz, kampanyanın amacına ulaştığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailelere üç çocuk tavsiyesinden yola çıkarak bu kampanyayı başlattığını belirten Bekir Yılmaz, “Bu kampanyayı devlet destekledi daha önce de Cumhurbaşkanımızın teşvik ettiği bir kampanyaydı. Biz de buradan yola çıkarak destek vermek istedik. Biz de üç çocuğa üç sloganla ’Testini yap emziği kap’, ’Ver sözünü al bezini’ ve ’İkna eyle eşini al götür beşiği’ dedik. Kampanyamızın bu sloganlarıyla birçok aile gelerek ilgi gösterdi” dedi.
İkinci çocuğuna hamile olan Canan Kök ise, “Bu tür kampanyayı ilk defa duydum ve çok mutlu oldum. Bu kampanya üç çocuğa teşviki artırmaktadır. Ben de üçüncü çocuğu düşünüyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Eyüpsultan’da lisede dehşet: Okuldan atılan öğrenci okul müdürünü silahla vurdu Eyüpsultan’da yabancı uyruklu öğrenci, liseden atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla 5 el ateş etti. Odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan okul müdürü hastaneye kaldırılırken, şüpheli olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olay, saat 10.00 sıralarında Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Irak asıllı olduğu iddia edilen Y.K., Aralık 2023 tarihinde öğretmeni ve ardından okul müdürü İbrahim Oktugan’la yaşadığı sorunlardan sonra okuldan atıldı. Öğretmenleri ile sorun yaşadığı gerekçesiyle okuldan atılan Y.K., 5 ay sonra liseye gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan’ın odasına girdi. Yanında getirdiği silahı belinden çıkararak okul müdürünü hedef alan Y.K., 5 el ateş ederek İbrahim Oktugan’ı ağır şekilde yaraladı. Gerçekleşen olayın ardından Y.K. olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Silah seslerini duyan öğrenci ve öğretmenler panik halinde sınıflarından dışarı çıktı. Odaya gelen öğretmenler, okul müdürünü kanlar içinde yerde gördü ve bunun üzerine polis ekiplerine haber verdir. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, kaçan şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, 4 okul öğrencisi ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Adıyaman Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplandı Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, hububat alımlarının yaklaştığı bu günlerde çiftçilerin yaşayabilecekleri sorunlar ele alındı. Adıyaman Ziraat Odasında gerçekleşen toplantıya İl Koordinasyon Kurulu Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan Başkanlığında, TMO Adıyaman Başmüdürü Hasan Ulaş, Kahta Ziraat Odası Başkanı F. Rüştü Zorlu Turanlı, Besni Ziraat Odası Başkanı Ali Günaydın, Samsat Ziraat Odası Başkanı Kadir Kuştepe, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Cuma Ali Aras, Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel, Tut Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bozan ve Gerger Ziraat Odası Başkanı Eşref Perçin’in katılımıyla gerçekleşti. Adıyaman Ziraat Odasında yapılan toplantıda hububat alımlarında yaşanabilecek sorunlar ele alındı. Hububat alımları ile ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaşar Özkan, “Tarla fareleri birçok ilde olduğu gibi ilimizde de ekili hububat alanlarını istila etti. Bu durum zirai ilaç maliyetini geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 oranında artırdı. Bununla birlikte mazot ve gübrede son bir yılda ise yüzde 105 oranında artış göstermesi maliyetleri oldukça arttırdı. Çiftçilerimizin hububat alanlarının hazırlanmasından hasada kadar yapacağı harcamalar dikkate alınarak yapılan maliyet hesabında, kuru şartlarda üretimi yapılan buğdayın ortalama maliyeti geçen yıla göre yüzde 62 oranında artarak kilogramı yaklaşık olarak 11 lira olarak tespit edilmiştir. Devletimiz bu maliyetleri göz önüne alarak alım fiyatlarını açıklamaları ayrıca prim desteklerinin en az 3 TL olması çok önemlidir. 2024 Yılı hububat alım sezonunun, başta çiftçilerimiz olmak üzere ülkemize bolluk ve bereket getirmesini dilerim” dedi. Özkan ayrıca, Adıyaman’da TMO tarafından hububat gelişiminin gözlemlendiğini, 2024 alım kampanyası için gerekli hazırlıkların başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ve depolama ihtiyacını giderecek çalışmaların bitirildiğini belirterek, Mayıs ayının son haftasında Adıyaman’da hasadın başlamasıyla beraber TMO’nun alımlara hazır olduğunun müjdesini verdi.
Bursa Başkan Bozbey’den yeğen açıklaması Bursa’da son iki gündür tartışmaya sebep olan öz yeğeninin Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atamasıyla ilgili açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Daha netleşmemiş, süreci tamamlanmamış konunun bu kadar kamuoyunun gündemine gelmesini elbette önemsiyorum. Bu konuyla alakalı gereğini yaptığımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum" dedi. Bursa’da gazetecilerle bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son iki gündür gündemi meşgul eden konuya açıklık getirmek istediğini söyledi. Başkan Bozbey, "Halkımızın hassasiyetlerini anlıyorum. Bunun için daha netleşmemiş, süreci tamamlanmamış konunun bu kadar kamuoyunun gündemine gelmesini elbette önemsiyorum. Bu konuyla alakalı gereğini yaptığımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum. Belediyemizi yönetirken liyakatlı ve deneyimli kadrolarla hizmetlerimizi en iyi şekilde sunacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum. 1 Nisan sabahı hemşehrilerimizin takdiri ile gülümseyen Bursa sabahına uyandığımızdan bu yana gelişmeleri sizlerle paylaşmak için biraradayız. Bu vesileyle bizi bu göreve layık gören tüm vatandaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki ve kentimizdeki değişim ve gelişimden yana gösterilen büyük isteğin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak, oy veren ya da vermeyen tüm Bursalıların belediye başkanı olacağımı sizlerin huzurunda tekrarlamak ve söz vermek istiyorum. Kentimizin sorunları için yapıcı çözümler bulurken asla ayrımcılık yapmayacağız. Hizmetlerimizi ortak akılla ve kapsayıcı bir şekilde yapacağız" dedi.
Kahramanmaraş Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov Kahramanmaraş’ta Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş’ta inşa edilen Azerbaycan Mahallesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Azerbaycan Devleti ve TOKİ iş birliğiyle Hayrullah Mahallesi’nde yapımına başlanan konut ve iş yerlerinin inşası hummalı bir şekilde sürdürülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in canlı bağlantıyla katılım sağladığı programla temeli atılan ve hızlı bir şekilde inşası devam eden inşaat alanında incelemelerde bulunan Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, devam eden inşaatlar hakkında yetkilerden bilgi aldı. “2025 Şubat ayında Azerbaycan Mahallesi inşa olacak” İnşaat alanlarını gezen Asadov, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Asadov, “Bizim Türkiye’ye ayın 7’si ve 8’inde seferimiz var, ilk seferi biz Kahramanmaraş’a yaptık. Kahramanmaraş’ta geçen yılın Şubat ayında olan depremin neticeleri Türkiye halkı ile beraber Azerbaycan halkı da sıkıntılardan beraber geçti. Azerbaycan halkı, bu depremin neticelerini sizlerle berabere yaşadı. Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in anında talimatı ile Kahramanmaraş’ta Azerbaycan Mahallesi inşa edilsin. Bugün ben burada işlerin gidişatını görmek için Kahramanmaraş’a geldim. İşlerin gidişatını inceledik, işler normaldir ve verilen talimatlara uygun olarak icra ediliyor. Verilen talimatlara uygun olarak bizim MİDA kurumumuz ile TOKİ’nin beraber faaliyeti neticesinde işler yerine getiriliyor. 2025 yılının Şubat ayında Azerbaycan Mahallesi tam şekliyle inşa olacak” dedi.