SPOR - 11 Nisan 2023 Salı 12:25

Halil Umut Meler, Juventus - Sporting CP maçını yönetecek

A
A
A
Halil Umut Meler, Juventus - Sporting CP maçını yönetecek

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Juventus'un, sahasında Sporting CP ile oynayacağı karşılaşmada düdük çalacak.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde İtalya Serie A takımlarından Juventus, 13 Nisan Perşembe günü TSİ 22.00'de Portekiz temsilcisi Sporting CP'yi konuk edecek. Bu zorlu mücadeleyi FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Arda Kardeşler olacak. Juventus - Sporting CP maçında VAR koltuğunda Fransız hakem Jerome Brisard, AVAR'da da Abdulkadir Bitigen oturacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da geleneksel çocuk oyunlarına yoğun ilgi Adıyaman’ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği büyük coşku ve heyecanla başladı. Geleneksel çocuk oyunlarının yeniden hatırlanması amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen proje kapsamında okullarda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları yeni nesillere öğretildi. “Yağ Satarım, Bal Satarım” oyunu ile başlayan şenlik, ilerleyen günlerde öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan futbol, mendil kapmaca, tonbik, yakan top, gibi oyunlarla devam edecek. Kahta Stadyumunda düzenlenen “Yağ Satarım, Bal Satarım” oyununda Mevlana İlkokulu birinci, TPAO Atatürk İlkokulu ikinci, Vali Özbilgin İlkokulu üçüncü, Cumhuriyet İlkokulu ise dördüncü oldu. Oyunun, eğlencenin ötesinde, çocukların gelişiminde ve toplumsallaşmasında da kritik bir yere sahip olduğu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Günümüzde sanal ortamlar, çocukların oyun dünyasını şekillendiriyor. Ancak bu sanal oyunlar, şiddeti ve yalnızlığı teşvik ederek çocukların zihinsel ve sosyal gelişimini olumsuz etkileyebiliyor. Geleneksel çocuk oyunları ise bu açıdan oldukça kıymetlidir. Bu oyunlar, doğayla iç içe, arkadaşlarla paylaşımcı bir ruhla oynanarak çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimine katkıda bulunur. Tekerlemeler, saklambaç, ebe gibi geleneksel oyunlar, çocukların dil becerilerini, iletişim kurma yeteneklerini ve problem çözme becerilerini geliştirir. Aynı zamanda, toplumun milli ve manevi değerlerini de aktararak çocukların kimlik edinmelerine yardımcı olur” dedi.
Ankara Bakan Özhaseki: “Akdeniz’in doğusunda soykırım yaşanıyor” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına işaret ederek, “Akdeniz’in doğusunda bir soykırım yaşanıyor. Eşi benzeri hiç görülmemiş bir vahşet işleniyor” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Portekiz’in Braga şehrinde katıldığı Akdeniz PA Ödül Töreni’nde Gazze’de yaşanan katliama sessiz kalmadı. Özhaseki, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamların durdurulması için dünyaya seslendi. Üst düzey isimlerin de katıldığı Akdeniz Parlamenter Asamblesi Ödül Töreni’nde Filistin’de yaşanan soykırıma değinen Özhaseki, “Sizden tek istediğimiz insani ve vicdani bir duruş. İnsanlık adına sadece ‘ateşkes’ deyin. İnsanlar, kadınlar, çocuklar yaşasın deyin ve dünya huzur bulsun” ifadesini kullandı. "Kaçıp gidip kurtulabileceğinizi mi zannediyorsunuz" Bakan Özhaseki, Kur’an-ı Kerim’deki Tekvir Suresi’nin 26. ayetini de okudu. İsrail’in Gazze’de yaşlı, çocuk, kadın demeden aylardır sürdürdüğü katliama dikkat çeken Özhaseki, “Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim, dünyanın ve insanların azgın gidişatına dair ikazı ‘Fe eyne tezhebûn’ diyerek yapar. Yani, ‘Hâl böyleyken nereye doğru kaçıp gidiyorsunuz? Kaçıp gidip kurtulabileceğinizi mi zannediyorsunuz’ diye ihtar eder” şeklinde konuştu. "Akdeniz’in doğusunda bir soykırım yaşanıyor" Bakan Özhaseki, İsrail’in saldırılarına sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, “Şu anda Akdeniz’in doğusunda bir soykırım yaşanıyor. Eşi benzeri hiç görülmemiş bir vahşet işleniyor. Kadınlar, çocuklar, gazeteciler öldürülüyor. Hastaneler bombalanıyor ve insanlık alemi basit çıkar hesaplarıyla sadece seyrediyor” dedi.