ASAYİŞ - 02 Eylül 2014 Salı 09:29

Hamile kadına yüzük operasyonu

A
A
A
Hamile kadına yüzük operasyonu

Adana'da 8 aylık hamile olan bir kadının 4 ay önce parmağına sıkışan ve bir türlü çıkartamadığı yüzüğünü, hastanede Can-Kur ekipleri keserek çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Karacaoğlan Mahallesi'nde meydana geldi. 8 aylık hamile olan 21 yaşındaki Hediye Güzel'in parmağındaki yüzük 4 ay önce sıkmaya başladı. Güzel, yüzüğü çıkarmak istedi ancak çıkaramadı. Hamilelikten dolayı parmağı şiştiği için çıkartamadığını, şişlik indiği zaman çıkartacağını düşünerek önce önemsemedi. Ancak aradan 4 ay geçmesine rağmen yüzüğü bir türlü çıkartamadı. Bu nedenle Güzel, hamile olduğu için önce doğum hastanesine gitti. Ancak hastane burada müdahale yapamayacağını söyleyince Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirdi. Genç kadın burada acil servise gelerek yüzüğünün parmağına sıkıştığını bir türlü çıkartamadığını söyledi. Doktor önce çıkarmak için uğraştı ancak olmayınca Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Can-Kur ekiplerine haber verdi. Hastaneye gelen Can-Kur ekipleri acil serviste hamile kadına müdahale etti. Kadının parmağındaki yüzük kesilirken korktuğu ve hamile olduğu için doktor başında bekledi. Doktor gözetiminde hamile kadının parmağına sıkışan yüzüğü kesilerek kısa sürede çıkartıldı. Hamile kadın derin bir nefes alarak, "Sonunda kurtuldum 4 ay boyunca çıkartamıyordum" diyerek sevincini dile getirdi.

FATİH KEÇE
ADANA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Hazine avcıları ahırdan tünel kazarak tümülüsün altını oydu Muş’ta yapısı itibarıyla piramitleri andıran topraktan yığma ve içinde mezar odası bulunan binlerce yıllık tümülüsler, definecilerin tahribatına uğrayarak yok olma ile karşı karşıya kaldı. Muş Ovası’nda yer alan ve antik dönemlere ait önemli yapılardan biri olan Yaygın Çarşı Tümülüsü, altın bulma iddiasıyla hazine avcıları tarafından tahrip edildi. Tarihi ve kültürel değer taşıyan bu tarihi eserin zarar görmesi, kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Tepenin yakınında bulunan bir ahırın içerisinden tünel kazarak tümülüsün altına kadar ilerleyen hazine avcıları, tümülüsün yanı sıra çevredeki diğer tarihi yapıları da tehdit ederek ciddi zararlara yol açtı. Hazine avcılarının izinsiz ve kontrolsüz kazı faaliyetleri, Yaygın’daki tarihi binaya da ciddi zarar verdi. Bu kazılar sırasında, binanın duvarlarında çatlaklar oluşurken temellinde ise ciddi hasarlar meydana geldi. Ahırdan kazılan tünel yağmurun yağması ile çökünce durumu fark eden vatandaşlar jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, burada yaptıkları çalışmalar neticesinde konu ile ilgili soruşturma başlattı. Tarihi yapılara zarar veren hazine avcılarına tepki gösteren Maşallah Çelik, “Tepenin yakınındaki bir ahırın içinden tünel kazarak binanın altına kadar gelmişler. Yağmurların yağması ile tünel çöktü. Biz de fark ederek jandarmaya haber verdik. Jandarma ve AFAD gerekli incelemelerini yaptı. Burası tarihi bir yer, burayı korumamız lazım. Devletin desteği ile bu hazineciler yakalanmalı. Bina şu an çökme riski yüksek. Hazineciler binanın altını ağaç kütükleriyle destek vermişler. Bu bina ve bu tepe bizler için çok önemli” dedi.