GÜNDEM - 07 Mayıs 2021 Cuma 13:44

Hastanede annesi tedavi görürken, kendi de fabrika dumanından hasta oluyordu

A
A
A
Hastanede annesi tedavi görürken, kendi de fabrika dumanından hasta oluyordu

Topkapı’da bulunan özel bir hastanenin yakınında bulunan fabrikadan çıkan duman ve kötü koku, hastanede tedavi görenlerin sağlığını olumsuz şekilde etkiliyor.

İddiaya göre Topkapı’da bulunan bir özel üniversite hastanesinde tedavi gören hastalar, çevrede bulunan bir fabrikanın yaydığı duman ve kötü koku nedeniyle zor anlar yaşıyor. Özellikle akşam saatlerinde yaşanan kötü koku nedeniyle, hastanede yatan hastalar ve yakınları camlar kapalı olmasına rağmen boğazlarının yandığını belirtiyor. Hastane yetkililerinin de defalarca bu fabrika hakkında şikayette bulunmasına rağmen konuyla ilgili bir çözüm bulanamadığı öğrenildi.

Hastanede annem tedavi görürken her gece boğazımız yandı
Annesinin tedavisi için hastane de bir süre kaldıklarını ve hemen her gece bu kötü kokuya maruz kaldıklarını ve sürekli boğazlarının yandığını belirten Ogün Dalkılıç, “Annem hastanede bel ameliyatı oldu. Orada yakından gelen bir duman ve boğazı yakan bir kokuya maruz kaldık. Biz bunu hastane yetkililerine söyledik. Ancak onlar da bize ‘biz de bununla uğraşıyoruz ama bir türlü sonuç alamadık’ dediler. Özellikle geceleri herhalde belli olmasın diye siyah bir duman ve o kukuyla rahatsız olduk. Hastanenin hemen yanında böyle bir durumun olması çok kötü. Hastane yetkililerinin de bu konuda şikayetlerinin de olduğunu öğrendik ama sonuç alınamamış. Ben işletmelerin kapatılması taraftarı değilim ama filtre takılarak onun daha zararsız hale gelmesi önemlidir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Volkan Kayalar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.