ASAYİŞ - 20 Ekim 2018 Cumartesi 23:57

Hatay’da dev fabrika alevlere teslim oldu

A
A
A
Hatay’da dev fabrika alevlere teslim oldu

Hatay'da bir narenciye fabrikası çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Olay, Antakya-İskenderun Karayolu üzerinde Güzelburç mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında fabrikada bulunan plastik ve tahta kasalar kısa sürede alev aldı. Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman İşletme ekipleri yangına müdahale etti. 20’ye yakın itfaiye aracının yanı sıra 3 kepçenin de katıldığı çalışmalar sonucu yangın 2 saatin sonunda güçlükle söndürüldü. 

Yangının büyüklüğü ve etrafa sıçrama tehlikesine karşılık itfaiye ekipleri dört koldan çalışırken 112 acil ekipleri de tetikte bekledi. Polis ve jandarma ekiplerinin de çevre güvenliği aldığı yangına ilk olarak dışarıdan daha sonra içeriden müdahalede bulunuldu. Yangında kimseye zarar gelmezken, fabrika kullanılamaz hale geldi.
Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.  

Mehmet Bayrak 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.