EĞİTİM - 15 Haziran 2021 Salı 15:22

Havacılık Elektrik-Elektroniği lisans bölümü açılıyor

A
A
A
Havacılık Elektrik-Elektroniği lisans bölümü açılıyor

Havacılık sektöründe bakım, onarım ve yenileme gibi konularda nitelikli ve kalifiye personel yetiştirmek amacıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Havacılık Elektrik ve Elektroniği Lisans Bölümü açtığını duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklamada bölümle ilgili şu detaylara yer verildi:

“Bölümde eğitim alan öğrenciler derslerinin akademik saatlerini maksimum 35’ er kişilik akademik sınıf uygulama saatlerini ve Elektrik-Elektronik ve Aviyonik sistemlere ait cihazların bakım ve onarımını yine Hava Aracı Bakım Teknik El Kitaplarında öngörülen kurallara uygun çağdaş yöntem ve tekniklerle nasıl yapılacağını, Üniversitemizin Sivil Havacılık ilgili talimatlarına göre oluşturulmuş maksimum 20’er kişilik 10 adet Uçak Sınıf/Atölye/Uçak Sistem-Aviyonik Laboratuvarlarında /Kabin Mock-Up /Pilot Melike Kuvvet Uçak Hangarı ve Cessna 340A uçağında beceri uygulamalarını yaparak öğrenecekler.”

“Bölüm, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), ‘SHY147 B2 Aviyonik Tanınan Okul Yetki Belgesine’ sahiptir. Bu nedenle eğitim müfredatı, temel elektrik ve elektronik konularının yanı sıra Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (European Aviation Safety Agency-EASA) tarafından öngörülen hava aracı bakım personeli eğitim müfredatlarını da tam olarak karşılamaktadır. Eğitim dili Türkçe olarak yapılacaktır.”

Bölümün istihdam olanakları

Yapılan açıklamada istihdam olanakları hakkında ise şu ifadelere yer verildi:

“Havacılık Elektrik- Elektroniği Bölümü öğrencileri mezuniyet sonrasında; Türk Hava Yolları, Özel Havayolu işletmeleri, hava aracı bakım kuruluşları, TSK bünyesindeki Hava İkmal Bakım Merkezleri, İçişleri ve çeşitli bakanlıklar bünyesindeki hava aracı bakım birimlerinde ve havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerin hava aracı bakım, bakım yönetimi ve teknik bölümlerinde kendilerine istihdam imkânı bulabileceklerdir.”

“Lisans eğitimini başarı ile tamamlayıp modül muafiyet sınavlarından yüzde 75 başarıyı da elde ederek ‘Tanınan Okul Mezuniyet Sertifikasına’ hak kazanan mezunlar SHGM tarafından ‘Kalifiye Personel’ olarak değerlendirileceklerdir.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Çal’da asırlık gelenek bu yılda sürdürüldü DENİZLİ(İHA) – Her yıl geleneksel olarak Çal ilçesinde düzenlenen Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, 8 asırdır yaşatılırken bu yıl da düzenlendi. Çal Belediyesi’nin organizasyonuyla imece usulüyle 31 kazan keşkek ve 22 kuzu eti pişirildi. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum.” dedi Denizli’nin Çal İlçesi Akkent Mahallesi’nde Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, bu yıl büyük bir coşku ile düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Ahmet Hoca Türbesi yanında hazırlanan alanda kazanlar kuruldu, keşkekler hazırlandı ve ardından davetlilere ikram edildi. Mırtlak etkinliğinde geleneklere uygun olarak at yarışı, cirit oyunu ise nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Çal Belediyesi, 31 kazan keşkeğin dağıtımını öğle saatlerinde gerçekleştirdi. Tarihçilere göre Orta Asya’dan Balkan ülkeleri ile Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Irak, Mısır ve Suriye’ye yayılan Oğuz boylarının geleneği Denizli’nin Çal ilçesinde sürdürülüyor. Kaynaklara göre bilenen Donsuz Ahmet Hoca olarak anılan ve “don” kelimesi gelenekte “don değiştirme”, “şekil değiştirme” olarak bir hayvan kılığında görünme anlamlarında kullanıldığı kaynaklarda bilinmektedir. Ahmet Hoca’nın özgünlüğünü koruduğu ve herhangi bir kılığa girmeyen evliyalardan olduğu belirtilirken tüm bu bilgiler ve gelenekler ışığında, 8 asırdır geleneksel olarak yaşatılan Mırtlak Etkinliğine bu yıl Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir ve çok sayıda davetliler katıldı. “Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum” Mırtlak etkinliğini düzenleyen Akkentliler’in tarihlerine sahip çıktığını ve önemli bir geleneği yaşattıklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum. Asırlardır Donsuz Ahmet Hoca Türbesi’nin yanında toplanan insanlarımız Mırtlak etkinliğini düzenlemiş, Hıdrellez’i hep birlikte karşılamış türbeye gelen vatandaşlara yüzyıllarca keşkek ikramı yapılmış. Mırtlak etkinliği ilelebet yaşatılması gereken manevi bir etkinliktir. Bizim de başlıca görevlerimizden biri tarihimize sahip çıkıp ileriye götürmektir” diye konuştu.
Kocaeli TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 2 - Denizlispor: 1 TFF 2.Lig Kırmızı Grup 38. hafta karşılaşmasında Belediye Derincespor, matematiksel olarak ligden düşen Denizlispor’u 2-1 mağlup etti. TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta sezonun son maçına çıkan Belediye Derincespor, matematiksel olarak geçen hafta ligden düşmesi kesinleşen Denizlispor’u ağırladı. Ev sahibi sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılmasının ardından, Etimesgut-İnegölspor maçının bitmesini bekledi. Ankara oynanan mücadelenin 1-1 berabere bitmesi sonrası Kocaeli ekibi sahanın ortasında ligde kalmanın sevincini yaşadı. Hakemler: Eren Özyemişçioğlu, Denizcan Şahin, Eren Öksüzler Belediye Derincespor: Hüseyin Yılmaz, Canberk Ömer Özdemir, Alaattin Hamza Ok, Alpay Çelebi, Fatih Cerlek (Erdi Can Şehit dk.60), Murat Arda Ayhan (Ünal Emre Durmuşhan dk. 82), Berat Ali Genç (Yusuf Balcı dk.90+3), Tarık Mayhoş, Volkan Altınsoy, Taha Aydınlı (Ege Özkayımoğlu dk. 60), Melik Derin Denizlispor: Ali Eren Yalçın, Emre Yıldırım, Emirhan Kaşçıoğlu (Ahmet Tekin dk. 46), Alihan Kalkan (Mehmet Ali Ulaman dk.68), Samet Emre Gündüz (Mehmet Eren Sıngın dk. 61), Oktay Kısaoğlu (Muhammed Eren Kıryolcu dk. 82), Gökhan Süzen, Emre Sağlık, Emir Toprak Dinç, Alaattin Öner, Mustafa Kaçan (Yusuf Emre İnanır dk .61) Goller: Melik Derin (dk. 45+1), Berat Ali Genç (dk. 89) (Belediye Derincespor), Mustafa Kaçan (dk. 32) (Denizlispor) Sarı kartlar: Berat Ali Genç (Belediye Derincespor), Mustafa Kaçan (Denizlispor)