GÜNDEM - 11 Ekim 2019 Cuma 10:46

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 39’uncu gününde

A
A
A
HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 39’uncu gününde

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin nöbeti, 39’uncu gününe girdi.

Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile 3 Eylül’de HDP il binası önünde oturma eylemine başlayan ailelerin bekleyişi sürüyor. Türkan Mutlu, 7 yıl önce Balıkesir'de üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmayan ve kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia ettiği kızı Ceylan Şeyma Tekin (24) için 16 Eylül akşamı oturma eylemine başladı. 25 günü aşkın süredir oturma eylemine devam eden Türkan Mutlu, “7 sene oldu kızım gideli. 15 gün İstanbul'da tutmuşlar, sonra buraya getirmişler, bir ay da burada tutmuşlar. Çok insanlar araya koydum, gönderdim, bana senin kızın gelmek istemiyor denildi. 7 senedir ben kızımın peşindeyim, evimde oturmadım, onu arıyorum. Avrupa’ya kadar gittim. Çok yerlere başvurdum. İnşallah Allah’ın izniyle kızım sağdır, ben kızımı istiyorum. Artık hiçbir anne ağlamasın, ne asker ne polis, ne ben ve benim gibi anneler artık ağlamasın. Artık biz bir huzur istiyoruz. Ceylan beni duyuyorsan gel, dön benim kapım sana açık, biz perişanız. Gel teslim ol, pişman ol, merhamete gel” dedi.

“Kürtleri düşünseydiler elin silah değil kalem tutardı”

Kızına seslenerek gittiği yolun yol olmadığını dile getiren acılı anne Mutlu, şöyle devam etti:
“Senin yürüdüğün yol yol değil. Senin 7 sene ömrünü çaldılar, eline ne geçti. Bu yolda gidersen ya ölüsün ya da katilsin. Gel kızım, devlete teslim ol, artık yeter, inşallah geleceksin, katil olma. Seni düşünseydiler, Kürtleri düşünseydiler bugün senin elinde kalem vardı, elinde silah olmazdı, seni öldürüyorlar, öldürtüyorlar. Sen inşallah geleceksin, katil de olmayacaksın. Seni bekliyorum. Devletten sana zarar gelmez, adalete teslim ol, inşallah kafana koydukları zihniyet boştur. Senin gücün o yolu tutmaz.”
 

Rıdvan Kılıç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Başkan Sadıkoğlu: “Esnafımız 21 metrekareye terk edilmiş durumda” Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mısır Çarşısı esnafı için Büyükşehir Belediye Binası arkasında kurulan konteyner çarşıyı ziyaret etti. Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Sadıkoğlu, konteynerde faaliyet yürüten esnafın sorunlarına her gün bir yenisinin eklendiğini belirtip çözüm bulunması için yetkililere seslendi. “Düzensizlik hat safhada, vatandaş aradığını bulamıyor” Geçici iş yerlerinin plansızca kurulduğunu kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “Esnafımız için yapılan geçici iş yerlerinde tamamen istişareden uzak hareket edildi. Babadan, dededen bugüne ticaret yapan esnafımızı 23 metrekarelik bir alana terk ettiler. Bizler o zaman daha planlı hareket edilmesini yüksek sesle dile getirdik. En az 50 metrekarelik, içinde lavabosu, suyu olan, ısı yalıtımı olan kümelenme şeklinde geçici iş yerleri yapalım dedik. Geçmiş dönem valisine ve büyükşehir belediye başkanına defalarca söyledik ama bizi kimse dinlemedi. Bugün geldiğimiz noktada plansızca kurulan bu çarşılarda esnafımız iş yapamıyor. Düzensizlik hat safhada, vatandaş aradığını bulamıyor” dedi. “Siftah dahi yapamayan esnaftan konteyner kirası talep edilmesi akıl işi değil” Sorunların ivedi bir şekilde çözümü için ilgili görüşmeleri yapacaklarını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Mısır Çarşısı esnafı için kurulan konteynerleri gezdiğimizde esnafımıza bir dokunup bin ah işittik. Ön tarafta olması gereken esnaflar aralara, aralarda iş yapabilecek esnafımız da ön taraflara yerleştirilmiş durumda. Tamamen plansızlık var. Konteynerlerin hiç birinde su lavabosu yok. Temizlik desen, esnafımız çöplerin dahi alınmadığını dile getiriyor. Işıklandırma sorunu da var, hava kararıp dükkânlar kapandığında çeşitli hırsızlık olayları yaşanıyor. İl Emniyet Müdürümüz ile görüştük, güvenlik tedbirini buralarda daha da arttıracaklar. Mısır Çarşısında kiracı olan esnafımızdan konteynerler için de kira isteniyormuş, bunu da bu ziyaretimizde öğrendik. Çoğu zaman siftah dahi yapamadan kapatan esnafımızdan kira talep edilmesi akla mantığa sığmıyor. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz. Esnafımız geçici iş yerini ve mallarını sigorta yaptırmak istiyor fakat çeşitli engellerle sigorta yaptıramıyor. Sigorta konusunun da çözüme kavuşması için girişimlerde bulunacağız. Geçici işyerlerinde ticari varlıklarını sürdürme gayretinde olan esnafımızın her daim yanlarındayız, olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Gaziantep Gaziantepliler, Erikçe Macera Parkı’nda sıra dışı etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Erikçe Ormanı’nda kurulan macera parkı, yıl içerisinde çeşitli aktivitelerle vatandaşların keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Kampa gelen vatandaşlara, ilk etapta kamp liderleri eşliğinde etkinlik hakkında bilgi verilerek, alanı tanımak amacıyla oryantasyon eğitimi veriliyor. Kamp alanında geleneksel oyunların yanı sıra okçuluk, tırmanma, bisiklet, yüksek aktivite parkurları, voleybol, futbol ve ip parkuru gibi etkinliklerle gelen ziyaretçilerin stres atması ve zihinlerini boşaltması amaçlanıyor. Doğa içinde eğitmenlerin kontrolünde gerçekleştirilen oyunlarda merdivenler aracılığıyla ulaşımın sağlandığı yüksek aktivite parkurlarında ziyaretçiler, engelleri aşıyor, kimi zaman da ok atarak hedefleri vurmaya çalışıyor. Kampta sosyal sorumluluk ve farkındalık oluşturularak toplumda örnek teşkil etmesini hedefleyen büyükşehir, kamp süresince doğayla iç içe yaşam süren ziyaretçilerle orman arazilerinde temizlik faaliyeti de yürütüyor. Yıl içerisinde yetişkinlere ve öğrencilere hizmet veren Erikçe Macera Parkı’nda yer almak isteyenler, Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden başvurularını yapabiliyor. 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında, kamp sürecindeki sıra dışı etkinliklere, aileler de katılım sağlayabiliyor. Bunun yanında her hafta sonu ailelerin başvuru yapabileceği kampa, hafta içinde de 8-15 yaş aralığındaki çocuklar için 1 gece 2 gün olacak şekilde yatılı kamplar hazırlanıyor.
Kayseri Melikgazi’de eğitimin renkli yüzü: MELMEK kursları Melikgazi Belediyesi, Meslek Edindirme Kursları ile vatandaşlara farklı alan ve branşlarda eğitim vermeye devam ediyor. Ev tekstili, okul öncesi çocuk gelişimi, inci çanta yapımı, crochet örgü, dekoratif objeler, şiş ve tığ, dolgu oyuncak, bebek nevresimleri, pike salon takımı, amigurumi ve daha birçok alanda eğitim veren MELMEK kursları, kadın kursiyerler tarafından yoğun ilgi görüyor. Farklı alanda açılan kurslarla kursiyerlerin hem el becerilerini geliştirmelerine hem de meslek sahibi olabilmelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ MELMEK kurslarımız Kayseri’mizde binlerce kişinin meslek edindiği, sosyalleşebildiği, yeteneklerini fark edip geliştirebildiği eğitim merkezlerimiz. Sosyal Tesislerimizde verdiğimiz farklı branşlardaki kurslarımıza hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösteriyor. MELMEK kurslarına katılan kursiyerlerimiz sosyalleşiyor, hobileriyle ilgileniyor ve tüm bunların yanında meslek sahibi oluyorlar. Meslek sahibi olan kursiyerlerimiz aile bütçesine katkı sağlıyor. Eğitim ve iş alanında kendini geliştirmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik kurslarımızla onların hayatlarına dokunuyoruz. Nitelikli eğitimlerimiz beraberinde yoğun katılımı getiriyor. Kadın kursiyerlerimize yönelik açtığımız birçok kursumuzla meslek edinmelerini sağlayarak hayatın içerisinde daha aktif rol almalarını amaçlıyor; kadınların sanatsal ve sosyal faaliyetlerinde yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. MELMEK kurslarımız Melikgazi Belediyemizin ayrıcalıklı hizmetlerinden bir tanesi. Vatandaşlarımız ücretsiz olarak sağladığımız kurslarımızdan son derece memnun. Meslek sahibi olmak isteyen, kendini geliştirmek isteyen tüm hemşehrilerimizi MELMEK kurslarımıza bekliyoruz” dedi.