POLİTİKA - 06 Temmuz 2015 Pazartesi 16:04

HDP'den Akdoğan'a cevap

A
A
A
HDP'den Akdoğan'a cevap

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, çözüm sürecine yönelik Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın eleştirilerine, “Samimi ise çıksın AKP hükümetinin çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceği, resmi müzakereleri başlatıp başlatmayacağı konusunda net bir açıklama yapsın” diye cevap verdi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın HDP’ye yönelik yaptığı eleştirileri değerlendiren İdris Baluken, HDP’nin barış ve çözüm istediğini kaydederek, bundan kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini söyledi. “Yalçın Akdoğan biliyor ki, çözüm süreci ile ilgili tıkanıklığın sebebi AKP’nin bugüne kadar samimi ve ciddi davranmamasıdır” ifadelerini kullanan Baluken, izleme heyetinin kurulmasıyla ilgili, resmi müzakerelerin başlamasıyla ilgili, çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceklerine yönelik, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılıp kaldırılmayacağı yönünde net bir tutumları olmadığını kaydetti. Baluken,

“Bütün bu belirsizlikler içinde HDP’nin ortaya koyduğu tavır üzerinde kendi adım atmayan ve samimiyetsiz tutumlarını kamuoyunun gündeminden düşürmek istiyor. Biz bu polemikleri sürdürme meraklısı değiliz, Yalçın Akdoğan’a cevap yetiştirme gibi bir derdimiz yok. Samimi ise çıksın AKP hükümetinin çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceği, izlem heyetini oluşturup oluşturmayacağı, tecridi kaldırıp kaldırmayacağı, resmi müzakereleri başlatıp başlatmayacağı konusunda net bir açıklama yapsın” dedi.

Meclis Başkanlığı seçimlerinin yapılmasına rağmen hükümeti kurma görevinin tevdi edilmesinin gecikmesinin sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönettiği bir süreç gibi durduğunu belirten İdris Baluken, “Kendi görev alanında olmamasına rağmen koalisyon formülleri üzerine, hükümet arayışları üzerine yorumlar yapıyor. Bütün yorumlarda bir erken seçime çıkacak şekilde kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Başkanlık Divanının geciktirilmiş olması muhtemeldir ki Cumhurbaşkanının bu arayışları ile ilgili olabilir” açıklamasında bulundu.

MHP’Yİ ELEŞTİRDİ

Meclis Başkanının seçilmesine rağmen Danışma Kurulu toplantısının yapılmadığını söyleyen İdris Baluken, Başkanlık Divanının teşekkül etmemesini eleştirdi. Yeni Meclis Başkanının Meclisin işleyişi ile ilgili eski alışkanlıkları devam ettireceğinin işaretlerini verdiğini kaydeden Baluken, seçimin üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen hala Meclisin kendi organlarını oluşturması ile ilgili bir toplantı yapılmadığını, Meclisin belirleyeceği RTÜK üyelerinin seçimi ile ilgili basın üzerinden spekülatif haberlerin servis edildiğini belirtti. İsim vermeden MHP’yi eleştiren Baluken, “Kendisini muhalefet olarak tanımlayan ama muhalefet pozisyonu son derece flu olan bir siyasi partinin eseri ile karşı karşıyayız” dedi.

Meclis aritmetiği içinde milletvekili sayısının toplam Meclis aritmetiğine olan oranlaması üzerinden komisyon görevlendirmeleri ve Başkanlık Divanındaki görevlendirmelerin yapıldığına dikkat çeken Baluken, “YSK’nın oy oranları ilan edildikten sonra geçerliliğini yitirir. Meclis işleyişinde esas olan bütün görevlendirmeler siyasi partilerin sandalye sayısı üzerinden yapılır. Meclis Başkanı MHP’nin telkinleri altında böyle bir bekleme içindeyse son derece yanlış bir tavırdır” diye konuştu.

CELAL DOĞAN’IN ZİYARETİ

Celal Doğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmesi ile ilgili sorulan sorulara cevap veren Baluken, “Kendi bireysel talebi ve bireysel inisiyatifi ile eski hukuka dayanarak bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. AKP, MHP koalisyonu ile basında çıkan haberleri kendisi yalanladı” açıklamasında bulunurken, AK Parti MHP koalisyonunu değerlendirdi, “AKP-MHP koalisyonu çatışmayı artıracak, savaşı körükleyecek bir formüldür. Çünkü MHP’nin koalisyona gelme şartı son derece açık. Çözüm sürecinin bitirilmesi, Suriye’de Kürt karşıtlığı temelinde bir politikanın hayata geçirilmesini şart koşuyor. Daha önceden Cumhurbaşkanının anayasal sınırlara çekilmesi, yolsuzluklarla ilgili ortaya koyduğu şerhlerin tamamını neredeyse kaldırdı. Çatışmalı süreç açısından, savaşın başlaması açısından sakıncalı bir süreç.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor Zonguldak Valiliği, 163 gün önce askeri mendireğe çarptıktan sonra batan Kafkametler’in enkazını çıkartılması çalışmalarında kayıp 7 mürettebatına ilişkin bir bulguya rastlanılmadığını açıkladı. Rusya Temryuk limanından aldığı yükü 12 Türk mürettebatı ile İzmir’in Aliağa limanına götürmek üzere sefere çıkan Kafkametler adlı Türk Bayraklı yük gemisi; 19 Kasım 2023 günü olumsuz hava şartları nedeniyle Karadeniz Ereğli Limanı önünde demirledi. Gemi, askeri mendireğe çarparak 10.24’te battı. Arama- kurtarma çalışmalarının beşinci gününde 5 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp 7 mürettebatı bulmaya yönelik çalışmalar 163. günde de aralıksız olarak devam etti. Arama-kurtarma çalışmaları kapsamında Aras Gemi Kurtarma ve Enkaz Kaldırma Şirketi’nce; kayıp denizcileri arama ve enkaz kaldırma faaliyeti devam ediyor. “Kayıp denizcilere ilişkin bir bulguya rastlanılmadı” Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada geçen 26 Nisan günü enkazın yaşam mahalli iskele tarafının ikinci katında kırlangıç altından zincir geçilerek kesim işlemi gerçekleştirildiği, böylelikle geminin köprü üstü, kırlangıçlar ve direkleri kesilerek platform üzerine alındığı açıklandı. Yapılan detaylı incelemeler neticesinde, çıkarılan parça içerisinde kayıp denizcilere ilişkin bir bulguya rastlanılmadığı ifade edildi. Enkazın birinci parçasının (kıç) kıç ayna ve iskele tarafı poliple taranarak derinleştirildiği ve diğer parçalarının çıkarılma çalışmasının devam ettiği ifade edildi. Arama çalışmaları gece gündüz devam ediyor Açıklamada olay gününden bugüne kadar tüm imkanlar kullanılarak ilçe sahili bandında, liman içinde-dışında ve batık alanında karadan, denizden, havadan insan ve teknik ekiplerle tüm arama faaliyetlerinin yürütüldüğü; kayıp mürettebata dair herhangi bir emareye rastlanılmadığı kaydedildi. Kıyı tarama çalışmaları kapsamında; İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekiplerin arama çalışmalarını gece gündüz sürdürdüğü ifade edildi. Kayıp mürettebatın bulunmasına yönelik çalışmaların, ilgili kurumların koordinasyon ve iş birliği ile devam ettiği; periyodik gerçekleştirilen istişare toplantıları ile yürütülen çalışmalar ile tüm ihtimallerin hassas bir şekilde değerlendirildiği belirtildi.
Karabük İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor Karabük İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, istihdama katkı sunmak ve destekleri yerinde anlatmak amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor. Yenice ilçesinde gerçekleştirdiği ziyarette iş gücü piyasasına yönelik teşvik ve desteklerin paylaşılması amacıyla iş arayan ve işveren arasında köprü vazifesi gören İŞKUR ile iş birliğinin artırılması için istişarelerde bulunan Sarıçam, istihdamı arttırmaya ve korumaya yönelik verilen teşvikler hakkında ilgili firma sahiplerine bilgilendirmelerde bulundu. Firmaların üretim süreçleri ve istihdam olanakları hakkında da bilgi alan Sarıçam, “İlk ilçe ziyaretimizi Eskipazarımıza ve orada faaliyet gösteren firmalara yaptık. Şimdi Karabükümüze ekonomik gelişimine katkı sağlayan Yenicemize ve burada faaliyet gösteren işletmeleri yerinde ziyaret ederek yapalım dedik. Programlarımız çerçevesinde tüm ilçe ve işverenlerimizi ziyaret edeceğiz” dedi. “İŞKUR olarak biz sahada olmayı önemsiyoruz” diyen Sarıçam, “Gittiğimiz yerlerde de istişare yapıyoruz. İşgücü piyasasını hareketlendirme adına, kurumumuz hizmetlerini daha etkin ve verimli yürütme adına çalışmalarda bulunuyoruz. Bu çerçevede İŞKUR olarak işe yerleştirme hizmetlerimizi, aktif işgücü programlarımızı ve işbaşı eğitim programlarımız anlatıyoruz. Bu sayede işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu işgücüne gerçek ve doğru işsiz vatandaşlarımızı bizden talebi olan işlere yerleştirmeye çalışıyoruz. Ziyaretlerimiz çerçevesinde kurum ve ilgileri arasında inşallah işgücü açısından daha hareketli bir ilişki ve iletişim kanallarını daha etkin ve verimli konuma getirmeye, ilimiz açısından oldukça önemli görüyoruz ve önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul TAV Havalimanları’nın kurucu ortağı Sani Şener yönetimi bırakıyor TAV Havalimanları kurucu ortaklarından Mustafa Sani Şener, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini 1 Mayıs 2024 itibariyle bırakıyor. Şener, iş yaşamına TAV İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam edecek. Mustafa Sani Şener, kurucu ortağı olduğu ve 25 yıl boyunca İcra Kurulu Başkanı, son iki yılda da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak yer aldığı TAV Havalimanları’ndaki görevini bırakıyor. TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sani Şener, “1997 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı yap-işlet-devret projesiyle ile başlayan ve geride kalan 27 yılda küresel bir marka haline gelen TAV Havalimanları, bugün dünyanın önde gelen havalimanı işletmecilerinden birisi. TAV Havalimanları’nda 25 yıl boyunca görev yaptığım İcra Kurulu Başkanlığı makamını bıraktıktan sonraki iki yıl geçiş dönemini de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak tamamladım. Bundan sonraki süreçte, TAV Havalimanları’ndaki yönetim ekibinin bilgisi, tecrübesi ve çalışkanlıklarıyla şirketin çok daha iyi yerlere geleceğine inancım sonsuzdur. Türkiye’de ve dünyada pek çok ilklere imza atmış havacılık sektörüne ait öncü bir şirket olmanın gururunu her zaman yaşadık ve bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz. 1 Mayıs 2024 tarihi itibari ile TAV Havalimanları yönetimindeki görevimi bırakırken, firmanın ortağı olarak kalmaya devam edeceğim. Bundan sonraki iş hayatıma 2006 yılında TAV Havalimanları bünyesinden ayırdığımız TAV İnşaat şirketinde devam edeceğim” dedi.
Ankara Bakan Göktaş, Hande Fırat’ın Devriamber sergisini ziyaret etti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hande Fırat’ın Devriamber Sergisini ziyaret etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sunucu ve gazeteci Hande Fırat’ın uzun süreli çalışmalarını içeren Devriamber sergisini ziyaret etti. İkinci Mecliste sergilenen Devriamber Sergisi’ni ziyaret eden Göktaş serginin kız çocukları ve kadınlar için büyük önem taşıdığını söyledi. “Buranın da hikayesi aslında çok ilginç, çok derin” Hande Fırat’a sergi için teşekkür eden Bakan Göktaş, “Bugün ekranlardan tanıdığımız ve başarılı gazetecilik hayatıyla tanıdığımız Hande Fırat’ın aslında bir diğer yönü olan sanatçılığıyla ilgili çok güzel bir sergiye geldik. Devriamber Sergisi Hande Fırat’ın kendi yaşam hikayesini aktardığı ama aynı zamanda pek çok kız çocuğuna da ilham olabilecek bir sergi burası. Aile bağları köklü bağlar bunları da ele alan bir sergi. Aynı zamanda ebeveyn kaybı yaşamış kız çocuklarının ve kadınların kendi hikayesini ele alıyor. Bu tabi ki hande hanımın hayatının bir parçası. Bazen sanat sergisi ziyaret ettiğinizde bazı sanat eserlerinde insanların hikayesi vardır. Buranın da hikayesi aslında çok ilginç, çok derin. Aynı zamanda çok etkileyici ve belirleyici. Burada ebeveyn kaybı yaşamış kız çocukları ve kadınların çınarlarını kaybedip kendileri de bir çınar olan kadınları ve çocukları anlatıyor. Burada çok güçlü mesajlar var biz de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kız çocuklarımızın hayatın her alanında aktifleşmesi ve rol alması için çok önemli çalışmalara el atıyoruz. Bu minvalde de aslında bu sergi bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.