TEKNOLOJİ - 30 Eylül 2020 Çarşamba 14:55

Herno, Centric PLM ile dijitalleşmeyi hızlandırıyor

A
A
A
Herno, Centric PLM ile dijitalleşmeyi hızlandırıyor

İtalyan lüks giyim markası, ürün çeşitliliğini artırmanın hemen ardından pazara açılma sürecini hızlandırıyor.

İtalyan lüks giyim markası Herno, Centric Software'in Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) çözümünü başarıyla uygulamaya aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre kısa süre önce ürün yelpazesini triko ve ayakkabıyı içerecek şekilde genişleten Herno, ürün kalitesini yakından kontrol edebileceği ve ürün koleksiyonlarını zenginleştirebileceği bir moda odaklı PLM çözümüne yatırım yapmaya karar verdi.

Şirketin CEO’su Claudio Marenz "Centric Software'in lüks ürün sektörüne ilişkin bilgisi ve özel PLM teknolojisinin sağladığı yenilikçi çözümleri, bizi Centric'i seçmeye yönlendiren yenileşme yolunda önemli rol oynadı" dedi.

"Centric PLM, ürün geliştirme faaliyetlerini kolaylaştırıp yapılandırıyor, ekipteki herkesin geliştirme sürecinin her aşamasını takip etmesini sağlıyor, ayrıca ürünün piyasaya çıkma süresini kısaltıyor."

Centric Software Başkanı ve CEO'su Chris Groves ise yaptığı açıklamada "Herno'nun Centric PLM'yi başarıyla uygulamaya almasından çok memnunuz. BeSight ile ortaklaşa, Herno'nun hızını, kalitesini ve verimliliğini artırmasını sağlayacak, gelecekteki büyümesini destekleyecek entegre bir dijital platform oluşturuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de 7 yaşındaki çocuğu istismar eden sabıkalı sanığa önce ceza sonra tahliye İzmir’in Buca ilçesinde 7 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan ve daha önceden de benzer suçlardan sabıkası bulunan şahıs, hapis cezasına çarptırılmasına rağmen tahliye edildi. Olay, 2 Ağustos 2025 tarihinde İzmir’in Buca ilçesi Belenbaşı Mahallesi’nde bulunan bir kafede meydana geldi. İddiaya göre, 7 yaşındaki E.G., annesi Ö.G. tarafından su alması için söz konusu işletmeye gönderildi. İşletmede bulunan S.Ç. (36), küçük kızı "Kasaya gel" diyerek karanlık bir bölüme çağırdı. Çocuğu burada alıkoyarak cinsel istismarda bulunan şüpheli, küçük kıza "Annene söyleme" diyerek baskı kurdu. Olayın ardından korkuyla annesinin yanına koşan küçük E.G.’nin durumu anlatması üzerine aile hemen jandarmaya başvurdu. Kamera kayıtları sanığı yalanladı Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan S.Ç., suçlamaları reddederek çocuğun kendisine sarıldığını iddia etti. Ancak Buca İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından incelenen güvenlik kamerası kayıtları, gerçeği gözler önüne serdi. Görüntülerde, şüpheli S.Ç.’nin küçük kızı karanlık ve dışarıdan görülmeyen bir alana çektiği, yaklaşık 2 dakika sonra küçük kızın bu alandan koşarak uzaklaştığı tespit edildi. Elde edilen deliller ve adli görüşme raporları doğrultusunda S.Ç., 5 Ağustos 2025’te tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hem istismardan hem uyuşturucudan sabıkalı çıktı Hazırlanan iddianamede, sanık S.Ç.’nin ’On İki Yaşından Küçük Mağdurların Cinsel İstismarı’ ve ’Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçlarından cezalandırılması talep edildi. Soruşturma aşamasında, S.Ç.’nin daha önceden de çocuk istismarı ve uyuşturucu madde kullanımından sabıka kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Mahkemede gözyaşı döktü, tahliye oldu Bugün İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, savunma yaparken ağlayan ve "Çok pişmanım" dediği öğrenilen tutuklu sanık S.Ç. hakkında ’Çocuğun Cinsel İstismarı’ suçundan 5 yıl hapis cezası verilirken, ’Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçundan ise beraat kararı verildi. Mahkeme heyeti, sanığa ceza vermesine rağmen şoke edici bir kararla S.Ç.’nin tahliyesine hükmetti. Duruşmanın ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri, tahliye kararına tepki göstererek, "Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi’ne itirazlarda bulunacağız. İşimiz sonuna kadar devam edecek" dedi. Ailenin, sabıkalı sanığın tahliyesine itiraz ederek kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacakları öğrenildi. Olayla ilgili hukuki süreç devam ediyor.