SPOR - 26 Eylül 2009 Cumartesi 10:10

Hugo Broos üzgün

A
A
A
Hugo Broos üzgün

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, Gençlerbirliği karşısında 2-0 öne geçmelerine rağmen, sahadan beraberlikle ayrılmalarının rehavetle ilgisi olmadığını söyledi.

GÖKMEN ŞAHİN/TRABZON

Broos, büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade ederken, Brezilyalı oyuncu Alanzinho'nun vermiş olduğu tepkiyi ise, doğal karşıladığını belirtti.

Turkcell Süper Lig'de, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor galibiyetleriyle moral bulan Trabzonspor'un mutluluğu kısa sürdü. Başkent ekibi Gençlerbirliği karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen rakibi karşısında kontrolü kaybeden bordo-mavililer sahadan 2-2'lık skor ile ayrılarak 1 puana razı oldu. Son iki haftada rakipleri karşısında kazanıp, farklı galibiyetler alan kadroyu bozarak büyük tepki çeken Teknik Direktör Hugo Broos, alınan beraberliğin tek sorumlusu olarak ilk sırada yer aldı.

Yaptığı oyuncu tercihleriyle de tepkileri üzerine çeken Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, 2-0 öne geçmelerine rağmen, maçı berabere bitirdikleri için büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, "Karşılaşmanın ilk yarısında elde etiğimiz 2-0'lık skor ile büyük bir avantaj elde ettik. İlk yarıda yaşadığımız sorunlara ikinci yarıda yenilerini ekleyince orta sahayı Gençlerbirliği'nin hakimiyetine bıraktık. Gabriç'in maçtan önce hasta olması ve hastalığının artması sonucu onu oyundan çıkarmak zorunda kaldık. Rakibin baskısına cevap verecek direnci gösteremedik. Duran toptan kalemizde gol gördük ve maçı 2-2 bitirerek puan bırakmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Gençlerbirliği karşısında alınan sonucun rehavetle bir ilgisinin olmadığını belirten Broos, "Rakip karşısında 2-0 öne geçmemize rağmen, maçın 2-2 sonuçlanmasının rehavetle bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. En azından bununla bir ilgisi olmadığını umuyorum. Çünkü 2-0 öne geçmemize rağmen önümüzde oynamamız gereken 1 saatlik bir bölüm vardı. Bu yüzden bu sonucun rehavetle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Tüm bunlara orta sahada egemenliği Gençlerbirliği'ne bırakmamız neden oldu" şeklinde konuştu.

Alanzinho-İbrahim Yattara değişikliğinde, Brezilyalı oyuncunun vermiş olduğu tepkiyi anlaşılabilir bulduğunu belirten Belçikalı çalıştırıcı, "Çünkü bir oyuncunun ikinci yarı oyuna girip tekrar çıkartılması oyuncuyu olumsuz etkiler. İkinci yarıya onunla başlamamız tamamen taktikseldi. Sol tarafta sorunlar yaşıyorduk ve bu sorunu onunla çözebileceğimizi düşündük" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in mart ayındaki not artışının ardından bir kredi notu artışı da Standard & Poor’s’tan geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü ise "pozitif" olarak korudu. S&P Global raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, beklentiler doğrultusunda yapılan kredi notu artışının kararlılıkla uygulanan ekonomi programının bir sonucu olduğuna vurgu yaptı. Dr. Erkan Kork, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetimi büyük bir emek veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in nasıl bir özveri gösterdiğine iş dünyası olarak şahitlik ediyoruz. Yapılan kredi notu artışları Türkiye’nin potansiyelinin çok altında olsa da yabancı ilgisinin arttığı bu dönemde önem arz ediyor. Enflasyonla mücadele ederken, büyümeyi de başarabilen bir ekonomi var. Daha fazla sermaye girişi için gerekli rasyonel zemine sahip bir Türkiye var. Bu not artışları yılın ikinci yarısından itibaren bambaşka bir tabloyla karşılaşacağımızın işaret fişekleridir. Enflasyonun gerilemesiyle özellikle sonbaharın Türkiye için not artışlarının olduğu bir mevsim olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. ”Yatırımcının Türkiye’ye ilgisi artarak devam edecek" Kararın hem portföy hem de uluslararası doğrudan yatırımları olumlu etkileyeceğini belirten Dr. Erkan Kork, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomi yönetiminin rasyonel adımları, öngörülebilir politikalar ve enflasyonun düşeceğine ilişkin beklentiler yabancı yatırımcı tarafından satın alındı. Yapılan not artışlarının yanı sıra Türkiye’nin, Dünya Bankası gibi dev kuruluşlarla yürüttüğü milyar dolarlık finansman anlaşmaları, haziran ayında gri listeden çıkılacak olması ve temel göstergelerde iyileşmenin devam etmesi ekonomiye olan güveni perçinleyecek. Türkiye, geçen yıl doğrudan yabancı yatırım projelerinde İspanya’yı geride bırakarak Almanya’nın ardından Avrupa’da 4’üncü sırada yer aldı. Ülkemizin önü açık ve daha gidecek çok yolumuz var. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam edeceğini düşünüyorum."