SPOR - 22 Nisan 2019 Pazartesi 13:21

Hugo Rodallega, kariyerinin en golcü dönemini Trabzonspor’da yaşıyor

A
A
A
Hugo Rodallega, kariyerinin en golcü dönemini Trabzonspor’da yaşıyor

Kolombiyalı oyuncu Hugo Rodallega, Trabzonspor formasıyla kariyerinin en gollü dönemini yaşıyor.

2016-2017 sezonunda Trabzonspor'a, Akhisarspor'dan transfer olan Hugo Rodallega, futbol yaşantısının en gollü dönemini bordo-mavili forma altında yaşıyor. Kolombiya ve Meksika'da geçirdiği sezonların ardından İngiltere Premier Lig'de Wigan Athletic ve Fulham formalarını giyen oyuncu daha sonra Spor Toto Süper Lig'de Akhisarspor'un formasını terletti. 34 yaşındaki oyuncu Akhisarspor'da geçirdiği başarılı sezonların ardından Trabzonspor'a transfer oldu.

9 takımda forma giydi
Trabzonspor'un Kolombiyalı forvet oyuncusu Hugo Rodallega, profesyonel yaşantısında 9 takımda forma giydi. Ülkesi Kolombiya'da Quindio ve AC Deportivo takımlarında görev alan Rodallega, daha sonra Meksika'nın yolunu tutarak CF Monterrey, Atlas Guadalajara ve Club Necaxa takımlarında oynadı. Meksika'da 5 sezon geçiren golcü oyuncu İngiltere'nin yolunu tuttu. Wigan Athletic ve Fulham takımlarında 5 sezon forma giyen başarılı forvet, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisarspor'a transfer oldu. Golcü oyuncunun son durağı ise Trabzonspor oldu.

75 resmi maçta 33 gol
Bordo-mavililerin gol umudu Hugo Rodallega, futbol kariyerinin en golcü dönemini Trabzonspor'da yaşıyor. Karadeniz ekibiyle Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 75 maça çıkan Rodallega süre aldığı 4 bin 338 dakikada 33 gole imza attı. Golcü oyuncu söz konusu gollerin 24'ünü Süper Lig'de, 9'nu ise Ziraat Türkiye Kupası'nda kaydetti. 

Akhisarspor'da 54 maçta 25 gol atan Kolombiyalı isim, Fulham’da 88 maçta 20 gol, W. Athletic'te 116 maçta 24 gol, C.Necaxa’da 51 maçta 25 gol, Atlas'ta 17 maçta 5 gol, Monterrey’de 15 maçta 1 gol, AC Deportivo’da 26 maçta 12 gol, Ouindio’da ise 12 maçta 7 gol kaydetti.

Ünal Karaman'ın katkısı büyük
Sezon başında iyi bir hazırlık dönemi geçiren ve Burak Yılmaz ile girdiği tatlı rekabette zaman zaman geride kalarak forma giymekte zorlanan Rodallega, Teknik Direktör Ünal Karaman'ın vermiş olduğu özgüven nedeniyle yedek kalmayı ve oyuna sonradan girmeyi sorun etmedi. Burak Yılmaz'ın yaşadığı sorunlar ve takımdan ayrılmasından sonra bu bölgede tek kalan oyuncu attığı gollerle takıma önemli katkılar sağladı. Spor Toto Süper Lig'de 13 golü bulunan başarılı forvet, bordo-mavililerin elde ettiği 52 puanın 24'üne katkıda bulundu. Son haftalarda yedek kulübesinde oturan Rodallega, Evkur Yeni Malatyaspor maçında oyuna sonradan girerek takımın galibiyet golüne imza attı.

Sezon sonu durumu netlik kazanacak
Trabzonspor, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Hugo Rodallega ile yoluna devam etmek istiyor. Ancak, Karadeniz ekibinden yılda 1 milyon 600 bin Euro kazanan oyuncunun aldığı ücrette indirime gitmesini bekleniyor. Önümüzdeki sezondan itibaren oyuncunun aldığı mevcut rakamları ödeme imkanı bulunmayan Trabzonspor’un, Kolombiyalı oyuncuya aldığı ücretin yarısını önerecek. Kabul etmesi halinde ise bordo-mavililerin golcü oyuncuyla yeni sözleşme imzalaması bekleniyor.  

Gökmen Şahin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz kıyıları ile İskenderun Körfezi çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun doğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimleri ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus, yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre; hava sıcaklığı, hissedilir derecede azalarak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde akşam saatlerinden sonra zamanla güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı 1 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 6 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 9 Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 5 Adana: Parçalı ve çok bulutlu 13 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 14 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 9 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 10 Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -7