GÜNDEM - 18 Mayıs 2017 Perşembe 12:42

İAÜ Gastronomi Ekibi Gurmefest’te hünerlerini sergiledi

A
A
A
İAÜ Gastronomi Ekibi Gurmefest’te hünerlerini sergiledi

İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şefleri ve öğrencileri; Sarıyer Event Garden’da düzenlenen GurmeFest etkinliğinde yaptıkları yemek şovlarıyla hünerlerini sergiledi.

Türkiye’nin en geniş kapsamlı gastronomi festivali Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali ‘GurmeFest-İstanbul’, Sarıyer Event Garden bahçelerinde yemek tutkunlarını buluşturdu. 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Sarıyer Event Garden’da düzenlenen GurmeFest’e İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şefleri ve öğrencileri de yaptıkları birbirinden leziz yemeklerle etkinliğe damgasını vurdu. Gastronomi sektörünün en önemli temsilcilerinin katılımcı olduğu ve dört gün süren GurmeFest’te, İAÜ’nün açtığı stantta görev alan İAÜ Gastronomi Bölümü şefleri ve öğrencileri; üniversitelerini başarıyla temsil ederek, etkinliğe katılan ziyaretçilere Türkiye’nin en modern ve en donanımlı eğitim mutfaklarından birine sahip olan bölümünü tanıttılar.

İAÜ Gastronomi ekibi GurmeFest’te damga vurdu

Festivalin ilk günü İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü usta öğretici şef Yavuz Efe Başeğmez’in gösteri alanında yaptığı Moleküler Gastronomi atölyesi, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi çekerken, izleyenlerin de takdirini topladı. Etkinliğin ikinci günü İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisi şef Meryem Merve Güner ‘Kekin Rengi’, üçüncü gün İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü usta öğretici şef Emre Altay Erguvan ‘Soya Soslu Lezzetler’, festivalin son günü İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü usta öğretici şef Yıldırım Beyazıt Serim ise ‘Pratik Hint Lezzetleri’ konulu çalışmaları konukların önünde canlı olarak gerçekleştirerek, ortaya çıkan birbirinden lezzetli ürünleri standı ziyaret eden konuklara ikram etiler.

Mutfak hijyeni ve gıda güvenliği

İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kamil Bostan, Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali çerçevesinde düzenlenen söyleşide ‘Mutfak Hijyeni ve Gıda Güvenliği’ konulu bir sunum yaptı. Gıdalarda insan sağlığını tehdit edecek risklerin tespitinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Bostan, gıda güvenliğinin sürdürülebilirliğinin yolunun öncelikle hijyenik bir mutfaktan geçtiğine vurgu yaptı.

Söyleşiye gastronomi alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin yanı sıra farklı üniversitelerin gastronomi bölümü öğrencileri de katıldı. Genel bir değerlendirmenin ardından soru-cevap şeklinde devam eden söyleşi, festivalin organizatörleri tarafından da ilgi çekerken; ileride ‘Gıda Güvenliği’ konulu kapsamlı bir etkinlik yapılması fikrini gündeme getirdi.

4 gün süren festival boyunca gastronominin ustaları eşliğinde tadımlar, piknikler, davetler, sunumlar yapılırken; mutfak sırları paylaşıldı, klasik lezzetlerin yanı sıra yeni lezzetler tanıtıldı. Ustalar eşliğinde yemekler yapılırken; özel içecekler hazırlandı. Uzman konuk, akademisyenler ve usta şeflerin liderliğinde söyleşi, panel ve demonstrasyonlar dans, müzik, eğlence eşliğinde gerçekleştirildi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.