GÜNDEM - 02 Mayıs 2023 Salı 20:48

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kapalı Çarşı’da coşkuyla karşılandı

A
A
A
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kapalı Çarşı’da coşkuyla karşılandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarihi Kapalı Çarşı esnafını ziyaret etti. Bakan Soylu, çarşı esnafı tarafından coşkuyla karşılandı.

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları çerçevesinde Fatih’te bulunan Tarihi Kapalı Çarşı esnafını ziyaret etti. Çarşının, Beyazıt Kapısı'ndan ziyaretine başlayan Bakan Soylu, esnaf ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Bakan Soylu, burada esnafa yaptığı konuşmasında “Türkiye’de pandemiden geçtik. Avrupa’nın durumunu gördük. Şunun altını çizerek söylüyorum, 254 milyar dolar ihracat yapmaya koştuk. Pandemiden çıktık, 50 milyar dolar üzerinde turizm gelirine koştuk. Hep beraber Türkiye’yi hem tarihi hem Kapalı Çarşısı’nı 100 milyar dolarlık turizm ile buluşturduk” dedi.

Konuşmasının ardından ziyaretine devam eden Bakan Soylu, dükkanları gezdi, vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini kırmadı.

Davut Has - Furkan Duman
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’ya huzur havadan, karadan ve denizden 4 bin polisle geldi Turizm sezonuna hazırlanan Antalya’da 50’si motorize 250 ekiple 4 bin polisin katıldığı, kent merkezi ve 19 ilçede hava ve deniz destekli eşzamanlı ‘Huzur Akdeniz’ uygulamasının detayları belli oldu. Uygulamalarda, 34 bin 268 sorgulandı, 10 bin 386 araç kontrol edildi, aranan şahıslar yakalandı, bin 584 araç sürücüsüne para cezası uygulanırken, 27 ruhsatsız tabanca, 1 kilo 200 gram narkotik madde ve binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından dün akşam saat 22.00’de kent merkezi ve 19 ilçede eşzamanlı ’Huzur Akdeniz’ uygulaması başlatıldı. İl genelinde 50’si motorize 250 ekip 4 bin personelin katıldığı uygulamaya, 658 kilometrelik sahil bandında deniz polisi botlarla, havadan da helikopter ve dron desteği sağladı. Trafik denetimlerinde ise emniyet açısından 100 önemli noktada 170 ekip, 300 personel görev aldı. Vatandaşlar uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, narkotik, trafik, asayiş, terör ve diğer birimlere de bağlı polis ekipleri, şüpheli şahıslara yönelik denetim, kimlik sorgulaması, üst arama, işyerlerinde denetimler gerçekleştirdi. Sabahın ilk ışıklarınaa kadar süren uygulamanın detayları ise belli oldu. 34 bin 268 kişinin sorgulanıp 196 aranan şahsın yakalandığı eşzamanlı uygulamalarda, 10 bin 386 araç ve motosiklet kontrol edildi, bin 584 araç sürücüsüne idari para cezası uygulanarak, 32 araç trafikten men edildi, 7 araç sürücüsüne de korsan taksi gerekçesiyle işlem yapıldı. Yine uygulamalarda 13 elektronik skuter işlem yapıldı, hatalı park konumunda bulunan 27 e-skuter toplatıldı, 6 adet çalıntı motor, 9 adet çalıntı elektrikli bisiklet ele geçirildi. 446 umuma açık yer ve metruk bina denetlenirken, 21 işyerine idari yaptırım düzenlendi, hanutçuluk yaptığı tespit edilen 48 kişiye idari para cezası uygulandı. Kaçakçılık ve narkotik denetimlerde de 27 adet ruhsatsız tabanca, 20 şarjör, 300 fişek, 14 bin 520 makaron, 240 kaçak sigara, 60 elektronik sigara, 500 puro, 642 kol saati, 29 cep telefonu, 1 kilo 200 gr narkotik madde (kokain, metamfetamin, eroin), 7 bin 900 adet uyuşturucu uyarıcı hap, 2 bin 340 kullanımlık A4 Maddesi (Sentetik Kannabinoid), 3 kesici/delici alet ve suçtan elde edildiği değerlendirilen Türk lirası ve döviz ele geçirildi.
Ankara Darp edilen apartman yöneticisi: “Hem saldırdılar, hem 4 ay 15 gün ceza aldım” Ankara’nın Mamak ilçesinde apartman yöneticisi Aziz Albayrak, binanın çatısını yaptırmak istedi. Tadilat için para vermek istemeyen bir bina sakini ise Albayrak’ı darp etti. Yargıya taşınan olayda darp edilen Albayrak, karşı taraf da kendisinden şikayetçi olunca ‘basit yaralama’ suçundan 4 ay 15 gün ceza aldı. Ankara’nın Mamak ilçesinde apartman yöneticisi Aziz Albayrak binanın çatısına tadilat yaptırmak için inşaat firmalarıyla görüşüp teklif aldı. Apartmanın 1 no’lu dairesinde ikamet eden İ.U. ise evinin iç duvarlarının çatladığını gerekçe göstererek önceliğin kendi dairesinde olmasını istedi. Buna karşı çıkan apartman sakinleri ise İ.U.’nun dairesinin içindeki duvarların şahsi meselesi olduğunu belirtti. Bir süre sonra İ.U., apartman yöneticisi Albayrak’la tartıştı. Bolu’dan oğlunu çağıran İ.U., Albayrak’ı oğluyla görüşmesi için apartmanın önüne çağırdı. Apartmanın önünde tartışmaya başlayan ikili bir müddet sonra kavga etti. Bacağından ve belinden yaralanan Albayrak, hastaneden darp raporu alarak İ.U. ve oğlundan şikayetçi oldu. Karşı tarafın da kendisinden şikayetçi olduğunu öğrenince şoke olan Albayrak, ifade vermek için karakola gitti. Sonrasında tarafların uzlaşamaması üzerine Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı. Dava sonucu Albayrak’a ‘basit yaralama’ suçundan 4 ay hapis cezası verilirken, İ.U. ve oğlu mağdur sıfatıyla duruşmalara katılmadı. İHA muhabirine yaşadıklarını anlatan Albayrak, 30 yılı aşkın aynı apartmanda ikamet ettiğini ve kendisine saldıran kişiyi buradan tanıdığını anlatarak, “Bu şahıs apartmanda yapılan tüm tadilatlara karşı. Biz her karar aldığımızda defteri imzalamayıp eve gidiyor. Karar defterini eve istiyor” diye konuştu. Yaşanan olay öncesinde binaya oy çokluğuyla asansör yaptırdıklarını anlatan Albayrak şöyle devam etti: "Sonrasında bu daire kinlendi. Paraları ödemedi. Whatsapp üzerinden kendisine tebliğ ettim. Ödememekte direndi. Bu asansörden dolayı kinlendiler. Dış cephe, çatı ve apartman iç kısmı için karar aldık. ‘Çatının tadilatını ödemem’ dedi." Apartmanın çatı kısmında tadilat olması sebebiyle bina önünde güvenliği sağladığını söyleyen Albayrak, adı geçen şahsın oğlunun kendisine saldırdığını iddia etti. “Hem saldırdılar hem 4 ay 15 gün ceza aldım” Olayın ardından darp raporu aldığını ifade eden Albayrak, “Darp raporu aldım. Kendisiyse sahte rapor almış. Burada tanıkların benim vurmadığımı söylemesine rağmen sadece ben yargılandım. Hem saldırdılar hem 4 ay 15 gün ceza aldım. İtiraz ettik, reddettiler. Kavganın ardından telefonla görüştü. Eşim gelmeseydi dördüncüyü, beşinciyi saldıracaktı. Buna rağmen ben darp, hakaret ve tehditten yargılandım” ifadelerini kullandı. Tek suçunun çatıyı ve asansörü yaptırmak olduğunu söyleyen Albayrak, yetkililerden mağduriyetinin giderilmesi için destek beklediğini açıkladı.