POLİTİKA - 09 Temmuz 2018 Pazartesi 23:38

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kimdir nereli kaç yaşında? Yeni kabinede Süleyman Soylu görevi ne?

A
A
A
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kimdir nereli kaç yaşında? Yeni kabinede Süleyman Soylu görevi ne?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Peki Süleyman Soylu kimdir, kabinenede Süleyman Soylu ne görev üstlenecek? İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk kabinesini açıkladı. Kabinede yer alan isimlerden Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı, Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı ve Abdulhamit Gül Adalet Bakanlığı görevine devam etti.

Süleyman Soylu kimdir?

1969 yılında İstanbul’da doğdu. Plevne Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

Siyasete, 1987 yılında Gençlik Kolları’nda başladı. Teşkilat Başkanlığı yaptı. 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, 1999 yılında İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 6 Ocak 2008  ve 16 Mayıs 2009 tarihleri arasında Demokrat Parti Genel Başkanlığı yaptı. 

Bir süre siyasete ara verdikten sonra 12 Eylül 2010 Referandumunda “evet” tercihini anlatmak üzere Türkiye’yi dolaşarak ”Demokrasi Buluşmaları” adını verdiği bir dizi seminer düzenledi.

AK Parti 4. Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçildikten sonra,  AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Daha sonra 2014 yılında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.
25 ve 26. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili, 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 64. ve 65. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren yine 65. Hükümette İçişleri Bakanı olarak yer aldı. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesidir.

1994 yılından beri sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi vardır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep ALG Spor, Galatasaray maçına hazırlanıyor Gaziantep ALG Spor, Kadınlar Futbol Süper Ligi’nin son haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını sürüyor. Gaziantep ALG Spor, Kadınlar Futbol Süper Ligi’nin son haftasında 5 Mayıs Pazar günü saat 14.00’da şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile kritik bir maça çıkacak. Zorluk derecesi yüksek maçın hazırlıklarına Teknik Direktör Hilmi Bugüner yönetiminde aralıksız bir şekilde devam eden Gaziantep ALG Spor’da moraller yüksek. Teknik ekip değişikliğinin ardından son 5 maçını da kazanan Sarı-grili takım, pazar günü şampiyonluk hesapları yapan Galatasaray’a konuk olacak. Gaziantep ekibi, zorlu maçta güçlü rakibini yenerek hem sezonu galibiyetle noktalamak hem de ligi ilk 4 içerisinde bitirmek için sahaya çıkacak. "Biz kendi işimize bakacağız" Galatasaray hazırlıklarının yoğun bir tempoda devam ettiği Gaziantep ALG Spor Başkanı Ali Gözcü, "Bu hafta oynanacak maçlar ile sezonu noktalayacağız. Bu sezon bizim adımıza çok şanssızlıklarla geçti. Bu sezondan gereken dersi çıkarıp yeni sezonda yine şampiyonluk mücadelesi veren bir takım ortaya çıkaracağız. Sezonun son haftasında önemli bir maça çıkacağız. Tabii kimin şampiyon olacağı bizi ilgilendirmiyor. Biz sahaya çıkıp kendi futbolumuzu ortaya koyacağız ve kendi prestijimiz için sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" diye konuştu.