ASAYİŞ - 13 Ekim 2018 Cumartesi 10:11

İçişleri Bakanlığı: '574 göçmen yakalandı, 8 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı'

A
A
A
İçişleri Bakanlığı: '574 göçmen yakalandı, 8 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı'

İçişleri Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 7 gün 24 saat esasına göre devam eden düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında 1 haftada 574 düzensiz göçmenin yakalandığını, 8 düzensiz göçmenin ise cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, düzensiz göçle mücadele kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığınca 5-12 Ekim tarihleri arasında yapılan faaliyetlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 1 haftada yaşanan toplam 16 göç olayının 7’si Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları, 9’u Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı sorumluluk sahası içinde gerçekleşti. Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları sorumluluk sahası içinde bulunan Kuşadası, Çeşme, Dikili, Ayvalık, Sığacık, Küçükkuyu bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde yoğunlaşan kontrol ve denetimlerde Foça, Ayvacık, Dikili, Çeşme, Seferihisar ve Kuşadası bölgelerinde gerçekleşen 7 olayda 289 düzensiz göçmen yakalandı, 8 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan Didim, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar, Bodrum ve Kardak bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde icra edilen kontrol ve denetimlerde Bodrum, Didim ve Fethiye bölgelerinde gerçekleşen 9 olayda 285 düzensiz göçmen yakalandı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından düzensiz göçün engellenmesi maksadıyla icra edilen söz konusu faaliyetlerde 1 arama kurtarma korveti, 32 Sahil Güvenlik botu, 5 SAGET, 2 DEGAK Timi ve 15 kontrol bottan oluşan yüzer unsurlar tarafından toplam bin 812 saat seyir yapıldı. 35 helikopter (79 saat) ve 9 uçak (48 saat) sortisi ile toplam 127 saat uçuş gerçekleştirildi. 5 adet Mobil Radar Timi tarafından toplam 370 saat görev icra edildi.

Jandarma ve emniyete istihbari destek 

Ayrıca Sahil Güvenlik unsurları tarafından Ayvacık, Çeşme, Seferihisar, Menderes, Didim, Bodrum ve Fethiye bölgelerinde gerçekleşen 13 düzensiz göç olayında karada tespit edilen 405 düzensiz göçmen ve 14 göçmen kaçakçısının jandarma ve emniyet ekipleri tarafından yakalanması sağlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde Galatasaray, Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü’nü 4-0 mağlup ederek son haftaya zirvede girdi. Liderin 2 puan gerisinde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK da şampiyonluk umudunu son maça taşırken, 5 puan geride kalan Fenerbahçe bu sezon şampiyonluk şansını kaybetti. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 29. haftasında lider Galatasaray Petrol Ofisi, deplasmanda Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar mücadeleye Handan, Berna, Fatma, Luibov, Benan, Eda, Emine, Kipoyi, Ebru, Kristina ve Arzu 11’iyle çıktı. Maça hızlı başlayan Aslan, henüz 3. dakikada Berna Yeniçeri’nin golüyle öne geçti. Eda Karataş’ın ağları bulmasıyla skoru 2-0’a getiren Galatasaray, ilk yarıyı önde kapattı. Sarı-kırmızılılar ikinci yarıda da Elanur Laçın’ın 65 ve 85. dakikalarda attığı gollerle 4-0 kazandı. Galatasaray, son haftaya zirvede girdi Aldığı galibiyetle puanını 68’e yükselten Galatasaray, son haftaya en yakın takipçisinin 2 puan önünde girdi. Sarı-kırmızılılar son maçını 5 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Alg Spor ile oynayacak. Ligde ikinci sırada yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget GSK ise bugün sahasında Amed Sportif Faaliyetler ile karşılaştı. Ankara ekibi karşılaşmayı 4-0 kazanarak puanını 66’ya yükseltti ve son haftaya şampiyon olma umuduyla girdi. Fomget de son hafta 5 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Trabzonspor’a konuk olacak. Fenerbahçe şampiyonluk şansını yitirdi Ligde 3. sırada yer alan Fenerbahçe Petrol Ofisi, Derağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde konuk ettiği Ataşehir Belediye Spor’u 10-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Sarı-lacivertliler, aldığı galibiyete rağmen 63 puanda kalarak bu sezon şampiyon olma şansını kaybetti.