GÜNDEM - 13 Nisan 2015 Pazartesi 16:32

Iğdırlılardan Papa'ya cevap

A
A
A
Iğdırlılardan Papa'ya cevap

Papa'nın "20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" sözlerini Iğdırlılar tepkiyle karşıladı.

Türkiye’nin Ermenistan sınırından bulunan Iğdır’da yaşayanlar, Papa'ya tepki göstererek o dönemde Müslümanların Ermeni çetelerinin katliamlarına maruz kaldığını dile getirdiler. Ermeni Çeteleri Tarafından Katledilmiş Şehit Türkler Anıt Müzesi (Kılıçlar Anıtı) önünde açıklama yapan Ata-Der Yönetim Kurulu Üyesi Kurban Oluz, Ermeni çetelerince bu bölgede dedesi dahil birçok Müslüman’ın öldürüldüğünü söyledi. Bir din adımı olan Papa’nın yaptığı açıklamayı kınadığını ve bunu kendisine yakıştırmadıklarını dile getiren Oluz, “Buradan dedeleri Ermeni mezalimine uğramış bir neslin torunu olarak bu açıklamayı kınıyoruz. Öncelikle tarihi gerçekleri araştırarak konuşmak gerekiyor. Ermeniler burada katliama uğramamışlardır. Aksine burada Müslümanlar Ermeni çetelerince katledilmiştir. Şu anda önünde bulunduğumuz müzenin içerinde en az 10 tane Ermeni çetelerince işlenmiş Müslümanlara ait toplu mezarların belge ve resimlerini göreceksiniz. Van, Erzurum, Kars ve bu çevrede binlerce Müslüman Ermeni çetelerince katledilmiştir. Yakın zamanda Azerbaycan’ın Hocalı, Şuşa ve Hankenti’nde Ermenilerce soykırım yapılmıştır. Papa önce bunlara baksın da konuşsun. Biz Ermenilere soykırım yapmadık, bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz. Iğdır’da herkes buna tepkilidir. Bir din adamına, bir devlet reisine bu yakışmamıştır” dedi.

“PAPA, HAÇLI ORDULARININ BAŞKOMUTANI GİBİ KONUŞMUŞ”

Papa’nın yaptığı bu açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiren Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkan Yardımcı Erhan Hacıkasımoğlu ise, açıklamanın geneline bakıldığında Papa’nın geçmişteki haçlı ordularının, Hıristiyan ordularının başkomutanı gibi, savaşa giden birisi gibi konuştuğunu söyledi. Bu açıklamanın bir din adamına yakışan konuşma olmadığını değerlendiren Hacıkasımoğlu, “Papa bu konuda haksız konuşuyor. Eğer soykırımın en olduğunu biliyorsa, gelsin burada Ermeniler mi soykırım yapmış yoksa Türkler mi yapmış görsün. Papa, Iğdır’a gelsin de bunu gösterelim. Öyle Vatikan’da oturmakla ‘Ermenilere soykırım yapılmış’ demekle bu işin içinden çıkılmaz. Gelsin Erzurum’a, Van’a, Kars’a, Erzincan’a ve bölgemize gelsin de asıl katliamlarından geriye kalan toplu mezarları görsün. Biz bunu ispatlamaya hazırız. Papa kendine yakışanı yapmış. Bir din adamı olarak değil bir haçlı ordusunun komutanı olarak hareket etmiştir. Bundan dolayı da kendisini şiddetle kınıyoruz, nefretle kınıyoruz. Ülkemize geldiğinde Müslüman Türkler olarak kendisini sevgiyle karşıladık” diye konuştu.

BÜLENT MAVZER 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.